News

Primarul din Sângeorz, condamnat definitiv. Traian Ogâgău riscă să-și piardă mandatul

12.10.2020 | 19:50
Primarul din Sangeorz condamnat definitiv Traian Ogagau risca sasi piarda mandatul
Traian Ogâgău și-a filmat propria fiică în timp ce o obliga să stea în genunchi, dezbrăcată. Sursa foto: timponline.ro
ADVERTISEMENT

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, reales cu toate că și-a dezbrăcat fiica și a umilit-o, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

Bărbatul formulase un apel la sentința dată în iulie de Judecătoria Năsăud, prin care fusese condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, însă a pierdut.

ADVERTISEMENT

Justiția considerase că bărbatul se face vinovat de sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, lucru confirmat și de decizia Curții de Apel Cluj.

Traian Ogâgău ar putea rămâne fără mandat

„În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud. În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală, obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.10.2020″, se menţionează pe site-ul Curţii de Apel Cluj, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Dosarul inițial fusese înregistrat la Judecătoria Năsăud în decembrie 2018, iar sentința a fost dată după un an și jumătate.

Conform deciziei finale, Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind stabilit un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care ar trebui să urmeze un curs de legislaţie rutieră şi să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice, chiar în cadrul primăriei pe care o conduce.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, Traian Ogâgău ar trebui să-și piardă mandatul de primar din Sângeorz-Băi. „Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei”, scrie Digi 24.

În 2016, legea privind statutul aleșilor locali a fost modificată în Parlament, în sensul că primarii nu își mai pierdeau mandatul dacă erau condamnați la închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a atacat modificarea la CCR, legea a fost declarată neconstituțională, astfel că mandatul de primar ar trebui să înceteze de drept în urma condamnării definitive, fie ea cu suspendare.

ADVERTISEMENT