News

Primăria Sectorului 1: “Poligonul de tragere din Pădurea Băneasa este ILEGAL”

Primăria Sectorului 1 a solicitat în instanţă Jandarmeriei Române să i se pună la dispoziţie documentaţia care a stat la baza omologării poligonului de tragere din Pădurea Băneasa....
07.03.2016 | 15:00
Primaria Sectorului 1 Poligonul de tragere din Padurea Baneasa este ILEGAL

Primăria Sectorului 1 a solicitat în instanţă Jandarmeriei Române să i se pună la dispoziţie documentaţia care a stat la baza omologării poligonului de tragere din Pădurea Băneasa. Autorităţile locale din sectorul 1 “apreciază ca fiind nelegală omologarea poligonului”.

“În prezent, în pretinsa zonă de siguranţă a poligonului sunt câteva sute de unităţi locative, unde locuiesc aproximativ 1000 de persoane. Menţionăm că aceste locuinţe au fost construite înainte de omologarea, în anul 2005, a poligonului de tragere din Pădurea Băneasa, cu avizul ministerului de resort.

Păstrarea pretinsei zone de siguranţă în limitele actuale pentru poligonul deschis Băneasa conduce la imposibilitatea respectării Ordinului nr. 485/19.05.2008, emis de către Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), care interzice efectuarea tragerilor în condiţiile în care, în zona de siguranţă, se află oameni, animale sau vehicule.

Primăria Sectorului 1 a solicitat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române comunicarea unor propuneri referitoare la modul de utilizare a terenurilor care intră sub incidenţa pretinsei zone de siguranţă a poligonului şi la modul de realizare şi utilizare al construcţiilor. Din păcate, aceste demersuri au rămas fără răspuns.

Administraţia locală a Sectorului 1 consideră că este de neconceput şi împotriva tuturor reglementărilor legale, având în vedere că vorbim de Capitala României, existenţa unui poligon de tragere descoperit într-o zonă în plină expansiune şi aflată în parte în proprietate privată. Ministerul Administraţiei şi Internelor are pretenţia, în baza unor acte unilaterale, să greveze de sarcini urbanistice terenurile care, anterior omologării poligonului, erau construibile.

La momentul omologării poligonului, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a ţinut cont de faptul că terenurile din zonă se aflau în intravilanul Municipiului Bucureşti, erau în proprietate privată, fiind aprobate reglementări urbanistice care le permiteau proprietarilor să execute lucrări de construcţii.

Primăria Sectorului 1 apreciază ca fiind nelegală omologarea poligonului, întrucât dosarul de omologare nu conţine dovezi că au fost respectate prevederile Planului Urbanistic General. Mai mult, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a solicitat un punct de vedere/aviz din partea autorităţilor publice locale.

Terenurile aflate în pretinsa zonă de protecţie a poligonului Băneasa au fost introduse în intravilanul Capitalei prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 269/2000 de aprobare a Planului Urbanistic General (PUG), valabil şi în momentul de faţă. PUG-ul nu conţine niciun fel de restricţii de construire pentru zona de protecţie a poligonului Băneasa. Mai mult decât atât, la data aprobării PUG al Municipiului Bucureşti a fost solicitat inclusiv avizul MAI, în care nu se face vreo referire cu privire la existenţa poligonului Băneasa.

În baza unor Planuri Urbanistice Zonale, aprobate încă începând cu anul 1995, a Planului Urbanistic General şi/sau a altor documentaţii de urbanism tip Planuri Urbanistice Zonale (prima ediţie a PUZ Zona de Nord aprobat la nivelul anului 2004) sau Planuri Urbanistice de Detaliu au fost emise autorizaţii de construire, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data depunerii cererilor pentru obţinerea autorizaţiilor respective”, a transmis Primăria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Sursă: www.romaniatv.net

ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant