Sporturi

FRF a anunţat programul sferturilor Cupei României / Panathinaikos şi Boloni au pierdut turul sferturilor Cupei Greciei

Federația Română de Fotbal a anunțat care este programul meciurilor care se vor desfășura în sferturile Cupei României, între 2 și 4 martie 2021.
18.02.2021 | 19:18
FRF a anuntat programul sferturilor Cupei Romaniei  Panathinaikos si Boloni au pierdut turul sferturilor Cupei Greciei
FRF a anunțat când se joacă meciurile din sferturile Cupei României. Sursa foto: frf.ro.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Programul sferturilor de finală din Cupa României

UPDATE, 18 februarie, ora 19:00 / Federaţia Română de Fotbal a stabilit programul sferturilor de finală din Cupa României:

ADVERTISEMENT
  • 2 martie, ora 20:30 Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova
  • 3 martie, ora 17:30 Universitatea Cluj – Viitorul Pandurii Tg. Jiu
  • 3 martie, ora 20:30 Petrolul Ploiești vs Astra Giurgiu
  • 4 martie, ora 20:00 Dunărea Călărași vs Dinamo București

Panathinaikosul lui Boloni a pierdut turul sferturilor Cupei Greciei

UPDATE, 18 februarie, ora 17:00 / Panathinaikos, echipă antrenată de Ladislau Boloni, a pierdut manşa tur a sferturilor de finală din Cupa Greciei, 1-2 pe terenul lui Gianina.

ADVERTISEMENT

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 2 prin Macheda, dar s-au văzut egalaţi de Pamlidis în 21. Golul victoriei Gianinei a fost marcat de Kargas în 67. Returul va avea loc pe 2 martie, de la ora 16:00.


Eşec pentru Damac la debutul lui Budescu

UPDATE, 18 februarie, ora 16:45 / Transferat în urmă cu o săptămână la Damac, în Arabia Saudită, internaționalul român Constantin Budescu a fost titularizat în partida cu Al-Faysaly, din etapa a 19-a a campionatului saudit. Damac a pierdut cu scorul de 0-2.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător de la Astra Giurgiu a semnat un contract pe un an și jumătate și se află la a doua experiență în zona Golfului, după ce în sezonul 2018-2019 a evoluat tot în Arabia Saudită, pentru Al Shabab.

Damac FC a obținut 16 puncte în cele 19 etape disputate, ocupă penultima poziție a clasamentului și are nevoie de o serie de rezultate pozitive pentru a ieși din zona fierbinte.

ADVERTISEMENT

Damac este la 7 puncte în urma grupării Al Batin (care a câştigat în această rundă), ocupanta primei poziții care asigură prezența în viitoarea ediție a Pro League.


Meciul România – Italia, din FED Cup, se va juca la Cluj

UPDATE, 18 februarie, ora 13:01 / Meciul din FED Cup dintre România și Italia se va desfășura la Sala Polivalentă din Cluj, în perioada 16-17 aprilie. Anuțul a fost făcut de Federația Română de Tenis pe site-ul oficial.

“Federaţia Română de Tenis anunţă locul de desfăşurare a întâlnirii din Billie Jean King Cup by BNP Paribas (noul nume sub care se desfăşoară Fed Cup by BNP Paribas) dintre România şi Italia, din 16 şi 17 aprilie 2021, contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale.

Astfel, pentru acest meci echipa României revine în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cea care a găzduit, până acum, alte importante întâlniri ale echipei noastre de Fed Cup, în 2016, cu Cehia şi Germania, în 2018, cu Canada şi Elveţia, şi, în 2020, cu Rusia”, au anunțat cei de la FRT.


Eden Hazard a revenit la antrenamentele lui Real Madrid

UPDATE, 18 februarie, ora 11:17 / Eden Hazard a revenit la antrenamentele lui Real Madrid, după accidentarea suferită. Conform surselor din presa iberică, jucătorul belgian este aproape de revenirea pe gazon. Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a slăbit 4 kg în perioada de absență, o inițiativă apreciată în special de antrenorul Zinedine Zidane.


Încă 3 cazuri de coronavirus la UTA. Meciul cu FC Botoșani ar putea fi reprogramat

UPDATE, 18 februarie, ora 09:18 / Clubul UTA a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că încă 3 jucători au fost depistați pozitiv cu COVID, iar alții au avut teste neconcludente. Din această cauză, formația arădeană a decis să întrerupă antrenamentele până când vor veni noile rezultate.

„În urma testării COVID susținute astăzi de componenții echipei noastre, trei jucători au ieșit pozitivi, este vorba de Florin Iacob, Simo Roumpoulakou și Alexandru Benga. În plus, câteva rezultate au fost neconcludente, cei în cauză urmând să fie retestați mâine. Ca măsură de precauție, clubul a decis să întrerupă activitatea echipei până la aflarea rezultatelor noilor teste”, au anunțat conducătorii UTA-ei pe site-ul clubului.

În plus, zilele trecute au ieșit pozitiv antrenorul Laszlo Balint și mijlocașul Sorin Buștea, astfel că sunt șanse foarte mari ca partida cu FC Botoșani, programată pentru luni, 22 februarie, să fie amânată.


Manchester City se detașează în clasamentul din Premier League

UPDATE, 18 februarie, ora 08:09 / Manchester City a învins în deplasare cu 3-1 pe Everton, în meciul restant din etapa a 16-a în Premier League, și s-a distanțat la 10 puncte în clasament față de locul secund, ocupat de Manchester United. Golurile „cetățenilor” au fost marcate de Foden (32), Mahrez (63) și B. Silva (77), în timp ce pentru „caramele” a înscris Richarlison (37). Tot într-un meci restant, din etapa 17, Burnley a remizat 1-1 cu Fulham (Barnes 52 / Aina 49).


Adrian Ursea și Nice, aproape de o remiză cu Marseille

UPDATE, 17 februarie, ora 23: 50 / Nice a jucat cu Marseille meciul restanță din etapa 11 din Ligue 1. Echipa lui Adrian Ursea a pierdut pe „Velodrome”, scor 2-3. Alvaro (14) si Khaoui (42, 53) au marcat pentru gazde, în timp ce golurile oaspeților au fost reușite de Gouiri (47) și Sellouki (87).

Ca urmare a acestui rezultat, echipa tehnicianului român este pe locul 14, cu 29 de puncte. E al doilea meci la rând în care Nice nu reușește să încruce un grand al Franței. Etapa trecută, fotbaliștii lui Ursea au fost învinși la limită de PSG, scor 1-2.


Atletico Madrid, doar egal cu Levante

UPDATE, 17 februarie, ora 22:35 / Restanța din etapa a doua a campionatului Spaniei, dintre Levante și liderul din La Liga, Atletico Madrid s-a terminat la egaliate, scor 1-1. Gazdele au deschis scorul în minutul 17, prin Bardhi, iar Atletico a restabilit egalitatea în minutul 37 prin reușita lui Lorente.

Atletico a alergat după golul 2, a dominat întâlnirea, dar s-a lovit de o apărare extrem de bine sincronizată. Cu punctul obținut la Levante, Aletico s-a distanțat la 6 lungimi de principala urmăritoare, Real Madrid. Trupa lui Simeone are și un meci maipuțin disputat.


Pandemia de coronavirus a anulat cea mai importantă competiție de juniori

UPDATE, 17 februarie, ora 21:23 / Forul continental (UEFA) a decis să anuleze ediția din acest an a UEFA Youth League, echivalentul Ligi Campionilor, în întrecerile destinate juniorilor. Anunțul a fost făcut cu două săptămâni înaintea debutului în noua stagiune, programat pentru data de 2 martie.

Reprezentanta României, Viitorul Constanța urma să întâlnească, în 3 martie, formația APOEL Nicosia, în deplasare. Decizia care stă la baza anulării acestei ediții a UEFA Youth League este legată de restricțiile de circulație impuse de mai multe țări europene, din cauza pandemiei de coronavirus.

Competiția ar fi trebuit să demareze în luna octombrie a anului trecut, dar a fost reprogramată din cauza COVID-19. S-a luat decizia ca meciurile să se dispute doar în acest an însă, evoluția pandemiei de coronavirus pe continent a dus a anularea întrecerii.


S-a stabilit programul etapei a 25-a a Ligii 1

UPDATE, 17 februarie, ora 17:40 / LPF a anunțat zilele și orele la care vor avea loc partidele din etapa a 25-a a Ligii 1. Niciun meci nu a fost programat mai târziu de ora 20:30.  Partidele vor putea fi urmărite la TV pe canalele Digisport, Telekomsport și Looksport.

Vineri, 26 februarie

Ora 20.30 Dinamo – Viitorul Constanța

Sâmbătă, 27 februarie

Ora 12.30 Gaz Metan Mediaș – UTA Arad

Ora 15.00 Academica Clinceni – Astra Giurgiu

Ora 20.00 Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova

Duminică, 28 februarie

Ora 18.00 FC Hermannstadt – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Ora 20.30 FC Botoșani – FCSB

Luni, 1 martie

Ora 17.30 Poli Iași – FC Voluntari

Ora 20.30 CFR Cluj – FC Argeș


Marie Davidsen și Ema Ramusovic au semnat cu CSM București

UPDATE, 16.02.2021, ora 16:24 / După transferurile lui Malin Aune și Emilie Hegh Arntzen, anunțate în exclusivitate de FANATIK, CSM București a mai parafat două mutări pentru stagiunea următoare. Portarul norvegian Marie Davidsen și pivotul Ema Ramusovic au semnat cu echipa din Capitală.


Un fost jucător de fotbal american, găsit mort în camera de hotel

UPDATE, 16 februarie, ora 11:01 / Fostul jucător de fotbal american Vincent Jackson a murit la vârsta de 38 de ani, corpul său fiind găsit în camera de hotel din Tampa, unde locuia din 11 ianuarie.

Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, cauzele decesului sunt deocamdate necunoscute, dar din primele investigații se vorbește despre o sinucidere. Vincent Jackson a jucat în cariera sa la San Diego Chargers și Tampa Bay Buccaneers.

Ultima sa apariție în NFL a fost în 2016 cu Tampa Bay, atunci când s-a accidentat la genunchi și nu a mai jucat până în momentul în care și-a anunțat retragerea, în 2018.


Begu, parcurs bun la Phillip Island Trophy

UPDATE, 16 februarie, ora 08:49 / Irina Begu, locul 74 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Phillip Island Trophy, competiţie rezervată jucătoarelor eliminate în primele faze ale Australian Open.

Begu a învins-o în optimi, scor 6-7 (2), 6-1, 6-1, după două ore și 16 minute, pe chinezoaica Qiang Wang, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 5. ÎN sferturi, Begu o va întâlni pe canadianca de origine română Bianca Andreescu, a doua favorită a competiției și locul 9 WTA.

În schimb, Patricia Țig, locul 56 WTA, a abandonat întâlnirea cu sportiva elveţiană Jil Teichmann, locul 58 WTA, la scorul de 3-6, 3-3. În proba de dublu, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru, a fost învinsă, în optimi, scor 6-7 (8), 6-7 (3), de cuplul rus Anna Blinkova/Anastasia Potapova.

Și perechea Monica Niculescu/Zhaoxuan Yang (România/China), cap de serie numărul 2, a părăsit competiția în turul secund, după ce au fost învinse, scor 4-6, 6-4, 8-10, de cuplul Francesca Jones/Nadia Podoroska (Marea Britanie/Argentina).


David Alaba s-a înțeles cu Real Madrid

UPDATE, 15 februarie, ora 22:13 / Jurnalistul italian Fabrizio Romano anunță că David Alaba s-a înțeles cu Real Madrid și va ajunge pe Santiago Bernabeu în iunie, după ce îi expiră înțelegerea cu Bayern Munchen. Parte din echipa care a câștigat Liga Campionilor în sezonul trecut, Alaba este aproape să își pună semnătura pe pre-contractul cu Real Madrid și va semna cu „galacticii” până în iunie 2025, pe un salariu anual de 12 milioane de euro. Bayern deja i-a găsit înlocuitor, în persoana lui Upamecano Și Chelsea și Liverpool l-ar fi vrut pe Alaba, dar fotbalistul a ales să meargă la Real Madrid. Această mutare este posibil să indice plecarea lui Sergio Ramos.

 

David Alaba has reached a verbal agreement to join Real Madrid in June, as reported since the beginning of January. ?

-…

Publicată de Fabrizio Romano pe Luni, 15 februarie 2021


Scandal la echipa lui Ianis Hagi

UPDATE, 15 februarie, ora 19:39 / Oficialii lui Rangers, echipă la care evoluează și Ianis Hagi, au demarat o anchetă după ce patru fotbaliști ar fi participat la o petrecere și au fost săltați de polițiști. Oamenii legii au intervenit imediat ce au fost anunțați că în ciuda restricțiilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus mai multe persoane au organizat o petrecere ilegală.

”Am primit o sesizare despre o petrecere la o proprietate pe strada Hayburn Lane din Glasgow. Apelul a fost primit la ora 13, duminică, 14 februarie. Ofițerii au intervenit imediat, iar persoanele respective, pentru că au încălcat regulile de protecție sanitară împotriva Covid-19, au fost amendate”, au declarat surse din poliția scoțiană, citate de Football Insider.

Și reprezentanții liderului din Scottish Premiership au confirmat incidentul, fără a da publicității numele fotbaliștilor implicați. Șefii de la Rangers au anunțat însă, că petrecăreții vor fi drastic sancționați.


Țig și Begu, victorii la Phillip Island Trophy

UPDATE, 15 februarie, ora 10:01 / Patricia Ţig, locul 56 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Phillip Island Trophy, competiţie rezervată jucătoarelor eliminate în primele faze ale Australian Open.

Ţig a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-4, pe britanica Francesca Jones, locul 245 WTA, venită din calificări, după un meci de o oră şi 26 de minute. Românca va evolua în faza următoare cu sportiva elveţiană Jil Teichmann, locul 58 WTA, care a trecut, în turul al doilea, scor 6-2, 6-2, de Monica Niculescu, locul 146 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, după 70 de minute de joc.

Şi Irina Begu, locul 74 WTA, a ajuns în optimi, după victoria cu scorul de 6-3, 6-2, obţinută în 72 de minute, în faţa rusoaicei Anna Blinkova, locul 63 WTA. Begu va juca în turul următor cu chinezoaica Qiang Wang, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 5.

În schimb, Ana Bogdan a fost învinsă în turul doi de Zarina Diyas (Kazahstan), scor 4-6, 7-5, 2-6, după un meci de două ore și 19 minute. În proba de dublu, perechea Mihaela Buzărnescu/Patricia Țig a pierdut meciul din primul tur, scor 1-6, 6-7 (3), după o oră și 24 de minute, în fața cuplului Ankita Raina/Kamilla Rakhimova (India/Rusia).


Dunărea Brăila a învins Fleury în deplasare

UPDATE, 14 februarie, ora 17:25 / Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila a învins, în deplasare, formaţia franceză Fleury, scor 31-25, în etapa a cincea a grupei D din EHF European League.

Principala marcatoare pentru Dunărea a fost Bucur 7 goluri, iar de la gazde s-a remarcat Ondono 6 reuşite. În cealaltă dispută a etapei, Kuban – Siofok 25-31. Siofok este lider, cu 9 puncte, urmată de Kuban 6, Dunărea Brăila 5 şi Fleury 0 puncte.


Crina Pintea va juca la Gyor din sezonul viitor

UPDATE, 14 februarie, ora 16:12 / Pivotul echipei CSM București, Crina Pintea, va pleca la finalul actualului sezon, ea semnând un contract cu formația Gyor ETO, pentru care a mai jucat timp de șase luni în sezonul 2018-2019.

”Da, știrile sunt adevărate, îmi voi continua cariera în Gyor din vară! Este o amintire frumoasă pentru mine după ce am petrecut jumătate de an la Gyor, pentru că în jumătate de an am câștigat totul cu fetele.

Am câștigat Liga Campionilor cu echipa, care este cel mai mare succes din cariera mea de până acum. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună din vară, vreau să continui să adun medalii de aur”, a declarat Pintea pentru site-ul oficial al clubului din Ungaria.

Pentru un loc de titular pe postul de pivot, Crina Pintea se va lupta cu norvegianca Kari Brattset Dale și suedeza Linn Blohm, care va ajunge la Gyor tot în vară, de la Minaur Baia Mare.


CSM București, pas mare pentru calificare

UPDATE, 14 februarie, ora 15:37 / Echipa de handbal masculin CSM Bucureşti a învins, pe teren propriu, formaţia elenă AEK Atena, scor 28-23, în manşa tur din optimile European Cup.

Cel mai bun marcator al ”tigrilor” a fost Marko Davidovic, cu șapte goluri. Partida retur va avea loc peste o săptămână, în Grecia. CSM București este ultima câștigătoare a acestei competiții, în sezonul 2018-2019. Ediția trecută a EHF European Cup a fost anulată din pricina pandemiei de Covid-19 chiar înaintea disputării sferturilor de finală.


Patricia Țig, victorie la Phillip Island Trophy

UPDATE, 14 februarie, ora 11:59 / Patricia Ţig, locul 56 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie WTA 250 Phillip Island Trophy, competiţie rezervată jucătoarelor eliminate în primele faze ale Australian Open.

Ţig a învins-o, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 149 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, după un meci de două ore şi un minut. În faza următoare, românca va da piept cu britanica Francesca Jones, locul 245 WTA, venită din calificări.

În schimb, Mihaela Buzărenscu, locul 138 WTA, venită din calificări, a fost învinsă, în primul tur, scor 7-6 (5), 3-6, 3-6, după două ore și 35 de minute, de sportiva elveţiană Jil Teichmann, locul 153 WTA.


CSM București a adus-o pe Ema Ramusovic

UPDATE, 13 februarie, ora 18:05 / CSM București continuă să se întărească pentru sezonul viitor și și-a asigurat serviciile pivotului muntenegrean Ema Ramusovic de la Buducnost Podgorica, conform Digi Sport.

Ramusovic, în vârstă de 24 de ani, este al patrulea transfer realizat de CSM București pentru viitorul sezon, după portarul norvegian Marie Davidsen (27 de ani), de la Thuringer, și ale conaționalelor acesteia, extrema dreaptă Malin Aune Larsen (25 de ani) și interul stânga Emilie Hegh Arntzen (27 de ani), ambele de la Vipers.


Begu și Bogda, în turul doi la Phillip Island Trophy

UPDATE, 13 februarie, ora 17:18 / Jucătoarele Irina Begu şi Ana Bogdan au acces în turul doi la Phillip Island Trophy la Melbourne, turneu WTA 250, dotat cu premii de 235.238 dolari şi rezervat sportivelor eliminate prematur de la Australian Open.

Begu a învins-o în primul tur pe argentinianca Nadia Podoroska, scor 6-3, 6-3, şi va juca în turul doi cu Anna Blinkova, din Rusia. Ana Bogdan a eliminat-o în runda inaugurală pe letona Anastasija Sevastova, scor 4-6, 6-3, 6-3, și va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Christina McHale (SUA) şi Zarina Diyas (Kazahstan).

La competiţia de la Melbourne mai evoluează Mihaela Buzărnescu şi Patricia Ţig.


Hernan Crespo a preluat-o pe Sao Paulo

UPDATE, 13 februarie, ora 15:50 / După ce a reușit o performanță fantastică cu Defensa y Justicia, din Argentina, cucerind Copa Sudamericana, Hernan Crespo a devenit noul antrenor al prestigiosului club brazilian Sao Paulo. Ajuns la 45 de ani, fostul atacant al lui Lazio, Chelsea sau AC Milan a semnat un contract valabil timp de doi ani cu formația pentru care evoluează Dani Alves și Juanfran, foști fotbaliști în La Liga.


Victorie pentru Rapid, în ultimul amical al iernii

UPDATE, 13 februarie, ora 13:00 / Rapid Bucureşti a câştigat ultimul amical al iernii, 2-1 cu CS Mioveni. Giuileştenii au fost conduşi la pauză cu 1-0, prin golul lui Blănaru (34), după ce Drăghia (Rapid) a reuşit să pareze o lovitură de pedeapsă în minutul 10.

Hlistei a marcat pentru 1-1 din penalty (50), iar Bălan a aduc victoria printr-o reuşită în minutul 67.

  • CS Mioveni: Popescu – Oancea, Iacob, Gherghe, Şerbanică, Toma, Panait, Şerban, Rădescu, Rusu, Blănaru. Rezerve: Ducan, Burnea, Coşereanu, Massaro, Veres, Isfan, Ivan, Coman, Alexandrescu, Niţă, Cristea, Preda
  • Rapid: Drăghia – Voicu, Nastos, Dandea, Finică, Jorza, Pănoiu, Sefer, Ioniţă, Hlistei, Bălan. Rezerve: Devenish, Goge, Lazăr, Florică, Barbu, Emmanuel, Toma, Costin.

Pentru Rapid a fost ce de-al optulea amical fără să piardă vreun meci: 1-0 cu Popeşti Leordeni, 2-2 cu Dunărea Călăraşi, 2-2 cu Corona Braşov, 4-1 cu Mostiştea Ulmu, 1-0 cu ‘U’ Cluj, 2-0 cu Progresul Spartac, 4-1 cu Odorheiu Secuiesc şi 2-1 cu CS Mioveni.


Supercampionul de box Anthony Joshua, planuri de a intra în wrestling

UPDATE, 13 februarie, ora 13:00 / Anthony Joshua, campion mondial de box la categoria supergrea, variantele WBO, IBF şi WBA, a declarat că vrea să participe în WWE (n.r. – World Wrestling Entertainment), pentru a-i călca pe urme marelui Muhammad Ali.

„O să fac WWE, pentru că asta a făcut şi Muhammad Ali. Aşa că o să fac WWE“, a declarat Joshua.

Muhammad Ali nu a apărut niciodată în ringul de wrestling ca luptător, dar a ajutat la promovarea mişcării WWE, arbitrând o luptă între Hulk Hogan şi Mr. T contra perechii Roddy Piper şi Paul Orndorff.

Pe de altă parte, Mike Tyson, Floyd Mayweather, Tyson Fury şi Lennox Lewis, boxeri de renume mondial, au fost implicaţi în wrestling, primii trei intrând chiar în ring. Şi Serenei Williams i s-a propus o colaborarea cu WWE. 


Diego Costa s-a înţeles cu Palmeiras

UPDATE, 13 februarie, ora 10:30 / Diego Costa se întoarce în Brazilia. Atacantul născut în „Ţara cafelei“, dar naturalizat de Spania, pentru care a evoluat în 24 de partide, marcând de 10 ori, va semna un contract cu echipa lui de suflet, Palmeiras, scriu cei de la Sky Sports. Deşi a avut oferte din Turcia, Qatar şi Arabia Saudită, Costa (32 de ani) a ales să revină în ţara natală, unde va încasa un salariu de 3 milioane de euro, conform sursei citate.

Diego Costa e cotat în prezent la 10 milioane de euro, cea mai mare valoare din carieră, 60 de milioane, atingând-o în martie 2018, când evolua pentru Atletico Madrid, club de care s-a despărţit în această iarnă.


Dayot Upamecano se transferă la Bayern Munchen

UPDATE, 12 februarie, ora 22:05 / Bild a anunţat că Dayot Upamecano se va transfera de la RB Leipzig la Bayern Munchen. Bavarezii vor plăti 42.500.000 de euro, clauza de reziliere a fundaşului de 22 de ani. Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al campioanei Germaniei a confirmat mutarea: “Este adevărat, suntem foarte fericiţi că transferul s-a făcut”.


Victorie la masa verde pentru SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Campionilor

UPDATE, 12 februarie, ora 17:02 / EHF a anulat meciul SC Râmnicu Vâlcea – Brest, de duminică. Echipa franceză ar fi trebuit să ajungă vineri în România, dar cursa Paris – București a fost anulată și nu există nicio altă soluție pentru ca Brest să se prezinte la meci. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea câștigă la masa vedre meciul și va termina pe locul 6 în clasamentul grupei B.

În optimile celei mai importante competiții continentale intercluburi oltencele ar putea să întâlnească pe CSM București. Conform regulamentului ocupanta locului 6 din grupa B va întâlni în faza următoare a competiției ocupanta locului 3 din Grupa A, ocupată de formația bucureșteană.


Fernando Alonso a suferit un accident în Elveţia

UPDATE, 11 februarie, ora 23:31 / Echipa de Formula 1 Alpine a anunţat că spaniolul Fernando Alonso a suferit un accident în Elveţia, în timp ce se deplasa cu bicicleta. Pilotul este conştient şi bine.

”Alpine F1 anunţă că Fernando Alonso a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se deplasa cu bicicleta în Elveţia. Fernando este conştient şi bine şi aşteaptă alte investigaţii medicale, mâine dimineaţă. Echipa Alpine F1 nu va mai face vreo declaraţie în acest moment. Mâine vor veni noi detalii”, se arată în comunicat.

Daily Mirror notează că Alonso a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. Spaniolul ar avea o fractură la mandibulă şi probleme la dantură.


Focar de coronavirus la echipa lui Maxim și Toșca

UPDATE, 11 februarie, ora 22:22 / Gaziantep FK, club la care activează Alexandru Maxim şi Alin Toşca, a anunţat pe site-ul oficial că după cele mai recente teste pentru coronavirus s-au descoperit patru cazuri de infectare.

Au fost testaţi pozitiv doi fotbalişti şi doi angajaţi ai clubului. Cei patru sunt acum în izolare. Gaziantep FK va întâlni, sâmbătă, 13 februarie, în deplasare, de la ora 15:00, echipa Trabzonspor, în etapa a 25-a a campionatului Turciei.


Keșeru, gol în Bulgaria la primul meci oficial din 2021

UPDATE, 11 februarie, ora 16:37 / Atacantul Claudiu Keșeru a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Ludogoreț Razgrad, a cîștigat-o, în deplasare, scor 3-1, în fața formației Sportist Svoge, din liga secundă, în 16-imile de finală ale Cupei Bulgariei.

Internaționalul român a înscris ultimul gol al întâlnirii în minutul 60 (VEZI VIDEO) și a fost schimbat în minutul 77. Ceilalți doi români de la Ludogoreț, Dragoș Grigore și Cosmin Moți, nu au fost în lot.


TikTok intră în fotbal și va sponsoriza Euro 2020

UPDATE, 11 februarie, ora 15:17 / UEFA a anunțat că platforma digitală TikTok va fi sponsor global al Eueo 2020, competiţie care va fi organizată în această vară în 12 ţări de pe continent, printre care şi România.

”TikTok va oferi un loc în care fanii fotbalului îşi pot urmări creatorii preferaţi, pot împărtăşi cel mai bun conţinut fotbalistic de pe TikTok şi îşi pot crea propriile momente speciale, captând reacţii şi sărbătoriri în jurul turneului”, se arată într-un comunicat al UEFA.

”În plus, UEFA va oferi platformei TikTok acces la biblioteca sa imensă de conţinut istoric, pentru a crea conţinut nou, captivant şi inovator”, mai notează forul european.

UEFA Euro 2020 îşi va deschide contul oficial TikTok înainte de turneu final, pentru a inspira şi bucura milioane de fani ai fotbalului din întreaga lume cu conţinut exclusiv din spatele camerelor, imagini actuale şi de arhivă.


Politehnica Iași și-a adus preparator fizic de la Bayern Munchen

UPDATE, 11 februarie, ora 12:48 / Politehnica Iași și-a completat staff-ul tehnic cu un preparator fizic italian, care a mai activat în trecut la echipe ca Bayern Munchen, Empoli, Udinese, Pescara, Grasshopper Zurich și naționala Israelului.

Riccardo Proietti, care va împlini 52 de ani în iulie, a participat la deja la un prim antrenament al formației ieșene, desfășurat joi dimineața pe terenul sintetic de baza Sportivă Tineretului.

Italianul Riccardo Proietti a completat colectivul tehnic al formației din Copou. Astăzi, fostul preparator fizic al…

Publicată de FC Politehnica Iasi pe Joi, 11 februarie 2021


Țiriac Auto este noul sponsor al Federației Române de Handbal

UPDATE, 11 februarie, ora 12:10 / Acordul semnat între FRH și distribuitorul mărcii Ford se va derula pe parcursul acestui an și presupune înnoirea parcului auto al Federației Române de Handbal cu opt autoturisme oferite de către sponsor.

