News

Primarul din Lugoj, demis de prefect pentru că s-ar fi mutat. “Am două cetăţenii şi două domicilii. Aştept decizia instanţei”

Prefectul județului Timiș a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului Claudiu Buciu, cel care conducea orașul Lugoj făcând naveta din Germania.
08.07.2022 | 15:57
Primarul din Lugoj demis de prefect pentru ca sar fi mutat Am doua cetatenii si doua domicilii Astept decizia instantei
Primarul din Lugoj a fost suspendat din funcție. Foto- Facebook
ADVERTISEMENT

Prefectul Mihai Ritivoiu a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului, pentru că primarul își schimbase domiciliul în Germania, în urmă cu șase săptămâni.

Primarul din Lugoj, suspendat din funcție

Ordinul prefectului poate fi atacat în justiție. ”Prefectura a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar de Lugoj, Claudiu Buciu si-a schimbat domiciliul din România în Germania de aproximativ o lună şi jumătate. Codul administrativ e foarte clar. Nu îmi rămâne decât să închei îainte de vreme mandatul domnului primar al municipiului Lugoj. Acum am semnat ordinul de încheiere a mandatului”, a anunţat Mihai Ritivoiu, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Dacă primarul va decide să atace decizia în instanța de contencios administrativ, cazul se va judeca cu prioritate, potrivit prefectului.

Primarul Claudiu Buciu face naveta săptămânal între Lugoj și Germania, acolo unde se află soția sa și cei trei copii.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Buciu ar putea fi exclus și din PNL sau ar putea fi suspendat pentru șase luni, după ce a decis să desființeze mai multe instituții din Lugoj. Pe lista ”neagră” a primarului au intrat Casa de Cultură, Serviciul de Administrare a Cinematografului ”Bela Lugosi” şi Şcoala de Arte.

”Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

ADVERTISEMENT

Şedinţa este organizată după ce, ieri, Claudiu Buciu a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte „Remus Taşcău”, Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului Bela Lugosi”, a anunţat PNL Timiş în data de 28 iunie, anul curent”, au transmis liberalii, conform sursei citate.

Primarul Buciu a reacționat și contestă decizia prefecturii. ”Am două cetăţenii şi două domicilii. Şi în România, şi în Germania. O perioadă am avut un paşaport de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, dar şi carte de identitate de cetăţean român cu domiciliul în România. Aşteptăm o decizie a instanţei care să lămurească lucrurile.

ADVERTISEMENT

Nu e practică judiciară. E o chestiune care nu e foarte clar reglementată de lege şi cel mai bine e să apelăm la judecător”, a declarat Claudiu Buciu, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT