News

Primarii de sector, războaie cu bucureștenii pe Facebook! „La asemenea nesimțire se răspunde cu amendă”

Primarii de sector, războaie cu bucureștenii, în ultima perioadă, pe rețelele de socializare
24.05.2021 | 13:03
Primarii de sector razboaie cu bucurestenii pe Facebook La asemenea nesimtire se raspunde cu amenda
ADVERTISEMENT

Mai exact, la doar câteva luni de la alegerile locale, edilii au trecut la atac. S-au folosit din plin de Facebook pentru a trimite diverse mesaje către electorat. Multe dintre ele n-au fost deloc blânde.

Astfel, dacă despre dragoste se spune că ține trei ani de zile, înțelegerea între noii primari de sector și alegători a ajuns la final mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Primarii de sector, războaie cu alegătorii pe Facebook!

Prima care a lovit a fost Clotilde Armand! Primarul Sectorului 1 a intrat în clinciuri puternice cu susținătorii fostului edil, Daniel Tudorache. Acuzele au curs de ambele părți și lucrurile par că n-au ajuns nici acum la un numitor comun.

De furia ei n-au scăpat nici subordonații. Noul primar a făcut publice mai multe obiceiuri ale celor angajați în Primărie. Unii au aplaudat-o și i-au transmis că o susțin până la capăt, în timp ce alții i-au spus că un edil de sector trebuie să aibă și altceva pe foaia de lucru

ADVERTISEMENT

„Când am ajuns la primărie am găsit 3.000 de angajaţi şi dacă vorbim doar de aparatul primăriei sunt 5 milioane de coli A4 folosite anual, ceea ce înseamnă 100 de pagini pe zi de angajat.

Este un mare şoc. Pare că ne-am întors 50 de ani în timp. Am început să digitalizăm primăria în timp record și schimbăm toate fluxurile și procedurile birocratice”, a notat Clotilde Armand despre angajații din primărie.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand, scandal cu cei care parchează ilegal

Nici weekend-ul nu a fost un sfetnic mai bun pentru Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a declanșat un nou război pe Facebook. De data aceasta, edilul s-a arătat deranjat de parcările făcute de șoferii bucureșteni.

Primarul a pozat o mașină urcată pe trotuar și nu a ezitat o clipă. I-a transmis șoferului că astfel de lucruri nu mai sunt acceptate în Sectorul 1.

ADVERTISEMENT

„Domnul/doamna șofer a simțit de cuviință să-și parcheze mașina pe trotuarul din șoseaua Kiseleff. Toți pietonii și bicicliștii trebuie să facă slalom pentru nesimțirea asta. Și nu e singurul caz.

La asemenea nesimțire se răspunde cu amendă. Fără alte discuții. Și fac un apel către voi să sesizați poliția locală în situațiile asemănătoare. Trebuie să ne luăm orașul înapoi. Orașul este al oamenilor, nu al mașinilor”, a notat Clotilde Armand.

Radu Mihaiu, ceartă cu bucureștenii pe tema curățeniei

Schimbăm sectorul, dar nu și obiceiul. Noul primar, Radu Mihaiu nu a stat nici el o clipă pe gânduri și s-a luat la ceartă cu alegătorii.

Acesta a postat câteva poze cu coșurile de gunoi din sector, dar mai ales cu mizeria pe care oamenii au lăsat-o în jurul pubelelor.

Mai mult de atât, nici Radu Mihaiu nu a ezitat și a transmis că vor exista amenzi chiar și pentru un chiștoc de țigară aruncat pe jos.

„Cât timp nu ne deranjăm să mergem patru metri până la un coș, cât timp ne scoatem gunoiul din casă la cel mai apropiat coș stradal sau cât timp aruncăm pe lângă când e plin, vom trăi în MIZERIE.

Nu știu voi, dar eu nu vreau și nici nu accept asta. Continuăm să îi sancționăm pe toți cei care batjocoresc astfel Sectorul 2. Dăm amenzi chiar și pentru un chiștoc aruncat pe jos. Dăm amenzi până vom înțelege că pentru spațiul public suntem toți responsabili.

Nu putem avea câte un angajat pentru fiecare om. Nu putem mătura din oră-n oră. E nevoie și de un minim de efort din partea fiecăruia pentru a păstra curățenia”, a notat primarul Sectorului 2.