Evenimentul a fost marcat în cadrul showroom-ul Ford Țiriac Auto din Băneasa, iar forul sportiv a fost reprezentat de Cristina Vărzaru, secretar general FRH, Adrian Vasile, noul selecționer al Naționalei feminine de handbal, alături de Iulian Stamate, team manager al echipei naționale masculine și Viorel Fotache, component al echipei naționale masculine.


Caroline Wozniacki va naște în iunie

UPDATE, 11 februarie, ora 00:15 / Fosta jucătoare de tenis, daneza Caroline Wozniacki, a anunţat că va deveni mamă pentru prima oară, urmând ca în iunie să nască o fetiţă.

Wozniacki, care are 30 de ani, s-a retras din activitate anul trecut şi este căsătorită cu fostul baschetbalist din NBA, David Lee. Daneza a fost de-a lungul carierei timp de 71 de săptămâni lider WTA şi a câştigat 30 de trofee în circuit. Singurul său trofeu de Grand Slam datează din 2018, chiar de la Australian Open, când adversară în finală i-a fost Simona Halep.


Adrian Rus, autogol în Ungaria

UPDATE, 10 februarie, ora 22:39 / Fundașul Adrian Rus și-a marcat un autogol în partida pe care echipa sa, MOL Fehervar, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-1, cu Vasa Budapesta, din 16-imile de finală ale Cupei Ungariei.

Internaționalul român și-a înscris în proprie poartă în minutul 34.


Minaur, aproape de sferturile EHF European League

UPDATE, 10 februarie, ora 21:55 / Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare este aproape de calificarea în sferturile de finală ale EHF European League, după ce a învins, pe teren propriu, scor 40-27, formația norvegiană Storhamar, în etapa a cincea din Grupa C.

Principalele marcatoare pentru Minaur au fost Kovacevic 8 goluri şi Blohm 7, iar de la Storhamar s-a remarcat Hovden, cu 7 reuşite. În urma acestui rezultat, Minaur Baia Mare a preluat şefia Grupei C, cu 6 puncte.


Alexandru Crețu a adus un punct pentru Maribor

UPDATE, 10 februarie, ora 20:36 / Mijlocașul Alexandru Crețu a marcat două goluri în partida pe care echipa sa, NK Maribor, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 3-3, cu formația Domzale, în etapa a 20-a a campionatului Sloveniei. Internaționalul român a fost integralist și a marcat în minutele 19 și 70 golurile de 1-1 și 3-3.

Echipa OGC Nice, antrenată de Adrian Ursea, s-a calificat în 16-imile de finală ale Cupei Franței, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1, formația Nîmes. Golurile învingătorilor au fost marcate de Rony Lopes (13, 29) și Lees Melou (81), în timp ce pentru gazde a înscris Duljevic (36).


Modificări în programul etapei a 24-a din Liga 1

UPDATE, 10 februarie, ora 18:19 / LPF a anunțat pe site-ul oficial modificări la programul etapei a 24-a din Liga 1, datorate faptului că Arena Națională va găzdui la 23 februarie meciul dintre Atletico Madrid și Chelsea Londra, din optimile Champions League.

Astfel, întâlnirea FCSB – Chindia Târgoviște a fost mutată de luni, 22 februarie, pentru duminică, 21 februarie. În schimb, luni a fost dus meciul FC Viitorul – Poli Iași, care ar fi trebuit să aibă loc duminică. De asemenea, a fost schimbată ora de start la partida Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj.

Programul actulizat al etapei a 24-a din Liga 1 este următorul:

  • Vineri, 19 februarie
  • Ora 17:30 FC Voluntari – FC Argeș
  • Ora 20:30 Universitatea Craiova – FC Hermannstadt
  • Sâmbătă, 20 februarie
  • Ora 17:00 Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Academica Clinceni
  • Ora 20:00 Astra Giurgiu – Dinamo
  • Duminică, 21 februarie
  • Ora 18:00 Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj
  • Ora 20:30 FCSB – Chindia Târgoviște
  • Luni, 22 februarie
  • Ora 17:30 UTA Arad – FC Botoșani
  • Ora 20:30 FC Viitorul – Poli Iași

McGregor, excentrități la Dubai

UPDATE, 10 februarie, ora 15:25 / Celebrul luptător de MMA, Conor McGregor, a fost la Dubai și a chletuit o sumă importantă de bani la restaurantul lui Salt Bae.

Irlandezul, care a fost însoțit de întrega familie la restaurant, a mâncat un file de Wagyu ”tras” prin aur de 24 de carate, ce costă 1.000 de dolari bucata, și care i-a fost servit la masă chiar de bucătarul turc Nusret Gokce.

Salt Bae i-a feliat carnea în față, dar i-a lăsat luptătorului de MMA plăcerea de a pune sarea.
Wagyu este o rasă bovină originară din Japonia, cu o carne extrem de gustoasă și apreciată.


Real Madrid, victorie lejeră cu Getafe

UPDATE, 9 februarie, ora 23:48 / Echipa Real Madrid a învins, pe teren propriu, scor 2-0, formația Getafe, într-un meci restant din prima etapă din La Liga. Golurile ”galacticilor” au fost marcate de Benzema (60) și Mendy (67).

În urma acestei victorii, Real a urcat pe locul doi în clasament, la cinci puncte în urma liderului Atletico Madrid.


Florentin Matei, un nou gol în Cipru

UPDATE, 9 februarie, ora 21:38 / Mijlocașul Florentin Matei a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Apollon Limassol, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației AEK Larnaca, în etapa a 24-a a campionatului Ciprului.

