News

Inițiativă în premieră: Primăria Sectorului 1 vrea să aloce 400.000 de euro pentru proiectele cetățenilor

20.06.2019 | 17:37
Initiativa in premiera Primaria Sectorului 1 vrea sa aloce 400000 de euro pentru proiectele cetatenilor

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, vrea să aloce 400.000 de euro pentru proiectele propuse de cetățeni! Locuitorii din Sectorul 1 pot acum trece la treabă și pot propune proiecte pentru comunitate care chiar să poată fi puse în practică. De menționat că acesta este singurul proiect de bugetare participativă anunțat în 2019 la nivelul Bucureștiului.

Primăria Sectorului 1 vrea să aloce 400.000 de euro pentru proiectele cetățenilor din sector

Proiectul de hotărâre care dă dreptul cetățenilor de a decide cum vor fi cheltuiți 400.000 de euro a fost a lansat în dezbatere publică pe data de 19 iunie. Conform proiectului, dacă inițiativa pentru 2020 se dovedește un succes, suma va crește, de la an la an, până la 10.000.000 de lei.

Potrivit documentului disponibil pe siteul Primăriei Sectorului 1, cetățenii pot propune și, apoi, vota, proiecte de până la 40.000 de euro, cu TVA inclus. Propunerile care vin din partea cetățenilor pot veni din domenii precum protecția socială, sănătate, activități culturale, sport, protecția mediului, transport alternativ și siguranța circulației. Toate temele și proiectele vor fi dezbătute împreună cu cetățenii, iar proiectele care pot fi puse în practică urmează să fie votate direct și transparent chiar de către aceștia.

Primaria Sectorului 1 finanteaza proiectele cetatenilor
Primaria Sectorului 1 finanteaza proiectele cetatenilor

Propunerile cetățenilor vor fi finanțate cu cel mult 40 de mii de euro

„Am considerat mandatul meu drept o obligație de a face lucruri împreună cu oamenii și pentru oameni, iar acest proiect este un pas mare înainte. Stau de vorbă în fiecare zi cu cetățenii din Sectorul 1, comunic cu ei deschis pe Facebook, am răspuns întotdeauna la solicitări și întrebări”. Proiectul prevede întâlniri față în față cu locuitorii din Sectorul 1, atât în perioada de informare, cât și în perioada de vot. Vor putea participa cu idei și propuneri, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază pe raza Sectorului 1, cu vârsta împlinită de 16 ani.Bugetarea participativă este un contract direct cu cetățenii, o dovadă în plus că vocea lor contează și că ușile de primărie sunt deschise pentru problemele și nevoile lor. Susțin acest proiect pentru că este transparent și reduce la minimum birocrația, suspiciunea și jocurile politice”

a mai precizat Dan Tudorache.