News

Primarul din Iași, Mihai Chirica, inculpat într-un dosar DIICOT. Ce acuzații i se aduc edilului 

27.04.2021 | 12:52
Primarul din Iasi Mihai Chirica inculpat intrun dosar DIICOT Ce acuzatii i se aduc edilului
Primarul din Iași, Mihai Chirica, inculpat într-un dosar DIICOT. Ce acuzații i se aduc edilului. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primarul din Iași, Mihai Chirica, a devenit inculpat în dosarul concesiunilor instrumentat de procurorii DIICOT.

Edilul, dar și city-managerul orașului, Gabriel Harabagiu, au fost puși sub acuzare într-un dosar în care sunt inculpați și alți angajați din cadrul instituției publice, dar și patronul unui ziar local, avocați și notari.

ADVERTISEMENT

Mihai Chirica a fost audiat la DIICOT în cursul zilei de luni. El este acuzat de omisiunea sesizării, infracțiun pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă, anunță Europa Liberă.

Primarul din Iași, Mihai Chirica, inculpat într-un dosar DIICOT

Până în acest moment, procurorul de caz nu a dispus măsuri preventive împotriva lui Chirica. Inculpat în dosar mai este și Vasile-Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Iașului, în prezent city-manager al orașului.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, pe lista inculpaților se mai află Violeta Asimionesei, Florin-Claudiu Asimionesei – patronul publicației ”Bună Ziua Iași”, Irina Iacob – avocat, Gabriel Ghergheșanu – angajat al Primăriei Iași, Florin-Alexandru Mustiață – fost arhitect-șef al Primăriei Iași, Victor Gavriluță – inspector GIS Cadastru, Ionuț-Răzvan Costin – notar, Raluca Andriescu și Iulia Păduraru – notar.

În urmă cu 24 de ore, DIICOT a desfășurat percheziții în Iași, fiind ridicate mai multe bunuri.

ADVERTISEMENT

”În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente și înscrisuri, 24.000 de euro, 18.000 de dolari, 2.800 de lei, 100 de grame de aur, 22 de telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 11 laptopuri, 9 HDD, 79 de stick-uri, 11 tablete și 2 reportofoane”, a precizat Poliția Iași.

Ce spune Mihai Chirica despre acest dosar

Mihai Chirica încă nu a oferit nicio declarație după ce a devenit inculpat. Cu toate acestea, marți dimineață, edilul a vorbit despre acest dosar la Radio Iași, fără a menționa că este și el vizat de investigație.

ADVERTISEMENT

”În principiu este o cauză legată de înstrăinarea unor bunuri de către o societate comercială care a încheiat prin anul 2005 un contract de asociere în participațiune cu municipiul Iași.

Din punctul meu de vedere, nu și-a respectat clauzele contractuale, lucru pe care, de altfel, l-am și afirmat de fiecare dată și situația a generat un dosar penal împotriva celor care sunt implicați în această chestiune.

Sigur, vom sta și noi foarte atenți să vedem ce se întâmplă, cred că mai și câteva puncte care trebuie nuanțate mai bine, dar încercăm să mergem mai departe”, a susținut primarul Mihai Chirica.

ADVERTISEMENT
Tags: