News

Primarul Dan Tudorache cere demisia ministrului Costel Alexe după ce groapa de gunoi de la Chiajna a fost declarată ilegală

25.08.2020 | 10:41
Primarul Dan Tudorache cere demisia ministrului Costel Alexe dupa ce groapa de gunoi de la Chiajna a fost declarata ilegala
ADVERTISEMENT

Conflict deschis între Primăria Sectorului 1, condusă de Dan Tudorache, și ministerul Mediului, în fruntea căruia se află liberalul Costel Alexe.

Edilul PSD a cerut ministrului Mediului să oprească depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni şi să ia măsuri pentru a-l determina pe operatorul gropii de gunoi să respecte o hotărâre executorie a instanței.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei luni, Tribunalul București a decis că groapa de gunoi de la Chiajna este ilegală, după doi ani de proces. Edilul Sectorului 1 precizează că dacă Costel Alexe nu ia măsurile cerute până vineri, va solicita public demisia ministrului.

Dan Tudorache cere demisia ministrului Mediului, Costel Alexe

Pe 14 august, groapa de gunoi de la Chiajna a fost declarată ilegală. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis suspendarea autorizaţiei de funcţionare, iar primarul sectorului 1, Daniel Tudorache îi cere ministrului Mediului să pună imediat în aplicare hotărârea Instanţei.

ADVERTISEMENT

Primarul amenință că, în caz contrar, ministrul Mediului trebuie să își dea demisia. La rândul lor, reprezentanții firmei care administrează groapa de gunoi spun că respectă toate prevederile legale.

”Îl somez pe ministrul Mediului să trimită control de la Garda de Mediu. Îi cer demisia. Înseamnă că este implicat în mizeria de la groapa de gunoi. Îi cer primului-ministru să dea curs acestei decizii a Instanţei”, a afirmat primarul Dan Tudorache.

ADVERTISEMENT

Tudorache, termen pentru Costel Alexe

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Tudorache a precizat că în ciuda hotărârii date de Tribunalul București (TB), încă din 14 august 2020, operatorul acestei gropi de gunoi continuă să depoziteze ilegal deșeuri pe un teren situat între celulele 1-5 și 6-7.

Tudorache, care este candidatul social-democrat la un nou mandat pentru Sectorul 1, a precizat că așteaptă până vineri, 28 august, punerea în aplicare a deciziei Tribunalului București.

ADVERTISEMENT

”Am precizat că așteptăm ca până vineri, 28 august 2020, autoritățile statului cu atribuții în protecția mediului să stopeze depozitarea ilegală a deșeurilor la groapa Iridex și să oprească poluarea pe care această groapă de gunoi o produce în cartierele din zona de Nord-Vest a Sectorului 1.

Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, voi cere public demisia ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Prin continuarea activității de depozitare a deșeurilor, în ciuda hotărârii Tribunalului București, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni ne sfidează pe noi, ca administrație locală, dar, mai grav, sfidează o întreagă comunitate afectată de poluarea produsă de acest depozit și sfidează o hotărâre a instanței.”, a scris edilul pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT