News

Primarul din Comarnic, detalii despre taxa pentru bucureșteni! „Nu zic că nu mi-ar plăcea să fac așa ceva”

22.08.2019 | 13:01
Primarul din Comarnic detalii despre taxa pentru bucuresteni Nu zic ca nu miar placea sa fac asa ceva

Primarul din Comarnic, Sorin Popa a oferit mai multe detalii despre taxa pe care vrea să o impună bucureștenilor! Edilul a făcut un pas în spate și a dezminţit vehement informaţia care a apărut iniţial în presa locală. Popa recunoaşte că legal nu are cum să facă acest lucru, dar nu ascunde că s-ar bucura dacă ar exista o posibilitate pentru a-și duce la bun sfârșit ideea. „Nu zic că nu mi-ar plăcea să pun taxă, dar nu avem cum legal.

Primarul din Comarnic, detalii despre taxa pentru bucureșteni!

Prin orașul Comarnic trece, de la un capăt la altul, DN1, iar drumul național este în administrarea CNAIR. Prin urmare, chiar dacă aș vrea să pun taxă nu am cum, pentru că drumul nu este în administrarea Primăriei Comarnic”, a precizat Sorin Popa. Informația conform căreia mașinile cu număr de București trebuie să plătească o vinietă specială pentru a traversa Comarnicul a venit la puțin timp după anunțul Gabrielei Firea.

Astfel, conform edilului din București, toate mașinile locuitorilor din alte județe vor fi taxate suplimentar în Capitală. ”Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, declara Sorin Popa, primarul orașului Comarnic.

Primarul din Comarnic, detalii despre taxa pentru bucureșteni! Comarnic
Sorin Popa ar vrea ca bucureștenii să plătească suplimentar pentru traversarea Comarnicului. Sursa foto – facebook

Efect de bumerang la proiectul Gabrielei Firea

Nici ideea Gabrielei Firea nu este una simplă. Vor fi cheltuieli serioase pentru că reprezentanții Primăriei spun că la fiecare intrare, la fiecare penetraţie din Municipiul Bucureşti, vor fi montate camere, conectate la un sistem electronic. Practic, din acel moment, sistemul va monitoriza întreg traficul din oraş şi va indentifica numere de autoturisme care vor fi transmise către Poliţia Locală.

În clipa în care o mașină cu număr de provincie și fără taxe plătite va fi surprinsă în traficul bucureștean, amenda va fi expediată prin poștă direct proprietarilor de autoturisme. Autovehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă pe Bucureşti, Oxigen B, care va costa pentru o zi 10 lei și pentru un an 1.900 lei.