News

Primarul Daniel Florea, după ce ministrul Violeta Alexandru și-a anunțat vizita în Sectorul 5: ”Nu veniți că nu intrați!”

22.05.2020 | 10:06
Primarul Daniel Florea dupa ce ministrul Violeta Alexandru sia anuntat vizita in Sectorul 5 Nu veniti ca nu intrati
ADVERTISEMENT

Primarul Daniel Florea a anunțat-o pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, că nu va fi primită în Sectorul 5, imediat după revenirea acesteia din Germania. Edilul îi cere oficialului Guvernului Orban să respecte legea carantinării.

Daniel Florea, după ce ministrul Violeta Alexandru și-a anunțat vizita în Sectorul 5: ”Nu veniți că nu intrați!”

În cursul acestei săptămâni, ministrul Muncii, Violeta Alexandru s-a aflat într-o vizită de lucru în Germania, pentru a discuta cu autoritățile germane despre tratamentul pe care firmele din țara lor îl aplică miilor de români sezonieri plecați la muncă.

ADVERTISEMENT

Ulterior deplasării în străinătate, Violeta Alexandru și-a anunțat intenția de a face o vizită de lucru la mai multe obiective aflate în administrarea Direcției de Asistență Socială a Sectorului 5.

La auzul planului Violetei Alexandru, primarul sectorului 5, Daniel Florea, a reacționat ferm Acesta a făcut referire la faptul că legea impune carantinarea tuturor persoanelor care vin din afara granițelor pentru o perioadă de 14 zile.

ADVERTISEMENT

”Am aflat cu surprindere ieri, că doamna ministru vrea să facă o descălecare neanunțată, mâine, la niște obiective aflate în administrarea Direcției de Asistență Socială a sectorului 5. Doamna ministru, am un anunț pentru dumneavoastră: Stimată doamnă Victoria Violeta Alexandru, ministrul muncii și protecției sociale, în următoarele 14 zile, nu veniți că nu intrați!

În conformitate cu legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în monitorul oficial – nr.396/15.05.2020 și a hotărârii numărul 24/14.05.2020 publicată în monitorul oficial – nr. 395/15.05.2020.

ADVERTISEMENT

Articolul 5. alin 2, litera d) din lege, spune că trebuiesc luate măsuri de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc, produs asupra sănătății persoanelor, inclusiv instituirea carantinei sau a izolării la domiciliu. Iar în hotărârea 24/2020 la art.14, se spune așa: se instituie începând cu data de 15.05.2020 pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării sau izolării la locuință împreună cu familia sau aparținătorii(…)

Nu înțeleg de ce ați vrea să puneți în pericol beneficiarii sau angajații instituțiilor de asistență socială de pe raza sectorului 5”, a spus primarul Daniel Florea la Ora Primarului, pe care acesta o susține în fiecare săptămână live pe Facebook, conform Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, vizită în Germania

După ce mai mulți cetățeni români au rămas pe drumuri sau au fost tratați cu dispreț de către angajatorii din Germania, ministrul Violeta Alexandru s-a deplasat în Germania, în tentativa de a rezolva problema.

Oficialul Român a avut o întâlnire la Berlin cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania, Hubertus Heil. Violeta Alexandru a anunțat că s-a semnat o declarație comună de intenție privind intensificarea cooperării în domeniul pieței muncii și politicilor sociale.

ADVERTISEMENT