News

Primarul capitalei despre poluarea din București: “Au loc arderi necontrolate”

18.01.2021 | 22:19
Primarul capitalei despre poluarea din Bucuresti Au loc arderi necontrolate
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a analizat luni situația poluării din București, identificând sursele principale ale acesteia, spunând că “în București au loc arderi necontrolate, dar există și o insuficiență a rețelei de senzori care monitorizează poluarea din capitală”, a declarat primarul general al Bucureștiului la Digi24.

Primarul capitalei a declarat la finalul lunii trecute că există urgența gropilor de gunoi și procedura de infringement pe mediu pe care a instituit-o Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT

Nicușor a vorbit și despre modalitățile prin care transportul cu mașina personală contribuie semnificativ la poluarea din România și ce măsuri propune pentru îmbunățătirea traficului.

Primarul general a comentat poluarea din București: “Au loc o serie de arderi necontrolare în jurul Bucureștiului”

“Pe poluare avem o insuficiență a rețelei de senzori pe care Ministerul Mediului începe să o completeze, a început procesul de achiziție. Se mai întâmplă de trei-patru ori pe an un fenomen prin care lipsa curenților de aer împiedică disiparea poluării care se produce în mod obișnuit și se mai fac arderi necontrolate”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

“Veți vedea regula următoare stația de la Rudeni înregistrează mereu depășiri prin senzorii montați de anumite ONG-uri. Când se va întâmpla ca în câteva ore Garda de Mediu să vină și să anunțe cine a făcut poluare și ce a pățit?”, l-a întrebat Cosmin Prelipceanu, moderatorul emisiunii.

“Garda de Mediu are doar zece oameni în București care lucrează în schimburi și, mai este o cauză în momentul de față, nu avem acea rețea suficient de mare încât să vedem în timp real poluarea.

ADVERTISEMENT

Am convenit să facem un organism comun între polițiști locali din rândul primăriilor de sector și de la primăria generală și Garda de Mediu, încât să avem efectivul de control mult mai mare. Această structură va fi constituită până la sfârșitul lunii ianuarie“, a explicat primarul general al Bucureștiului.

Nicușor Dan despre poluarea din București: “O parte importantă vine de la mașinile personale”

“O parte importantă din poluare vine de la mașini, de la cele care opresc și pleacă din intersecții. Sistemul de management al traficului va aduce mai puține opriri, pentru că traficul va fi optimizat.

ADVERTISEMENT

Semaforul va avea o cameră și un soft care va decide local cărui flux să îi dea drumul, iar când va vedea un mijloc de transport public va decide să îi permită accesul, pentru că acolo sunt mai mulți călători”, a adăugat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT
Tags: