News

Primarul din Agigea, trimis în judecată de DNA. A trecut un teren în proprietatea comunei, apoi l-a împărțit la rude

12.06.2020 | 13:44
Primarul din Agigea trimis in judecata de DNA A trecut un teren in proprietatea comunei apoi la impartit la rude
Primarul din Agigea, trimis în judecată de DNA. A trecut un teren în proprietatea comunei, apoi l-a împărțit la rude. Sursa foto: Facebook / Cristian Cirjaliu
ADVERTISEMENT

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de exproprierea unui teren pe care se afla un restaurant pescăresc, pentru a prelua afacerea.

Primarul din Agigea a fost trimis în judecată de DNA

Primarul comunei Agigea s-a ales cu un dosar din partea procurorilor DNA, după ce edilul a fost acuzat de abuz în serviciu. Cristian Maricel Cîrjaliu ar fi expropriat terenul unuia dintre cele mai cunoscute restaurante pescărești de pe litoral, cu scopul de a prelua afacerea respectivă, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Pocurorii din cadrul DNA Constanţa au cerut trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, acuzat de abuz în serviciu.

Edilul este cercetat pentru obținerea pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. În plus, procurorii au cerut trimiterea în judecată și pentru Ancuţa Calust, secretarul localităţii, pentru complicitate la abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, procurorii au notat în rechizitoriul trimis instanţei că edilul din Agigea „a iniţiat şi a pus în executare, în perioada 2012-2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea din patrimoniul unei societăţi comerciale (restaurant cu specific pescărec) a unui teren de 8.940 mp, inventarierea şi intabularea sa în domeniul privat al comunei.”

Cum a trecut edilul terenul din proprietatea comunei către rude și prieteni

După ce terenul a ajuns în proprietatea comunei, parcela în cauză ar fi fost dezmembrată în şapte loturi distincte, iar o parte dintre acestea a ajuns în proprietatea unei firme ai căror proprietari sunt mai multe rude şi apropiaţi ai edilului din Agigea.

ADVERTISEMENT

“În demersul său infracţional, edilul a fost ajutat de inculpata Ancuţa Calust, care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri şi le-a contrasemnat ulterior.

Prin aceste acţiuni, dar şi prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanţă), obturarea căilor de acces, anularea autorizaţiei de funcţionare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societăţii care a deţinut terenul iniţial, dar şi obţinerea unor foloase necuvenite, iniţial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menţionate mai sus”, au transmis procurorii DNA în comunicat.

ADVERTISEMENT

Dosarul în care sunt cercetați cei doi a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, iar societatea păgubită a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro şi 1.548.988 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: