News

Primarul din Ştefăneştii de Jos şi alţi şapte inculpaţi, trimişi în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de exploatare sexuală a unei minore

DIICOT anunță trimiterea în judecată a primarului din Ștefăneștii de Jos Ilfov și a altor șapte indivizi, fiind acuzați că au exploatat sexual o minoră în vârstă de 12 ani.
02.06.2022 | 17:22
Primarul din Stefanestii de Jos si alti sapte inculpati trimisi in judecata de DIICOT Sunt acuzati de exploatare sexuala a unei minore
Primarul a abuzat de o minoră pe când aceasta avea 12 ani. Sursa foto: facebook edil Robert Ionel Ștefan
ADVERTISEMENT

Primarul din Ştefăneştii de Jos Ilfov, Robert Ionel Ștefan, nu scapă de problemele cu legea, după ce în perioada 2017-2018, a abuzat, de mai multe ori, de o minoră. Edilul, dar și alți șapte indivizi au fost trimiși joi, 2 iunie 2022, în judecată de către DIICOT, fiind acuzați de exploatare sexuală a fetei, care avea doar 12 ani când a ajuns victima celor 8 agresori.

Primarul și restul vinovaților au săvârșit mai multe infracțiuni în timp ce abuzau de minoră

Totodată, DIICOT îi acuză pe cei 8 inculpați de mai multe infracțiuni, printre care viol, loviri, alte violențe, deținere de droguri, influențarea declarațiilor și trafic de minori.

ADVERTISEMENT

”Prin rechizitoriul din data de 31.05.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 inculpaţi (printre care un primar), 7 dintre aceştia în stare de arest preventiv şi unul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol, loviri şi alte violenţe, influenţarea declaraţiilor şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu”, a comunicat joi DIICOT, scrie News.ro.

Minora a rămas însărcinată în timpul abuzului sexual. Inculpații au bătut-o în repetate rânduri

Tot procurorii DIICOT precizează că unul dintre bărbați a apelat la metoda Loverboy pentru a o cuceri pe minoră. După ce a convins-o să întrețină relații intime cu el, a amenințat-o cu divulgarea acestui lucru. Mai mult, a lăsat-o însărcinată și a obligat-o prin violență să facă tot ceea ce el îi solicita.

ADVERTISEMENT

”Acesta a întreţinut relaţii sexuale cu persoana vătămată şi, ulterior, a ameninţat-o cu divulgarea celor întâmplate părinţilor acesteia.

De asemenea, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, pentru a o determina să facă tot ceea îi solicita (de exemplu, să se întâlnească cu inculpatul doar la solicitarea lui, să nu declare organelor de poliţie adevărul după ce a rămas însărcinată, să-şi mintă părinţii cu privire la relaţia lor).

ADVERTISEMENT

În plus, persoana vătămată a fost constrânsă de către acesta, prin utilizarea de ameninţări şi acte de violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu alţi doi inculpaţi”, au mai informat procurorii.

Tot DIICOT menționează că vinovații au încercat să pună în dificultate ancheta asupra lor prin amenințarea fetei și a familiei ei, dar și prin oferirea de bunuri materiale , astfel încât minora să-și retragă acuzațiile

ADVERTISEMENT

”De asemenea, doi dintre suspecţi au exercitat în mod repetat acte de violenţă asupra martorului denunţător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare, pentru ca acesta să nu dea declaraţii şi să nu prezinte probe în cauza penală.

În cauză s-a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, reţinându-se că în urma percheziţiei domiciliare din data de 11.02.2022, în camera folosită de acesta, a fost descoperită cantitatea de 7,25 grame de canabis, substanţă deţinută de acesta pentru consum propriu”, a mai detaliat DIICOT.

Întreg dosarul s-a trimis spre soluționare către Tribunalului Bucureşti. Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost audiat în iunie 2021 pentru faptele menționate anterior. În februarie 2022 a fost reținut de către DIICOT.

ADVERTISEMENT
Tags: