News

Primăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu. Sancțiunea ajunge la 160.000 de lei. Foto

Primăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu pentru lipsa măsurilor în cazul gunoaielor. Sancțiunea ajunge la 160.000 de lei
16.06.2021 | 20:14
Primaria Sectorului 1 a fost amendata de Garda de Mediu Sanctiunea ajunge la 160000 de lei Foto
ADVERTISEMENT

Garda de Mediu a intervenit în scandalul deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei. Astfel, instituția a fost amendată cu 160.000 de lei, pentru că nu a luat măsuri în cazul gunoaielor care au împânzit Capitala.

Primăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu

Astfel, un document făcut public de Garda de Mediu arată că Primăria a fost amendată pentru că nu a luat măsurile de salubrizare și nici nu a prezentat documentele necesare pentru a arăta că legislația în vigoare este respectată.

ADVERTISEMENT

Totodată, amendată a fost și compania Romprest, iar aceasta a primit o sancțiune în valoare de 140.000 de lei, sub forma a doua amenzi de câte 70.000 de lei pentru că nu au fost respectate condițiile din Autorizația de Mediu.

În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 440.000 de lei, în perioada 2-15 iunie 2021, în care Garda de Mediu a verificat felul în care primăriile din sectoarele din Capitală, precum și firmele de salubritate au asigurat acest proces.

ADVERTISEMENT
Amenzi Garda de Mediu
Amenzi Garda de Mediu. Sursa foto: Facebook Garda de Mediu

Ce nereguli au fost descoperite

Ei bine, au fost descoperite mai multe nereguli care s-au soldat cu amenzi. Astfel, printre nereguli se numără faptul că nu a fost implementat Planul Municipal de Gestiune a Deșeurilor, precum nici instrumentul „plătește pentru cât arunci”.

De asemenea, nu au fost actualizate contractele cu cei care administrează depozitele de deșeuri. Astfel, au fost amendați patru operatori de salubritate care funcționează în București.

ADVERTISEMENT

Printre primăriile sancționate sunt cea din Sectorul 1 și cea din Sectorul 6 al Capitalei, dar cele mai mari amenzi le-a primit primăria condusă de Clotilde Armand.

Ce a transmis Garda de Mediu în urma controalelor

„Patru operatori de salubritate au fost sancționați contravențional pentru lipsa autorizațiilor de mediu sau pentru nerespectarea prevederilor acestora;

ADVERTISEMENT

• Operatorul din Sectorul 3 a primit sancțiune complementară de suspendare a activității de depozitare deșeuri de orice fel în spații neautorizate;

• Pentru funcționarea fără a deține Autorizație de Mediu, operatorul din Sectorul 4 a primit sancțiune complementară de suspendare a activității până la obținerea Autorizației de Mediu.

• Două primării de sector au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului: „Autoritățile administrației publice locale au următoarele atribuții și răspunderi: asigură, prin serviciile publice și operatorii economici responsabili, luarea măsurilor de salubrizare a localităților, de întreținere și gospodărire a spațiilor verzi, a piețelor și a parcurilor publice”, a transmis Garda de Mediu, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Garda de Mediu a transmis niște soluții pentru a rezolva această situație privitoare la gunoaiele din Capitală.

ADVERTISEMENT