Jucătorul român, care a fost titular, a înscris golul de 2-0 în minutul 66 și a fost apoi înlocuit în minutul 78.


Un fundaș de la Chievo s-a electrocutat

UPDATE, 9 februarie, ora 19:08 / Fundașul de 18 ani al echipei de tineret a clubului Hellas Verona, Andrea Gresele, se află în stare gravă după ce s-a electrocutat și a căzut de la o înălțime de 4 metri.

Jucătorul era cu niște prieteni în momentul în care a urcat pe acoperișul unui vagon, însă s-a atins de cablurile de înaltă tensiune și a căzut suferind o fractură a unei vertebre, un hematom cranian și având o mînă arsă. Presa italiană anunță că Gresele este în stare gravă.


Victor Angelescu deține 97% din acțiunile clubului Rapid

UPDATE, 9 februarie, ora 18:36 / FC Rapid a anunţat că APS Holding şi Victor Angelescu au preluat acţiunile avute de Liviu Goncea şi deţin acum 97 la sută din pachetul de acţiuni al grupării giuleştene.

”Mă bucur că am reuşit preluarea acţiunilor deţinute de domnul Goncea, căruia îi mulţumesc pe această cale pentru implicarea sa la clubul nostru. Alături de APS, vom asigura Rapidului toate condiţiile necesare pentru marea performanţă, iar primul pas este promovarea în Liga 1, obiectiv pentru care muncim zi de zi”, a declarat Angelescu pentru site-ul oficial al clubului.

”Am fost în negocieri cu domnul Goncea să preluăm tot, pentru că dânsul voia să iasă şi nu mai dorea să fie acţionar şi am ajuns la un consens şi zic eu că este mult mai bine. Suntem mult mai liniştiţi acum.

Domnul Goncea nu putea vinde fără acordul nostru şi noi eram primii care puteam să cumpărăm. Erau clauze prin care nu se putea vinde altcuiva decât în anumite condiţii. Eu şi cu fondul am susţinut Rapidul, fără niciun ban de la altcineva, din acest motiv l-am peluat”, a mai spus Angelescu la Digi Sport.

Omul de afaceri Liviu Goncea deţinea 48 la sută din acţiunile clubului. Partea de 3% din acțiunile grupării bucureștene sunt deținute de AS Academia Rapid.


Răzvan Lucescu a resuscitat-o pe Al Hilal

UPDATE, 9 februarie, ora 17:08 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, în deplasare, scor 5-0, formația Al Ain, în etapa a 16-a a campionatului Arabiei Saudite, această fiind prima victorie după două partide mai puțin reușite și în care s-a pus în discuție demiterea tehnicianului român.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Bafetimbi Gomis (9, 45+5, 56, 78), primele trei din penalty, și Salem Al Dawsari (90+4). În urma acestei victorii, Al Hilal a urcat pe locul doi în clasament, cu 33 de puncte, la egalitate cu Al Ahli, formație unde evoluază Alexandru Mitriță, și la două puncte în urma liderului Al Shabab.


Gicu Grozav, gol în Cupa Ungariei

UPDATE, 9 februarie, ora 16:21 / Mijlocașul Gheorghe Grozav a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Diosgyor, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-0, în fața formației Tarpa, în 16-imile de finală ale Cupei Ungariei.

Jucătorul român a înscris ultimul gol al întâlnirii, în minutul 58, și după 10 minute a fost înlocuit. În optimi, Diosgyor va întâlni învingătoarea meciului Ajka – Mezokovesd-Zsory.


Hațegan, delegat la Dinamo – FCSB

UPDATE, 9 februarie, ora 15:46 / Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul Dinamo – FCSB, programat, miercuri, 10 februarie, de la ora 20.30, în optimile de finală ale Cupei României.

El va fi ajutat de Octavian Şovre şi Vladimir Urzică. Rezervă va fi Andrei Antonie, iar observator  Aron Huzu.

Meciul Farul Constanţa – Chindia Târgoviște, programat la ora 14:30, va fi arbitrat de Iulian Dima, ajutat de Vlad Bârleanu şi Florin Vişan. Rezervă va fi Adrian Cojocaru, iar observator Laurenţiu Vărgatu.

Partida Universitatea Cluj – UTA Arad va avea loc la ora 17:15 şi va fi condusă de Iulian Călin, ajutat de Ionuţ Bobe şi Mihăiţă Necula. Rezervă va fi Kovacs Szabolcs, iar observator Zoltan Tamaş.


Denis Alibec va reveni la sfârșitul lui aprilie

UPDATE, 8 februarie, ora 23:32 / Oficialii clubului Kayserispor au anunțat că atacantul Denis Alibec, accidentat în meciul cu Istanbul Bașakșehir, nu va reveni pe teren mai devreme de finalul lunii aprilie.

”A fost o teleconferință cu Denis Alibec, doctorul din Spania și staff-ul nostru tehnic și medical. Am fost încântați de ambiția lui Ailbec de a reveni cât mai repede pe teren și de faptul că operația a avut succes. Perioada de recuperare este estimată la 10 săptămâni”, au anunțat cei de la Kayserispor.

În schimb, Dan Petrescu a primit și o veste bună, portarul Silviu Lung este refăcut complet și a revenit la antrenamente.


SCM Râmnicu Vâlcea, blocată în Danemarca din cauza vremii nefavorabile

UPDATE, 8 februarie, ora 17:54 / Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea, care în weekend a câștigat meciul din deplasare cu Odense în Liga Campionilor, este blocată în Danemarca din cauza vremii nefavorabile.

”Duminică seara, după meci, am fost anunțați că zborul de la Bilund spre Amsterdam de luni dimineața a fost amânat și că am fost redistribuiți la o cursă luni seara. În aceste condiții am fi ajuns la București luni noaptea, la ora 1:00.

