News
notix pixel id

Primarul Piedone, judecat doar pentru abuz în serviciu, în dosarul Colectiv. Formularea ”fără consecințe deosebit de grave”, eliminată de instanță. Update

A fost o zi importantă la Curtea de Apel pentru primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Magistrații au schimbat parțial încadrarea juridică a edilului în dosarul Colectiv.
03.11.2021 | 14:04
Primarul Piedone, judecat doar pentru abuz în serviciu, în dosarul Colectiv. Formularea ”fără consecințe deosebit de grave”, eliminată de instanță. Update
Primarul Piedone, judecat doar pentru abuz în serviciu, în dosarul Colectiv. Formularea ”fără consecințe deosebit de grave”, eliminată de instanță. Update. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
03-11-2021
12:05

Primarul Piedone va fi judecat doar pentru abuz în serviciu. Formularea ”fără consecințe deosebit de grave”, eliminată de instanță în dosarul Colectiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, miercuri, schimbarea parțială a încadrării juridice a faptelor pentru care primarul Cristian Popescu Piedone e judecat în dosarul Colectiv.

Mai exact, încadrarea s-a modificat din ”abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave” în ”abuz în serviciu, fără consecințe deosebit de grave”. Decizia magistraților poate duce la o pedeapsă mai ușoară, în cazul unei condamnări definitive.

Potrivit G4Media, decizia de miercuri a Curții de Apel nu schimbă încadrarea juridică din abuz în serviciu în neglijență în serviciu așa cum ceruseră inculpații, ci doar au fost înlăturate consecințele grave din abuzul în serviciu.

 

În septembrie, Curtea de Apel a amânat pronunțarea schimbării încadrării juridice a faptelor pentru o parte din inculpaţii din dosarul Colectiv. Printre inculpați se află și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 al Capitalei.

Miercuri, 3 noiembrie, Instanța de judecată este așteptată să dea un verdict cu privire la schimbarea de încadrare juridică a inculpaților din dosar.

O decizia pozitivă în acest sens i-ar putea scăpa pe unii dintre aceștia de o parte dintre acuzațiile grave.

ADVERTISEMENT

Dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, zi importantă la Curtea de Apel. Primarului i s-ar putea schimba încadrarea juridică

Cel mai răsunător nume din acest dosar, edilul Cristian Popescu Piedone ar putea scapă de o serie de capete de acuzare pentru abuz în serviciu (care ar putea să fie transformate în neglijență în serviciu), însă nu și de cele de ucidere din culpă în formă agravantă și vătămare corporală din culpă în formă agravată, notează Ziare.com.

În primă instanță, Piedone a primit o condamnare de 8 ani şi 6 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu (două fapte) cu consecințe deosebit de grave. Pentru neglijenţă în serviciu, pedeapsa e între 3 luni şi 3 ani de închisoare sau amendă.

ADVERTISEMENT

Reamintim că în una aprilie, președinta completului, judecătoarea Adina Dumitrache anunța că, pentru Cristian Popescu Piedone și ceilalți cinci funcționari publici inculpați în dosar, se pune în discuție, din oficiu: dacă încadrarea juridică a faptelor poate fi schimbată.

Astfel, s-a pus problema ca încadrarea din abuz în serviciu să de transforme în ”neglijență în serviciu”.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai informează că verdictul final în Dosarul Colectiv va fi pronunțat de Curtea de Apel București. Acesta va aparține unui complet format din judecătoarea Adina Pretoria Dumitrache (președinte de complet), judecătoarea Carmen Găină și judecătorul Andrei Iugan.

Schimbarea încadrărilor juridice ale inculpaților, luată în discuție pe 20 octombrie

La finalul lunii octombrie, magistrații au luat în discuție schimbarea încadrărilor juridice a inculpaților din dosarul Colectiv.

ADVERTISEMENT

La acea dată, judecătorii au anunțat că se vor pronunța în acest sens miercuri, 3 noiembrie, adică în .

Următorul termen din Dosarul Colectiv a fost fixat pentru data de 17 noiembrie când ar putea avea loc dezbaterile finale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri