Alegeri 2024

Primarul Capitalei, despre situația de la sectoarele 1 și 2: ”Orice suspiciune trebuie verificată și înlăturată”

Primarul reales al Bucureștiului a criticat desfășurarea procesului electoral, care în unele locuri nu s-a încheiat la aproape trei zile de la închiderea urnelor.
12.06.2024 | 22:39
Primarul Capitalei despre situatia de la sectoarele 1 si 2 Orice suspiciune trebuie verificata si inlaturata
Nicușor Dan a criticat organizarea alegerilor Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan spune că această organizare a procesului electoral este inadmisibilă și acuză AEP că nu a făcut nimic pentru a adapta procesul electoral, preluând exemple de bună practică din alte țări.

Primarul Capitalei, despre situația de la sectoarele 1 și 2

Edilul Capitalei a subliniat faptul că fundamentul democrației este reprezentat de legitimitatea aleșilor, de aceea birourile electorale trebuie să se asigure că orice suspiciune este verificată și înlăturată.

ADVERTISEMENT

„Față de informațiile din spațiul public referitoare la desfășurarea procesului electoral, în special la sectoarele 1 și 2:

1. Legitimitatea aleșilor este fundamentul democrației. Birourile electorale trebuie să ia oricât timp este nevoie pentru a verifica și a înlătura orice suspiciune cu privire la corectitudinea procesului electoral.

ADVERTISEMENT

2. Fapta de a înlocui procesul verbal semnat de membrii comisiei din secția de votare cu un alt proces verbal trimis biroului electoral este extrem de gravă și trebuie cercetată urgent de parchete (nu am informația despre cât de frecventă este această faptă și dacă a influențat rezultatul votului).

3. Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns în secții și nu au ajuns la alegători și numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători și nu au mai ajuns în urne. Trebuie făcută o analiză a modului în care buletinele de vot au dispărut.

ADVERTISEMENT

4. Este inadmisibilă organizarea procesului electoral, cu membri ai birourilor electorale la limita epuizării și formalități neîncheiate la câteva zile de la alegeri. AEP nu a avut nicio preocupare în toți acești ani să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte țări”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Marcel Ciolacu: Două persoane care stau la televizor și se plâng

O atitudine complet diferită a avut șeful guvernului, care i-a ironizat pe cei doi primari în funcție, care nu renunță la lupta pentru numărarea corectă a voturilor.

ADVERTISEMENT

„Două persoane care, alături de mii de alte persoane, au pierdut alegerile. Care stau la televizor, se plâng.

Am înțeles că președintele AEP consideră că, după această experiență, trebuie să modifice ceva, trebuie să vină cu acele propuneri de modificare. Nu am expertiza domnului Toni Greblă în domeniu, dar categoric că voi fi atent la ceea ce va propune.

Sectorul 1 a avut un spațiu total inadecvat, neavând elemente, doar mi s-a povestit, ce spaţiu a fost pus la dispoziţie, a fost pus intenţionat, pentru a nu face faţă unei asemenea provocări cum sunt alegerile de la Sectorul 1. Este atributul primarului de sector”, a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

Piedone: ”Luați mâna de pe Sectorul 1 și Sectorul 2!”

Primarul Sectorului 5, candidat PUSL la Primăria Capitalei, a intervenit si el în scandalul politic de la sectoarele 1 și 2, acuzând membrii USR că sunt disperați.

„V-ajunge Primăria Capitalei! Luați mâna de pe Sectorul 1 și Sectorul 2! Cetățenii au ales, și-au exprimat votul, un drept democratic! Gata cu circul, recunoașteți-vă înfrângerea!

V-am văzut în 2020 cum ați fugit cu sacii în care erau buletinele de vot! V-am văzut cum ați ‘câștigat’ mandatul! Istoria nu se va repeta! Cetățenii își vor apăra votul!

În 2020, Clotilde Armand spune că nu e nevoie de renumărarea voturilor, că nu există temei legal! Acum s-a răzgândit. Disperarea USR-iștilor a ajuns la cote maxime, care nu vor efectiv să recunoască că au pierdut și ignoră votul cetățenilor!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul