News

Primarul Ciprian Ciucu, avertisment pentru bucureșteni la o săptămână de la moartea Anei Oros: ”Nu mergeți acolo”

La o săptămână de la moartea Anei Oros, femeia ucisă de câini în Sectorul 6 din București, primarul Ciprian Ciucu are un mesaj cinic pentru bucureșteni.
27.01.2023 | 21:49
Primarul Ciprian Ciucu avertisment pentru bucuresteni la o saptamana de la moartea Anei Oros Nu mergeti acolo
Ana Oros, femeia sfâșiată și ucisă de câini în București, victima animalelor și în 2022. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ciucu crede că problema câinilor nu a fost rezolvată în zona Lacul Morii, astfel că nimeni nu ar trebui să meargă acolo degrabă.

Sfatul lui Ciprian Ciucu pentru bucureșteni

”Este foarte probabil să mai fie câini pe câmpul unde a murit femeia. N-aș sfătui pe nimeni să se ducă acolo”, a transmis primarul Sectorului 6 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Ana Oros a murit sâmbătă, 21 ianuarie, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii. Femeia a fost mușcată de sute de ori, însă e neclar dacă în acea haită făceau parte și câini de luptă lăsați liberi de oamenii din zonă.

Acest incident a readus în atenția publică veșnica problemă a câinilor fără stăpân din România. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a fost trezită brusc din somn de atenția care s-a îndreptat asupra ei peste noapte și tot mai multe nereguli au ieșit la iveală.

ADVERTISEMENT

A ieșit la atac inclusiv primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, un critic vocal al modului în care ASPA își face, sau mai bine zis nu își face, treaba. Extrem de cinic, la o săptămână de la tragedie nimeni nu a luat momentan măsuri concrete și mulți câini se află în continuare în acea zonă.

”Acea zonă este un câmp de 60 de hectare. Este foarte probabil să mai fie câini. N-aș sfătui pe nimeni să se ducă acolo. Am curățat terenul de câini de două ori, anul trecut. Acum o să punem iar camere, deși au mai fost. Chiar dacă acolo nu e curent electric”, a afirmat primarul, lăsând să se înțeleagă că sunt oameni care abandonează câini în acea zonă.

ADVERTISEMENT

”Trăim în România, unde legile sunt aplicate ciudat. Poliția Locală a mers și a dat amenzi pentru neîngrădirea terenului. Proprietarul a venit la primărie pentru a cere dreptul de a îngrădi suprafața. Numai că este un teren inundabil. Și, potrivit legii, nu poate fi îngrădit!

Au mai fost echipe ASPA pe teren, dar nu au cum să prindă toți câinii cu 10-12 angajați”, a completat Ciucu, cu mențiunea că în București există momentan 8000 de câini maidanezi.

ADVERTISEMENT

În concluzie, primarul a transmis că va face o plângere penală contra ASPA, în condițiile în care Autoritatea a cheltuit bani nejustificat și a redus numărul de hingheri la 12.

”Bugetul ASPA a fost deturnat. O să fac plângere penală. Un suport de castron de mâncare pentru un cățel a fost cumprat de ASPA cu 85 de lei. Prețul pe piață liberă este de 8-10 lei. Erau 90 de hingheri, acum sunt 10-12”, a completat primarul.

ADVERTISEMENT