Astăzi, cu câteva ore înainte de plecarea la aeroport, am fost anunțați că și zborul de luni seara a fost anulat. Ne-am cazat la un hotel pe aeroportul din Bilund. Abia marți seară avem zbor de plecare. Ajungem la Amsterdam și acolo înnoptăm. Spre București plecăm abia miercuri și ajungem undeva după prânz”, a declarat președintele SCM Râmnicu Vâlcea, Florin Verigeanu, conform gsp.ro.

”Din păcate programul echipei a fost dat peste cap. Să stai trei zile prin aeroporturi nu e prea plăcut, se acumulează oboseala. Tot ce ne dorim însă e să ajungem sănătoși acasă”, a spus și antrenorul Florentin Pera.

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea urmează un nou meci în Liga Campionilor, duminică, 14 februarie, pe teren propriu, împotriva formației franceze Brest.


Budescu, suspendat două jocuri

UPDATE, 8 februarie, ora 16:35 / Jucătorul echipei Astra Giurgiu, Constantin Budescu, a fost suspendat două jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 4.500 lei, după ce a fost eliminat la meciul cu FC Argeş pentru injurii.

”În baza art.65.a din RD, se sancţionează jucătorul Budescu Constantin Valentin cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 4.500 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF publicată pe site-ul lpf.ro.


Lewis Hamilton continuă la Mercedes

UPDATE, 8 februarie, ora 15:33 / Pilotul britanic Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial, şi-a prelungit contractul cu echipa de Formula 1 Mercedes AMG. Conform motorsport.com, precedenta înţelegere a expirat la finalul anului 2020, iar noul contract este valabil doar pentru sezonul 2021.

”Sunt încântat să încep al nouălea sezon alături de colegii mei de la Mercedes. Echipa noastră a realizat lucruri incredibile împreună şi aşteptăm cu nerăbdare să ducem succesul nostru şi mai departe, în timp ce căutăm continuu să ne îmbunătăţim, atât pe pistă, cât şi în afara ei.

Sunt la fel de hotărât să continuăm călătoria pe care am început-o ca să facem sportul cu motor mai divers pentru generaţiile viitoare şi sunt recunoscător că Mercedes a susţinut extrem de mult apelul meu de a aborda această problemă.

Sunt mândru să spun că ducem acest efort mai departe anul acesta prin lansarea unei fundaţii dedicate diversităţii şi integrării în sport. Sunt inspirat de tot ceea ce putem construi împreună şi abia aştept să revenim pe pistă în martie”, a declarat pilotul.

Şeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a precizat că semnarea noului contract a fost întârziată de complicaţiile cauzate de pandemie. Atât el, cât şi Hamilton au contractat virusul şi s-au recuperat în ultimele trei luni.

”Am fost întotdeauna pe aceeaşi linie cu Lewis că vom continua, dar anul foarte neobişnuit pe care l-am avut în 2020 a însemnat că a durat ceva timp pentru a finaliza procesul.

Împreună am decis să extindem relaţia sportivă pentru un alt sezon şi să începem un proiect pe termen lung, de a face următorul pas în angajamentul nostru comun pentru o mai mare diversitate în cadrul sportului nostru”, a afirmat Wolff.


Primarul din Târgoviște cere suspendarea brigăzii de arbitri

UPDATE, 8 februarie, ora 15:28 / Primarul orașului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a fost extrem de revoltat după eșecul Chindiei în partida din deplasare cu Gaz Metan Mediaș și a anunțat că va depune memoriu împotriva brigăzii de arbitri condusă de Ionuț Coza.

”Chindia Târgoviște NU este bătaia de joc a nimănui! Nu voiam să ajung niciodată la această reacție, dar nici nu pot să asist la felul injust în care jucătorii și antrenorii noștri devin victimele unor decizii scandaloase.

S-a întâmplat în meciul cu CFR Cluj. S-a întâmplat acum, cu Gaz Metan Mediaș, când 2 penalty-uri evidente din orice unghi al planetei au fost refuzate echipei noastre. Nu pretindem să fim favorizați, ci doar o chestiune de bun simț: meciul să se joace pe teren și echipa mai bună să câștige.

Dar nici nu putem lupta împotriva a 11 jucători plus o brigadă de arbitri. Nu avem cum. Nu avem putere. Cu ce sunt vinovați jucătorii Chindiei pentru că au fost condamnați astăzi să piardă? Cine le dă lor punctele înapoi? Cine face dreptate? Cu ce sunt vinovați suporterii incredibili ai echipei că favoriții lor sunt terfeliți de către un arbitru?

Într-o perioadă în care finanțarea sportului de către comunitățile locale este extraordinar de dificilă, astfel de momente pot destabiliza orice efort. Munca, transpirația, vânătăile din iarbă anulate de niște decizii absurde. Sunt indignat după meciul de azi. Clubul va depune un memoriu la Comisia Centrală a Arbitrilor”, a scris prima rul pe Facebook.


Shandong Luneng, exclusă din Liga Campionilor Asiei

UPDATE, 8 februarie, ora 15:23 / Echipa chineză Shandong Luneng a fost exclusă din sezonul de Liga Campionilor Asiei care va începe în aprilie din cauza faptului că are datorii și nu îndeplinește regulile de licențiere.

Conform L’Equipe, câștigătoarea Cupei Chinei ar fi trebui să facă parte din Grupa J alături de formațiile Port FC din Thailanda, Kitchee din Hong Kong și o echipă venită din calificări.

China va fi reprezentată în faza grupelor Ligii Campionilor Asiei de campioana Jiangsu Suning, formație antrenată de Cosmin Olăroiu, și Guangzhou Evergrande, în timp ce Beijing Guoan va fi nevoită să joace în calificări.

ADVERTISEMENT