Robert Negoiță, amenzi pentru căruțași și apropouri la adresa lui Nicușor Dan

Robert Negoiță a ieșit din PSD și a câștigat un nou mandat fără prea mari bătăi de cap. Și el a avut parte de câteva contre cu alegătorii.

De curând le-a transmis celor care circulă pe drumurile publice cu căruțe și cai că lucrul acesta nu va mai fi iertat. „Observate ieri, în trafic, de către colegii de la salubritate care au și anunțat Poliția Locală Sector 3. Căruțele au fost ridicate, confom legii, iar proprietarii amendați.

Nu au ce căuta asemenea vehicule prin oraș, așa că aviz celor care cred că se pot plimba cu ele nestingheriți.

Iar dacă le observați pe străzi, prin Sectorul 3, vă încurajez să ne sprijiniți și să ne semnalați imediat”, a scris primarul Sectorului 3

Robert Negoiță a avut și un mesaj direct pentru Nicușor Dan. Acesta a transmis că, deocamdată, Primăria Generală a Bucureștiului este cea care blochează realizarea unui pasaj în sectorul pe care îl conduce și care ar scurta serios timpul petrecut în trafic.

„De ce nu-l facem odată? Fiindcă, la fel ca și pentru celelalte poduri și pasaje pe care le avem în plan, după zeci de avize luate… mai așteptăm unul-două de la Primăria Generală”, a mai spus Robert Negoiță.

Daniel Băluță, atac la bazarele ambulante

Poate cel mai liniștit primar din acest punct de vedere, Daniel Băluță a avut și el, totuși, câteva contre. Acesta le-a transmis oamenilor din sector să respecte munca celor care fac curățenie.

De asemenea, primarul Sectorului 4 a mai zis că bazarele ambulante nu vor mai fi acceptate. Cei care vor să-și vândă marfa vor avea parte de tarabe sociale.

Daniel Băluță, în război cu bucureștenii pe Facebook! Sursa foto – facebook

Cine nu respectă acest lucru poate rămâne fără legume și să aibă de plătit chiar și o amendă. „Oricât de greu ar fi pentru unii dintre noi, nu putem permite ca trotuarele să fie transformate în bazare ambulante.

Le întindem o mână de ajutor și le oferim acces gratuit la tarabele sociale amenajate la Piața Berceni-Olteniței.

Sper ca oamenii să înțeleagă și să aleagă această variantă în detrimentul celei de a se așeza cu orele la colț de stradă, riscând și confiscarea legumelor, dar și amenzi”, a subliniat și Băluță.

Piedone, show total și certuri fără număr cu alegătorii

Cristian Popescu Piedone a câștigat alegerile în Sectorul 5, dar nu a avut deloc parte de liniște. De curând acesta a postat pe facebook un mesaj amenințător.

„Am dispus ca persoanele care sunt prinse în timp ce aruncă coji de semințe pe jos să fie puse să măture, pentru a nu primi amendă.

Poliția Locală Sector 5 le-au explicat persoanelor în cauză că dacă nu sunt de acord să strângă mizeria pe care au făcut-o, vor fi sancționate. Trebuie să învățăm să respectăm mediul și persoanele din jur!

Operațiunea mătura și fărașul va continua și în perioada următoare, pentru că cetățenii trebuie să înțeleagă că străzile din Sectorul 5 nu țin loc de gropi de gunoi”, a scris primarul Sectorului 5

Ciprian Ciucu, amenințări la adresa celor care parchează ilegal

Și primarul Sectorului 6 a schimbat placa după alegeri. Nemulțumit de felul în care unii parchează, Ciprian Ciucu le-a reamintit acestora că edilul are și rol de agent constatator.

Drept pentru care, „dacă este nevoie o sa umblu și cu chitantierul după mine”, a notat Ciucu. De asemenea, primarul a încercat descurajarea prezenței printre blocuri şi în zonele rezidențiale a furgonetelor si a mașinilor de marfă care contribuie la starea generală de inconfort si aglomerație permanentă.

„Aceste masini se lasă in garaje, la firmele carora aparțin. Nu au ce cauta în zonele rezidențiale! Începem să aplicam legea şi să ne asumăm acest lucru”, a mai notat Ciprian Ciucu.

ADVERTISEMENT