Fotbal international

Primăvara Ligii Campionilor, interzisă românilor. Marin, Stanciu, Hagi și Andone, out din UCL. Tătărușanu, calificat, dar aproape plecat de la Lyon

11.12.2019 | 14:35
Primavara Ligii Campionilor interzisa romanilor Marin Stanciu Hagi si Andone out din UCL Tatarusanu calificat dar aproape plecat de la Lyon
ADVERTISEMENT

Pentru echipele din România, prezența în grupele UEFA Champions League a devenit un vis tot mai greu realizabil. Din păcate, nici românii din Europa nu se mai regăsesc în număr mare la ”masa bogaților”. Patru ”tricolori” am avut în grupele Ligii în sezonul 2019-2020 și, din păcate, toți patru au spus adio competiției înainte de faza optimilor de finală.

Primăvara Ligii Campionilor, interzisă românilor

CFR Cluj, echipă antrenată de Dan Petrescu, a fost la 180 de minute de o ”minune” în această toamnă. Ardelenii au ajuns în play-off-ul de accedere în grupele Champions League, însă au dat de Slavia Praga, o grupare mult prea solidă, și au fost eliminați fără drept de apel.

ADVERTISEMENT

Dacă românii de la CFR nu au ajuns în grupe, ne-am mulțumit să vedem în cea mai tare competiție inter-cluburi din Europa, pe teren sau pe bancă, alți jucători de națională: Răzvan Marin (Ajax), Ianis Hagi (Genk), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Florin Andone (Galatasaray) și Ciprian Tătărușanu (Lyon)

În final, doar Lyon-ul lui Tărărușanu a ajuns în ”optimi”. În rest, Marin a fost extrem de aproape, iar Hagi, Stanciu și Andone au fost la ani lumină de această performanță.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin, jucătorul cu zero minute jucate în grupe, cel mai aproape de ”optimi”

Transferat de Ajax de la Standard Liege în vara trecută, Răzvan Marin a început ca titular sezonul pentru ”lăncieri”. Treptat, evoluțiile modeste l-au scos din primul ”11” pe fostul jucător de la Viitorul.

Răzvan Marin (23 de ani) a prins minute pentru semifinalista Ligii Campionilor doar în preliminarii. În Grupa H, Marin a fost rezervă neutilizată în toate cele șase meciuri. Fără el în teren, Ajax a ratat primăvara competiției după un eșec cu Valencia în ultima rundă.

ADVERTISEMENT
  • 0 minute a jucat Răzvan Marin pentru Ajax în Grupa H din Liga Campionilor
  • Ajax va juca în șaisprezecimile de finală ale Europa League

Nicolae Stanciu, titular în toate meciurile jucate de Slavia Praga în grupe

De departe, cel mai bun român din acest sezon al grupelor Ligii Campionilor a fost Nicolae Stanciu (26 de ani). Fostul jucător al celor de la FCSB, Anderlecht și Sparta Praga a început din primul minut în toate meciurile campioanei Cehiei.

ADVERTISEMENT

Într-o grupă cu adversari de cinci stele, precum Barcelona, Borussia Dortmund și Inter Milano, Stanciu a fost mereu printre cei mai buni jucători al Slaviei. Nu a marcat, dar a fost un pericol constant pentru adversari.

Slavia Praga nu a reușit minunea în Grupa F, însă a obținut două remize de palmares: 1-1 cu Inter, pe San Siro, și 0-0 cu Barcelona, pe Camp Nou.

  • 6 meciuri ca titular are Nicolae Stanciu pentru Slavia Praga în Grupa F din Liga Campionilor

Ianis Hagi, un singur meci în echipa de start a lui Genk

Fiul lui Gică Hagi a avut parte de un sezon extrem de modest în Grupa E din Liga Campionilor. Echipa sa, Genk, a avut ghinionul de a întâlni trei echipe ultra-ofensive: RB Salzburg, Liverpool și Napoli.

Ianis Hagi (21 de ani) a jucat în cinci din cele șase meciuri ale campioanei Belgiei, însă în doar unul a început ca titular (Genk – Napoli 0-0). În ciuda rolului ofensiv, Hagi încă nu a marcat în cea mai importantă competiție.

  • 1 meci ca titular și 4 ca rezervă a avut Ianis Hagi pentru Genk în Grupa E din Champions League

Florin Andone s-a consolat cu două ocazii mari contra Realului

De la o echipă de plan secund din Premier League, Brighton, Florin Andone (26 de ani) a ajuns direct în grupele UEFA Champions League, la Galatasaray. Pentru campioana Turciei, atacantul român nu a avut evoluții tocmai slabe.

Din păcate pentru el, Andone a ratat foarte mult în meciul cu Real Madrid de la Istanbul, iar apoi o accidentare l-a scos din circuit după o jumătate din faza grupelor. Galata are șanse zero la optimile Ligii și 1% la primăvara Europa League. Turcii trebuie să bată la Paris pe PSG pentru a trece pe locul 3.

  • 3 meciuri a jucat Florin Andone pentru Galatasaray în Grupa A din Liga Campionilor

Ciprian Tătărușanu, calificat, dar pe picior de plecare de la Lyon

Ciprian Tătărușanu (33 de ani), titularul postului de portar din naționala României, a figurat în lotul lui Lyon în acest sezon de Champions League. ”Tătă” nu fost folosit niciun minut, iar în iarnă sunt șanse mari să părăsească Ligue 1.

Lyon, fără Tărărușanu, s-a clasat pe locul 2 în Grupa G, după RB Leipzig, dar peste Zenit Sankt Petersburg și Benfica.

  • 0 minute a jucat Tătărușanu pentru Lyon în toate competițiile în sezonul 2019-2020
ADVERTISEMENT