News

Ce se întâmplă cu luminițele de Crăciun din Capitală. „Nu mai aducem altele”

Vor avea parte bucureștenii de luminițe de Crăciun în această iarnă? Primarul Capitalei a explicat că vor fi decorațiuni, dar vor fi montate cele vechi, cumpărate în anii trecuți. Iată situația la toate sectoarele.
10.11.2021 | 15:54
Ce se intampla cu luminitele de Craciun din Capitala Nu mai aducem altele
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei a vorbit despre luminițele de Crăciun din București și a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, în această iarnă cu decorațiunile festive pentru Crăciun și Revelion.

Conform declarațiilor făcute de Nicușor Dan, Primăria Capitalei nu va mai cumpăra alte luminițe. În schimb, vor fi folosite cele din anii trecuți, iar singurele costuri care vor fi suportate sunt cele ale montării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, edilul din Capitală a precizat că decorațiunile vor fi puse numai în centru și că a deja a discutat cu cei de la Compania Municipală Iluminat pentru a începe montarea.

Nicușor Dan vrea să convingă niște companii private să decoreze parcurile din București

Referitor la aceasta, primarul din București a spus că procesul ar putea dura circa două sau trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Totodată, Nicușor Dan a dezvăluit că ar putea avea loc niște târguri private de Crăciun, iar unele parcuri din Capitală ar putea fi decorate pe banii unor companii private.

“Noi avem niște luminițe ale noastre, cumpărate anii trecuți, nu mai aducem altele, cum au venit anul trecut cu tirul, punem ce avem.

ADVERTISEMENT

Ne costă cam 1 milion să le montăm, sunt niște plase care se pun pe copaci.

Punem numai în centru. Am dat comandă către Compania Municipală Iluminat să înceapă montarea, au nevoie cam de două-trei săptămâni să termine fiindcă sunt mult mai puține față de anii trecuți.

Mai suntem în discuții pentru niște târguri private de Crăciun și suntem în discuții cu privați, să împodobească pe banii lor niște parcuri”, a explicat Nicușor Dan pentru hotnews.ro. 

ADVERTISEMENT

Cum este situația pe sectoare. Se cumpără sau nu decorațiuni de Crăciun?

Dacă primarul Capitalei a vorbit despre decorațiunile de Crăciun din București, iată că același subiect a fost abordat și de primarii de sector.

Aceștia au precizat în ce fel se va face decorarea spațiilor pe care le administrează.

La Sectorul 1, nu vor fi luminițe de Crăciun, căci primăria nu a alocat bani.

În Sectorul 2, vor fi folosite cele de anul trecut, la fel și în Sectorul 3 și în Sectorul 5.

“Avem instalații în valoare de 300.000 lei în stoc. Mai avem prevăzuți vreo 200.000 lei pentru instalare și vedem dacă mai avem nevoie să înlocuim ceva. Doar în parcuri punem iluminat festiv. Este perioada sărbătorilor și toată lumea are nevoie să se bucure și să simtă spiritul sărbătorilor”, a spus primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pentru sursa citată anterior.

În ceea ce privește Sectorul 4, aici vor fi închiriate luminițele de Crăciun, pentru suma de 649.800 lei.

În Sectorul 6, primarul Ciprian Ciucu a decis să împodobească zona: „Costă undeva la 1,4 milioane lei, cu tot cu montaj”, spunea acesta.

ADVERTISEMENT