Fostul primar PSD Gheorghe Huple s-a stins din viață la scurt timp după primul tur al alegerilor prezidențiale

Dan Suta   
în HotNews
12/11/2019, 18:04
Fostul primar PSD Gheorghe Huple s-a stins din viață la scurt timp după primul tur al alegerilor prezidențiale
Gheorghe Huple a murit la vârsta de 62 de ani. Sursa foto: ebihoreanul.ro

Fostul Primar PSD Gheorghe Huple s-a stins din viață la scurt timp după primul tur al alegerilor prezidențiale. Acesta a condus comuna Ciumeghiu din județul Bihor și a fost ales la alegerile locale cuprinse între 2004 și 2016.

Gheorghe Huple s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani

Edilul în vârstă de 62 de ani a murit în noaptea de duminică spre luni, 10 spre 11 noiembrie, la foarte puțin timp după ce a aflat rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur de scrutin, scrie ebihoreanul.ro. Potrivit publicației locale, fostul primar pesedist ar fi făcut infarct și a fost găsit de familie în stare critică în jurul orei 01:00 noaptea.

Medicii nu au putut stabili cât timp a fost bărbatul în stop cardio-respirator. Familia a fost cea care a chemat medicii printr-un apel la 112. Ambulanțierii care au ajuns la locuința edilului în miezul nopții nu au putut face altceva decât să constate decesul primarului. Primarul Huple a fost cunoscut pentru traseismul său politic. A fost primar atât din partea PDL, partid înghițit între timp de PNL, cât și din partea PSD.

Primar din partea PDL și PSD

A fost primar de două ori, ales în 2008 și 2016, ca membru al vechiului Partid Democrat Liberal. Din anul 2014 acesta a intrat în Partidul Social Democrat, profitând de faptul că acesta era pe val după constituirea și apoi destrămarea USL. Huple și-ar fi dorit să candideze din nou, la alegerile locale din anul următor, însă nu a mai apucat.

„Se poate să fi fost supărat din pricina rezultatelor de la alegeri. Am avut o discuţie ieri dimineaţă cu el şi era preocupat de alegeri. A fost primar între 2004 şi 2016 şi urma să mai candideze. Toată lumea spunea că el poate câştiga din nou primăria”, a declarat pesedistul Ioan Mang, unul dintre liderii locali.

Închide ×