News

Primarul Constanței, acuzat că a agresat o jurnalistă. Reacția lui Vergil Chițac: “Aceste afirmații nu corespund realității”

Primarul Constanței ar fi agresat o jurnalistă chiar în sediul primăriei. Vergil Chițac neagă acuzațiile și vorbește despre calomnie
27.03.2023 | 19:46
Primarul Constantei acuzat ca a agresat o jurnalista Reactia lui Vergil Chitac Aceste afirmatii nu corespund realitatii
Vergil Chițac ar fi agresat o jurnalistă chiar în sediul primăriei Sursa foto: Facebook Vergil Chițac
ADVERTISEMENT

Cea care îl acuză pe primarul PNL de agresiune este jurnalista Emilia Mihăilă de la Radio Sky. Aceasta și-a anunțat intenția de a merge la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru constatarea agresiunii de a depune o plângere penală pentru agresiune.

Primarul Constanței, acuzat că a agresat o jurnalistă

”Am întrebat despre demisia city managerului și mi-a zis că nu îmi va răspunde pentru că sunt agresivă în întrebări, apoi m-a împins și mi-a prins mâna în ușă (…) Da, merg la IML și fac și plângere penală pentru că s-a ajuns prea departe, așa ceva nu e posibil. De față era și o colegă de presă (…)”, a declarat Emilia Mihăilă pentru Info Sud-Est.

ADVERTISEMENT

Emilia Mihăilă are 24 de ani vechime în presă. Jurnalista a mai declarat că este pentru prima oară în carieră când se confruntă cu o situație de acest gen. Ea a relatat incidentul într-o postare pe Facebook la care a atașat și o fotografie.

”Am încercat sa obțin un punct de vedere de la primarul Chițac privind demisia city managerului, Felicia Ovanesian, iar acesta a tras ușa, m-a împins și mi-a prins mâna la ușă.

ADVERTISEMENT

Acesta mi-a reproșat că nu am nici un drept să intru în Primăria Constanța, când vreau eu, deși mă aflam prezentă la o conferință de presă. Las aici poza cu semnul lăsat la momentul în care a fost strânsă mâna cu ușa”, a scris Emilia Mihăilă.

Vergil Chițac: “Aceste afirmații nu corespund realității”

Edilul a declarat pentru aceeași publicație locală că ”afirmațiile nu se susțin”, iar jurnalista este ”agresivă”: ”Afirmațiile doamnei Emilia Mihăilă, potrivit cărora aș fi agresat-o astăzi, nu se susțin.

ADVERTISEMENT

Doamna a intrat în instituția noastră prin ușa interioară (de uz intern), utilizată de către angajații Primăriei în relația cu celelalte instituții care își desfășoară activitatea în același imobil (Consiliul Județean și Prefectura) și a avut în permanență un comportament agresiv.

La intrarea mea în sediul instituției, venind dinspre Consiliul Județean spre primărie, am deschis și închis după mine ușa de acces, nesesizând producerea vreunui incident.

ADVERTISEMENT

Dealtfel, nici doamna Emilia Mihăilă nu a acuzat, la momentul respectiv, producerea incidentului de care a menționat ulterior în spațiul public.

Aceste afirmații, potrivit cărora aș fi agresat-o, nu corespund realității și sunt calomnioase, înscriindu-se totodată în nota agresivă manifestată de doamna Emilia Mihăilă”, este reacția lui Vergil Chițac.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc pe holul care face trecerea dintre primărie și prefectură, cele două instituții având sediile în aceeași clădire. La incident a fost martoră o altă colegă de presă, conform spuselor Emiliei Mihăilă.

ADVERTISEMENT