News

Primarul din Ștefăneștii de Jos, audiat de DIICOT într-un dosar de agresiune sexuală

Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost adus la DIICOT, vineri, pentru a fi audiat. El a dat noi explicații în cazul dosarului în care este acuzat că a violat o minoră și a lăsat-o însărcinată.
11.02.2022 | 15:15
Primarul din Stefanestii de Jos audiat de DIICOT intrun dosar de agresiune sexuala
Primarul din Ștefăneștii de Jos, audiat de DIICOT. Sursa foto: Facebook edil Robert Ionel Ștefan
ADVERTISEMENT

Edilul ar putea fi reținut pentru o perioadă de 24 de ore. El a mai dat explicații în același dosar în 2021, dar a fost lasăt apoi liber.

Ștefan Ionel Robert este acuzat de DIICOT că împreună cu apropiați ai săi a traficat si exploatat sexual, de mai multe ori, o fată de 13 ani, din comuna Dascălu, județul Ilfov, pe care a lăsat-o însărcinată. Faptele s-au petrecut în perioada 2017- 2018.

ADVERTISEMENT

Primarul a violat o minoră în vârstă de 13 ani în 2018 și a lăsat-o însărcinată

DIICOT precizează că a pus în aplicare un număr de 5 mandate de percheziție la domiciliu ”pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri și alte violențe și influențarea declarațiilor.”

”La data de 11.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală desfășoară activități într-o cauză vizând un număr de 5 suspecți cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri și alte violențe și influențarea declarațiilor.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017-2018, suspecții au traficat și exploatat sexual în mod constant o minoră în vârsta de 13 ani”, este menționat într-un comunicat al DIICOT.

Primarul a amenințat familia minorei să nu dezvăluie nimic despre viol. Denunțătorul cazului a fost grav bătut

Mai mult, văzând că cercetările capătă amploare, primarul ar fi încercat să o reducă la tăcere atât pe minoră, cât și pe familia acesteia, prin foloase patrimoniale și chiar amenințări.

ADVERTISEMENT

Totodată, denunțătorul din dosar a fost bătut, acesta având nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit unor surse Gândul, șoferul primăriței din Dascălu l-ar fi demascat pe edilul Ștefan Ionel Robert.

Acesta a aflat întâmplător despre drama fetei, după ce a mers acasă la ea să-i ducă scutece pentru copil. El a filmat-o pe victimă cu un telefon mobil, în timp ce-și povestea calvarul.

ADVERTISEMENT

”În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei.

De asemenea, doi dintre suspecți au exercitat în mod repetat acte de violență asupra martorului denunțător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare”, precizează DIICOT.

Minora a avut nevoie de consiliere psihologică după întâmplarea dramatică prin care a trecut.

”În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis DIICOT.

Vara trecută, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a hotărât punerea în libertate a primarului din Ștefăneștii de Jos. Procurorii au respins atunci cercetarea penală, fiind revocată măsura reținerii.

ADVERTISEMENT