News

Primarul orașului Covasna a anunțat că are COVID-19. În ce stare se află

12.11.2020 | 11:00
Primarul orasului Covasna a anuntat ca are COVID19 In ce stare se afla
ADVERTISEMENT

Primarul orașului stațiune Covasna, Gyero Jozsef, a anunțat, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, că a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

În mesajul postat în mediul online, edilul a mai precizat că cele 14 zile de izolare, conform protocolului, le va efectua la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Jozsef a recunoscut că momentan starea sa nu este una tocmai bună. Pe lângă dureri și stările febrile, acesta spune nu mai are nici miros.

Primarul orașului Covasna, depistat cu COVID-19. În ce stare se află

Primarul din Covasna, Gyero Jozsef, a fost diagnosticat cu COVID-19 si va fi izolat la domiciliu timp de 14 zile, urmând să își exercite online atribuțiile de serviciu. Chiar edilul a făcut anunțul infectării, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Nu îmi face deloc plăcere, dar v-o împărtăşesc, că după ce alaltăieri mi-au fost recoltate probe biologice necesare testării pentru COVID- 19, ieri m-a anunţat DSP Covasna că rezultatul este pozitiv.

Anterior, în ziua de sâmbătă am lucrat până seara târziu în curte, iar după o baie fierbinte, undeva după miezul nopţii, m-a cuprins deodată o stare febrilă, cu senzaţie de frig, frisoane, transpiraţie abundentă şi îndeosebi o durere acută şi puternică de oase – nemaisimţită până atunci -, localizată la nivelul articulaţiilor şoldului şi genunchilor, respectiv al coapselor.

ADVERTISEMENT

Aceste simptome au fost însoţite şi de altele, mai puţin severe: dureri de cap, arsuri în ochi şi în gât. După o noapte chinuită şi nedormită, calmată cu câteva antipiretice şi analgezice, manifestările bolii s-au temperat a doua zi, dar mai aveam ceva febră inclusiv în seara de duminică.

În dimineaţa de luni m-am simţit deja mult mai bine. În prezent încă persistă doar răguşeala, tusea rară, similar unei gripe minore, obişnuite…., în schimb, de astăzi nu mai simt mirosurile”, a scris Gyerő József pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Mesajul primarului pentru cetățeni

”Și, dacă mă întrebați, cum văd din perspectiva propriei experiențe posibilitățile de excludere totală a șanselor de infectare cu covid, vă răspund, – mai în glumă, mai în serios – citându-l pe Falus Ferenc, medic pneumolog maghiar, fost șef al INSP din Ungaria: din punct de vedere epidemiologic cel mai bine ar fi, dacă nimeni nu s-ar mai întâlni cu nimeni” .

Mi-a fost imposibil să-i urmez sfatul! Aveți grijă de Dvs. și de ceilalți!”, a mai scris edilul în postarea sa.

Orașul Covasna se află în scenariul roșu, după ce a depășit incidența de răspândire a virusului de 3/1000 de locuitori.

ADVERTISEMENT