Stiri sportive

Primele cazuri de coronavirus în tenis? Trei jucători, forţaţi să se retragă azi din turneu! Unul dintre ei ajungea în finala de la Bergamo în urmă cu 3 săptămâni!

11.03.2020 | 15:59
Primele cazuri de coronavirus in tenis Trei jucatori fortati sa se retraga azi din turneu Unul dintre ei ajungea in finala de la Bergamo in urma cu 3 saptamani
ADVERTISEMENT

Coronavirus lovește din nou lumea tenisului! După ce turneul de la Indian Wells a fost amânat din cauza temerilor legate de răspândirea virusului, miercuri au apărut și primele cazuri de jucători excluşi din turnee. Enzo Couacaud, locul 178 ATP, Mats Moraing, 268 ATP, și Yannick Maden, 149 ATP, au fost forţaţi să se retragă de la un turneu challenger organizat în Kazahstan, la Astana. Dintre aceştia, cele mai mari suspiciuni sunt legate de situaţia primului, care a călătorit la Bergamo în finalul lunii februarie.

Toţi cei trei au fost forţaţi de organizatori să se retragă, după ce Kazahstan a introdus restricţii de călătorie pentru Spania, Franţa, Italia şi Germania. Practic, jucătorii au fost anunţaţi că vor fi băgaţi în carantină dacă nu părăsesc ţara de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Enzo Couacaud, calificat în finala turneului challenger de la Bergamo, care trebuia să se dispute pe 23 februarie

Situaţia vine şi pe fondul suspiciunilor legate de starea de sănătate a lui Enzo Couacaud, după ce francezul a fost prezent la un turneu challenger în Bergamo, unul dintre oraşele cele mai afectate de epidemia de coronavirus. Ba mai mult, Couacaud ar fi trebuit să joace finala de la Bergamo, pe 23 februarie, contra lui Ilya Marchenko, dar partida a fost anulată. Exact în acea perioadă izbucniseră problemele în Lombardia.

După ce s-a întors de la Bergamo, Coacaud a mai jucat două meciuri la Pau, în Franţa. Nu apucase să joace încă în Kazahstan, deoarece a avut bye în runda inaugurală. În aceeaşi situaţie este şi Yannick Madden, care a fost trimis acasă înainte de a apuca să debuteze.

ADVERTISEMENT

În schimb, Mats Moraing a apucat să joace la Astana, înainte de a fi obligat de autorităţi să revină în Germania. L-a învins în runda inaugurală pe cehul Michael Vrbensky. Nici un caz de coronavirus nu a fost confirmat în Kazahstan până în acest moment. Sunt peste 120.000 în întreaga lume!

Tags: