Fotbal intern

Primarul din Iași caută investitori străini pentru Poli: „Vom evita pericolele de genul celui de la Dinamo!”

18.12.2020 | 17:17
Primarul din Iasi cauta investitori straini pentru Poli Vom evita pericolele de genul celui de la Dinamo
ADVERTISEMENT

Mihai Chirica vrea să găsească oameni care vor să investească la Poli Iași. Edilul anunță că vrea să susțină echipa de fotbal din orașul Iași.

Primarul din Iași, Mihai Chirica, a spus vineri că va lansa o scrisoare deschisă către oameni de afaceri sau societăți care vor să investească în echipa Poli Iași.

ADVERTISEMENT

Edilul zice că formația din Copou este un brand de oraș, nu „jucăria” dânsului și îi cheamă pe cei care doresc să facă profit din fotbal, dar și glorie sportivă, să investească la echipa din Iași.

Primarul Mihai Chirica e în căutare de investitori pentru echipa de fotbal

„Am lansat o scrisoare deschisă în atenția tuturor investitorilor interesați de a prelua clubul de fotbal Politehnica Iași. Am tradus-o în limbile de circulație internațională, în engleză, germană și franceză și o vom lansa peste tot, la Camerele de Comerț și Industrie afiliate în România, la ambasade, trimitem peste tot. Vrem să arătăm faptul că noi, autoritatea locală, Primăria Municipiului Iași, primarul, doresc o largă deschidere în colaborarea cu un investitor extern în ceea ce privește acest club de fotbal”, a spus primarul Mihai Chirica.

ADVERTISEMENT

El a spus că va avea grijă ca echipa din Iași să nu aibă parte de ”pericole” precum cel existent acum la Dinamo București. „Am discutat cu domnul Adrian Ambrosie, care este să spunem proprietarul, titularul asociației care guvernează acest club de fotbal și este de acord. Ne dorim o relaționare cât se poate de deschisă, adusă la cunoștința ieșenilor de la început pentru a elimina orice pericole precum cele care au fost, prin care am trecut și noi, vezi Horia Sabo sau ce se întâmplă acum la Dinamo. Să încercăm să evităm aceste pericole”, a adăugat edilul. În ultimul meci disputat de Poli Iași, moldovenii au făcut egal cu Academica Clinceni.

Primarul a mai zis că echipa din Copou nu este ”jucăria” sa ori a municipalității, ci este un brand de oraș. „Și mai mult decât atât, să arătăm faptul că acest club nu este afiliat primarului Iașului. Nu este jucăria mea personală, nu o folosesc în scop propriu, nici măcar electoral sau altul, ci pur și simplu îmi doresc să-l susțin ca să rămână un brand de oraș.

ADVERTISEMENT

„Căutăm un investitor care vrea să facă fotbal de Liga 1 în România”

Prin care Iașul să poată fi recunoscut și prin sport. Și în speță vorbim de sportul rege în Liga 1 de fotbal, pe care dorim să-l susținem în continuare, dar nu eliminăm și celelalte sporturi care ne pot reprezenta cu succes.

Căutăm un investitor care vrea să facă fotbal de Liga 1 în România, dar după niște principii foarte ortodoxe, deschidere completă. Nu mă interesează din punct de vedere organizatoric absolut nimic, mă interesează ca acest club să aibă performanță.

ADVERTISEMENT

Iar noi, ca autoritate publică locală, Primăria și Consiliul Local să devenim parteneri. Noi nu urmărim în special profitul, ci gloria, iar ei pot să urmărească gloria și profitul. Ne interesează gloria acestui club, care să-i reprezinte pe ieșeni cum se cuvine”, a încheiat Mihai Chirica. În septembrie, Mihai Chirica a obținut un nou mandat de primar. 

ADVERTISEMENT