News

Primarul unui mare municipiu din România, cercetat de DNA: “Jocurile politice sunt la ordinea zilei”

Primarul unui mare municipiu din Transilvania este cercetat de DNA. Edilul acuză că ”jocurile politice sunt la ordinea zilei”.
01.06.2023 | 08:03
Primarul unui mare municipiu din Romania cercetat de DNA Jocurile politice sunt la ordinea zilei
Primarul din Târgu Mureș, cercetat de DNA. Soos Zoltan: “Jocurile politice sunt la ordinea zilei”. Sursa foto: hepta.ro / Primăria Târgu Mureș / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primarul unui mare municipiu din centrul țării este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Edilul a dezvăluit acest aspect și acuză că “jocurile politice sunt la ordinea zilei”.

Primarul din Târgu Mureș, cercetat de DNA. Soos Zoltan: “Jocurile politice sunt la ordinea zilei”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul din municipiul Târgu Mureș, Soos Zoltan, i-a înștiințat pe cetățenii din orașul ardelean că este cercetat de Direcția Națională Anticorupție. Verificările au loc într-un dosar cu privire la statutul oficial al unor angajați din cadrul Primăriei.

ADVERTISEMENT

Edilul explică faptul că procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Târgu Mureş i-au adus la cunoştinţă faptul că este cercetat într-un dosar cu privire la anumite angajări din cadrul administrației publice locale.

”Ştiam din 2020 că mandatul de primar nu va fi unul uşor. Însă, mi-am asumat acest lucru, atunci când am depus jurământul şi am decis să vă reprezint cu cinste.

ADVERTISEMENT

Presiunile şi jocurile politice sunt la ordinea zilei. Pentru că am promis mereu transparenţă, vă comunic faptul că în cursul zilei de 30 mai, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Târgu Mureş mi-au adus la cunoştinţă faptul că sunt cercetat într-un dosar cu privire la statutul oficial al unor angajaţi din cadrul Primăriei Târgu Mureş.

Faţă de cele ce mi s-au adus la cunoştinţă, manifest cooperare, transparenţă (…) Sunt convins că instituţiile statului îşi vor îndeplini mod onest atribuţiile de serviciu, fără a se lăsa conduse de intrigi politice sau de altă natură”, a afirmat Soos Zoltan, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

DNA, descinderi la primăria Târgu Mureș privind angajările politice

În ianuarie 2022, procurorii DNA au demarat o investigație la Primăria Târgu Mureș într-un dosar privind angajări politice. La acea vreme, edilul Soos Zoltan a reacționat și a cerut demisii în instituție.

”Am început verificările pe angajările din ultimii cinci ani. Am spus că dacă aşa se doreşte şi s-au luat de angajările din ultimul an, fiindcă, fireşte, deranjăm interese că nu mai merg milioane de euro afară din Primărie, e foarte bine.

Şi noi suntem verificaţi de DNA. Aşa e corect, să fie transparent, dar atunci să luăm şi înainte ce era. A fost depusă o plângere la DNA, dar nu pe acest caz (n.r. cel din ancheta jurnalistică).

ADVERTISEMENT

Au venit, au solicitat actele, noi am predat actele, nicio problemă. Vom porni ancheta pe ultimii cinci ani şi rezultatele vor fi depuse la DNA”, declarat primarul la acea vreme.

La un an distanță, în februarie 2023, mai mulți angajați din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au efectuat o descindere la Primăria Municipiului Târgu Mureș.

”Menționăm că sunt puse la dispoziție documentele solicitate, manifestând cooperare și transparență în vederea verificărilor care se impun”, anunța, într-un comunicat, Serviciul Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Primarul Soos Zoltan este membru UDMR. În anul 2016 și-a anunțat demisia din organizație, iar la alegerile locale din anul 2020, pe care le-a câștigat, a candidat din postura de independent.

Tags:
"Natura și Dumnezeu!" Colţul de Rai rupt de lume, unde mai locuiesc doar 20 de oameni. Drumul spre locul de o frumuseţe ireală e însă infernal
VIDEO | Momentul în care Dumitru Buzatu este prins de poliție cu geanta...
VIDEO | Momentul în care Dumitru Buzatu este prins de poliție cu geanta cu 1,25 de milioane de lei
Prima reacție a lui Gigi Becali, după ce a fost implicat într-un accident...
Prima reacție a lui Gigi Becali, după ce a fost implicat într-un accident rutier: ”Înțelegere pe ce?”
Fiica lui Gabi Balint s-a filmat fără sutien! Cum au reacţionat fanii când...
Fiica lui Gabi Balint s-a filmat fără sutien! Cum au reacţionat fanii când au văzut imaginile provocatoare cu Denisa Balint
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar...
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar dificili“. Ce sumă încasează lunar
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat dacă pot să plătesc cu cardul”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Cercetătorii au dat lovitura secolului. Au dezlegat cel mai mare secret
Cercetătorii au dat lovitura secolului. Au dezlegat cel mai mare secret
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Noroc la bani, ghinion în viaţă! Milionarul ieşean, de 51 de ani, care...
Noroc la bani, ghinion în viaţă! Milionarul ieşean, de 51 de ani, care a câştigat la Loto, a murit. Banii i-a pierdut în investiţii proaste
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Ce ne rezervă anul care...
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Ce ne rezervă anul care vine?