News

Primarul din Beleți-Negrești, reținut pentru 24 de ore în cazul incendierii primăriei. Ce acuzații i se aduc

Edilul din Beleți-Negrești, reținut pentru 24 de ore în cazul incendierii primăriei. Este acuzat de distrugere, după ce el ar fi pus intenționat focul.
17.12.2021 | 13:42
Primarul din BeletiNegresti retinut pentru 24 de ore in cazul incendierii primariei Ce acuzatii i se aduc
ADVERTISEMENT

Primarul din Beleți-Negrești a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul care a fost deschis după ce sediul instituției pe care o conducea a luat foc, iar pompierii au stabilit că acesta a fost pus intenționat.

Astfel, principalul suspect pentru incendierea Primăriei din Beleți-Negrești este nimeni altul decât edilul, care a făcut tot posibilul pentru a nu fi găsit de polițiști.

ADVERTISEMENT

Primarul din Beleți-Negrești, reținut pentru 24 de ore după incendiul din localitate

Într-un final, el a fost prins, iar oamenii legii au decis ca el să fie reținut pentru 24 de ore și să fie prezentat, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere pentru a fi luată o măsură preventivă împotriva sa.

„După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine (vineri – n.red.) să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT

Primarul ar fi fost audiat timp de șapte ore, iar ulterior el și-a recunoscut fapta, scrie Pro TV.

El ar fi explicat că motivul pentru care a făcut acest lucru este că l-au supărat angajații, așa că a decis să dea foc unor documente, dar vâlvătaia s-ar fi extins.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, avocatul lui Mihai Marin declara că nu există nicio legătură între clientul său și persoana care a provocat incendiul.

„Spun că nu există o strânsă legătură între clientul meu, domnul primar, și persoana incendiatorului”, a specificat Constantin Breazu, avocatul primarului.

ADVERTISEMENT

Edilul din Beleți-Negrești e acuzat de distrugere

Acum, edilul este cercetat pentru distrugere prin incendiere și distrugerea unor înscrisuri, având în vedere că în urma incendiului a luat foc inclusiv arhiva primăriei.

Joi, polițiștii au pus în executare un mandat de aducere pe numele bărbatului de 53 de ani.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform art. 256, alin. 4 și 259 din Codul Penal.

Astăzi, 16 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale au pus în executare un mandat de aducere privind pe bărbatul de 53 de ani, din Beleți-Negrești, bănuit de săvârșirea faptelor, care a fost condus la sediul poliției pentru cercetări”, a transmis IPJ Argeș

ADVERTISEMENT