News

Primarul din Deva, soluție pentru independența de mineri. Ce decizie radicală a luat edilul

24.02.2021 | 07:52
Primarul din Deva solutie pentru independenta de mineri Ce decizie radicala a luat edilul
ADVERTISEMENT

Primăria Deva a decis să finanțeze montarea de centrale termice pe gaz în toate unitățile de învățământ din oraș.

Scopul este ca toate școlile să aibă propriile instalații de producere a căldurii fără să mai depindă de agentul termic furnizat de Termocentrala Mintia.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată după o întâlnire a Primăriei Deva cu directorii unităților de învățământ din oraș.

Toate școlile din Deva vor fi dotate cu centrale termice

Autoritățile au stabilit, așadar, că investițiile din școli și grădinițe vor fi prioritare în acest an, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Din bugetul general al municipiului Deva vom finanţa achiziţia a 20 de centrale cu instalaţiile aferente, inclusiv montarea lor – şcolile şi grădiniţele au mai multe locaţii unde este necesară montarea centralei termice pentru fiecare clădire. Avem şi şcoli care au în derulare sau urmează să deruleze proiecte de reabilitare pe fonduri europene şi care au inclus în investiţie şi montarea de centrale termice“, a declarat marţi primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Edilul îi numise zilele trecute leneși pe minerii protestatari din Valea Jiului, cei care refuzau să iasă din mină pentru că nu și-au primit salariile.

ADVERTISEMENT

„Minerii cer numai drepturi. Dați-ne bani, dați-ne bani, dați-ne bani, salariile la timp, sporurile la timp. Perfect! Dar voi scoateți cantitatea de cărbune necesara pentru Termocentrala Mintia? Nu, scot jumătate. Sâmbătă, duminică, nu lucrează. Foarte bine! Stau la chefuri, sau ce fac ei pe acolo. Dar cantitatea de cărbune în baza contractului de ce nu o scot? S-o surpat nu-știu-ce galerie, nu știu ce inundațe…Domnule, rezolvați-vă problemele, că e relație contractuală”, declarase edilul.

Momentan toate școlile din Deva urmează program de studiu online după oprirea Termocentralei Mintia, pentru că nu mai există căldură în sălile de clasă. Peste 4.200 de copii sunt afectați de această situație.

ADVERTISEMENT

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a anunțat că furnizarea energiei termice în Deva va fi reluată joi, după ce activitatea la minele de cărbune din Valea Jiului a revenit la normal.

ADVERTISEMENT