Primarul comunei Ciugud, depistat cu noul coronavirus. Mesajul trimis de edil

Adrian Baciu   
în HotNews
27/10/2020, 15:58
Primarul comunei Ciugud, depistat cu noul coronavirus. Mesajul trimis de edil
Primarul comunei Ciugud, depistat cu noul coronavirus. Mesajul trimis de edil. Susa foto: Facebook

Pandemia de coronavirus a lovit și comuna Ciugud din județul Alba, cunoscută drept o așezare model a României. Chiar primarul, Gheorghe Damian, a fost depistat pozitiv în cursul zilei de marți.

Din primele informații, furnizate chiar de edil, starea sa de sănătate este bună, el având o formă uşoară de COVID-19. Damian s-a izolat la domiciliu.

Situația în Ciugud este una destul de gravă în această perioadă. DSP Alba a anunțat că în ultimele 24 de ore, în comună s-au înregistrat 4 infectări noi în ultimele 24 de ore, iar incidența la mia de locuitori este 5,5.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, infectat cu noul coronavirus

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, a obținut la alegerile locale din 2020 cel de-al şaselea mandat consecutiv de primar, cu 88,2% din voturi, mai multe decât a obţinut în urmă cu patru ani, când a avut 85% din voturi.

La o lună de la alegerile locale, edilul primește o lovitură de ordin medical și anunță că este infectat cu COVID-19. Din fericire, forma bolii este una ușoară, astfel că, după o scurtă vizită la spital, acesta a fost externat și se tratează la domiciliu.

Chiar Gheorghe Damian a confirmat infectarea pe SARS-CoV-2 prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

”Din nefericire, oricât de mult am încercat să respect măsurile sanitare de prevenire și combaterea a pandemiei, am fost diagnosticat și eu cu virusul SARS-COV-2. Din fericire starea mea de sănătate este bună și, potrivit medicilor, până acum toate premisele sunt că ar fi o formă ușoară.

La nivelul Primăriei Ciugud am luat decizia testării tuturor colegilor și vestea bună este că niciunul dintre ei nu a fost confirmat pozitiv. Testarea va fi însă repetată în zilele următoare pentru o siguranță deplină.

Vă anunț că activitatea Primăriei Ciugud continuă normal, însă cu măsuri sporite de siguranță. De asemenea am decis dezinfectarea totală a clădirii administrative, care a avut loc în această dimineață, și sporirea tuturor măsurilor de protecție.

Vă mulțumesc tuturor celor ce sunteți cu sufletul alături de mine și de colegii mei și vă asigur de întreaga noastră recunoștință. Vă rog să aveți grijă de voi și de cei dragi, să purtați masca și să păstrați distanțarea socială”, a scris Gheorghe Damian, pe pagina de socializare.

Măsuri luate la primăria din Ciugud

Oficialii primăriei Ciugud au emis un comunicat în care anunță că s-a recurs la ”dezinfectarea totală a primăriei (…) și sporirea tuturor măsurilor de protecţie”.

În ceea ce privește activitatea unității, aceasta nu este afectată, însă toate relațiile cu publicul se vor desfăşura cu şi mai multe măsuri sporite de siguranţă.

”Facem un apel la toţi cetăţenii să respecte măsurile sanitare impuse pentru prevenirea şi combaterea virusului SARS-COV-2 şi să poarte masca în toate spaţiile publice, indiferent că sunt închise sau deschise”, au transmis reprezentanţii Primăriei Ciugud.

Închide ×