Sport

Culmea ipocriziei! Primarul din Sfântu Gheorghe care condamnă incidentele de la Sepsi – FC U Craiova, amendat pentru discriminare în 2021! Ce a făcut edilul

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a condamnat incidentele de la Sepsi - FC U Craiova. Dar edilul a fost și el amendat pentru discriminare în anul 2021.
30.01.2023 | 13:34
Culmea ipocriziei Primarul din Sfantu Gheorghe care condamna incidentele de la Sepsi  FC U Craiova amendat pentru discriminare in 2021 Ce a facut edilul
Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe. Sursa foto: Inquam Photos/ Sandor Manases
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Sepsi și FC U Craiova a fost întrerupt în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oaspete. Așa cum era de așteptat, s-a iscat o uriașă controversă privind acest subiect delicat și modul în care a fost gestionat scandalul de la Sfântu Gheorghe.

Primarul din Sfântu Gheorghe condamnă incidentele de la Sepsi – FC U Craiova: “S-a luat în sfârșit decizia corectă”

Una dintre cele mai virulente reacții a venit din partea primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care i-a numit pe supoterii celor de la FC U Craiova “extremişti”, spunând că Sepsi ar trebui să câştige cu 3-0:

ADVERTISEMENT

“Modul în care “suporterii” extremiști își bat joc de fotbal și de sport prin comportamentul lor de ură necalificată față de maghiari este intolerabil și inacceptabil. Totuși, astăzi, pentru prima dată, s-a luat în sfârșit decizia corectă, care cred că este o decizie foarte importantă și bună: arbitrul a oprit meciul din cauza manifestărilor antimaghiare.

Problema va fi evaluată în continuare de către Comisia de Disciplină a Federației, pe baza raportului arbitrului. Rezultatul ar trebui să fie 3-0 în favoarea noastră! Hai Sepsi OSK!”, a fost reacţia edilului.

ADVERTISEMENT
Reacţia lui Antal Arpad pe pagina de Facebook.
Reacţia lui Antal Arpad pe pagina de Facebook.

Primarul din Sfântu Gheorghe, amendat pentru discriminare cu 2000 de lei!

Antal Árpád a avut şi el probleme în trecut în ceea ce priveşte discriminarea. Edilul din Sfântu Gheorghe a fost amendat în finalul anului 2021 cu 2000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Mai exact, primarul a fost acuzat şi amendat pentru că a condiţionat ocuparea mai multor posturi din Primăria Sfântu Gheorghe de cunoaşterea limbii maghiare, cerinţă pe care a impus-o în dosar:

ADVERTISEMENT

“Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a constatat, din nou, că primarul UDMR din Sfântu Gheorghe se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Astfel, CNCD admis o nouă sesizare a Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) şi l-a sancţionat contravenţional cu amendă pe Antal Arpad pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetăţenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că a condiţionat ocuparea mai multor posturi din Primăria Sfântu Gheorghe de cunoaşterea limbii maghiare (…)

ADVERTISEMENT

CNCD a admis sesizarea ADEC şi a emis Hotărârea nr. 778/20.10.2021, comunicată ADEC în urmă cu câteva zile, prin care a decis că faptele primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, constituie discriminare pe criterii etnice la adresa cetăţenilor români necunoscători ai limbii maghiare”, a scris deputatul AUR, Dan Tănasă, cel care a făcut sesizarea la CNCD, la vremea respectivă.

Decizia CNCD în care primarul din Sfântu Gheorghe a fost amendat. Sursa: dantanasa.ro
Decizia CNCD în care primarul din Sfântu Gheorghe a fost amendat. Sursa: dantanasa.ro

Antal Árpád este primarul oraşului Sfântu Gheorghe din anul 2008. El este membru în UDMR şi a fost deputat în Parlamentul României între 2004 şi 2008.

  • 47 de ani are Antal Árpád
  • 2000 de lei este amenda pe care a încasat-o primarul din Sfântu Gheorghe

 

ADVERTISEMENT