Fotbal international

Primarul din Liverpool, inamicul visului “cormoranilor”. “Sezonul trebuie închis, e mult prea periculos”

01.05.2020 | 11:58
Primarul din Liverpool inamicul visului cormoranilor Sezonul trebuie inchis e mult prea periculos
ADVERTISEMENT

Deși nu va mai fi spectacolul de dinainte, cu tribunele pline, creând o atmosferă superbă meci de meci, suporterii echipelor din Premier League abia așteaptă reîntâlnirea cu fotbalul, fie el și din fața micului ecran.

Tocmai edilul orașului se opune ca Liverpool să iasă campioană

Și după redactarea unui amplu program de măsuri privind toate formele de protecție ce trebuie luate de cluburi s-a dat și o ipotetică dată de restart, 9 iunie. Însă nu toată lumea e la fel de entuziasmată la gândul că Premier League va reîncepe și unul dintre cei care militează pentru închiderea acum a sezonului este primarul orașului Liverpool.

ADVERTISEMENT

Tocmai el, edilul șef al orașului Beatleșilor, devine inamic principal pentru visul echipei cu același nume de a câștiga titlul după o pauză de trei decenii.

Dacă sezonul nu se mai reia există riscul neacordării titlului

Echipa lui Jurgen Klopp are un avans astronomic în fața lui Manchester City, cu nouă etape înainte de final și mai are nevoie de numai șase puncte pentru a deveni matematic campioană.

ADVERTISEMENT

Dacă Premier League nu s-ar mai relua există riscul ca oficialii federației să nu acorde titlul pentru acest sezon, ceea ce ar reprezenta un adevărat coșmar pentru toată suflarea The Reds.

Explicațiile primarului Joe Anderson

Primarul Joe Anderson preferă această dramă sportivă în locul dramelor provocate de pandemia de COVID 19.

ADVERTISEMENT

El spune că în mod sigur în momentul în care Liverpool va deveni matemtic campioană suporterii nu vor putea fi stăviliți să manifesteze de bucurie în oraș, să se strângă la stadionul Anfield Road și astfel gradul de infectare ar fi uriaș.

Se vor strânge mii de oameni să sărbătorească

“Chiar dacă meciurile se dispută fără spectatori, vor fi mii de persoane care se vor strânge în apropiere de Anfield. Nu vor fi mulţi cei care vor respecta ce li se cere şi care vor rămâne departe de stadion. Mulţi dintre oameni vor veni să sărbătorească, deci cred că ideea e moartă din start. 

ADVERTISEMENT

Cred că va fi foarte greu ca poliţia să menţină oamenii la distanţă dacă fac sărbătoare în faţă la Anfield. Cel mai un lucru este să încheiem sezonul. Mai mult ca sigur că Liverpool va câştiga campionatul, dar în cele din urmă este vorba de siguranţa şi sănătatea oamenilor”,

ADVERTISEMENT