Sporturi

Primele decizii după înjunghierea baschetbaliștilor americani! ”România e o țară nesigură”

17.09.2018 | 19:37
FIBA pregătește primele decizii împotriva României după înjunghierea celor doi baschetbaliști americani la Brăila

Federația Internațională de Baschet nu a rămas insensibilă la tragedia de la Brăila și pregătește primele decizii după înjunghierea baschetbaliștilor americani de la ACS Cuza Sport Brăila. O delegație a forului mondial, formată din vicepreședintele Cyriel Coomans și secretarul general Patrick Baumann, a fost prezentă în weekend la București unde s-a desfășurat Europe Cup la baschet 3×3, competiție la care au participat 16 echipe naționale.

Cei doi oficiali FIBA au ajuns sâmbătă dimineață la București și au aflat imediat de incidentul în care au fost implicați baschetbaliștii americani Darrel Bowie și Joseph McClain. Ei au cerut să fie informați în permanență despre evoluția stării de sănătate a celor doi sportivi.

FIBA ar putea să catalogheze România ca o țară nesigură după înjunghierea baschetbaliștilor

O sursă din cadrul Federației Române de Baschet a declarat pentru gsp.ro, că FIBA pregătește primele decizii după incidentul de la Brăila: ”Nimeni de la FIBA nu a uitat drama jucătorului american Chauncey Hardy, care a decedat în urmă cu 7 ani la Giurgiu, după un caz similar. Iar după incidentul de la Brăila, reprezentanții FIBA și-au manifestat îngrijorarea față de riscurile la care sunt expuși jucătorii străini și este foarte probabil ca forul internațional să catalogheze România ca o țară nesigură și să transmită în acest sens o informare către toate forurile naționale membre”.

Gabriel Daniel Husein, poreclit Dasaev, a fost arestat 24 de ore pentru tentativă de omor, dar nu recunoaște fapta
Gabriel Daniel Husein, poreclit Dasaev, a fost arestat 24 de ore pentru tentativă de omor, dar nu recunoaște fapta

Au apărut noi detalii incredibile de la atacul din Brăila. Baschetbaliştii americani au fost atacaţi de temutul interlop brăilean Daniel Gabriel Husein, poreclit “Dasaev”. Procurorii au pornit o anchetă în acest caz şi i-au interogat pe martorii care au participat la eveniment. Colegii baschetbaliştilor americani Darrel Bowie si Joseph McClain au fost audiaţi şi au oferit mai multe detalii. Sportivii au fost atacaţi de mai multe persoane, printre care s-au aflat şi bodyguarzii clubului, care nu au încercat să aplaneze conflictul pornit.

Dasaev a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de tentativă de omor

După ce procurorii au audiat cel puţin 8 persoane, 5 sportivi şi 3 tinere, s-a luat măsura de reţinere pentru 24 de ore a principalului suspect, Gabriel Daniel Husein, alias Dasaev. Acesta ar fi fost cel care ar fi lovit cu cuţitul şi ar fi provocat rănile lui Darrel Bowie şi Joseph McClain. Cum primul va avea nevoie de îngrijiri medicale între 40 şi 45 de zile, acuzaţia este aceea de tentativă de omor! Avocatul lui Dasaev, Sorin Ispas, afirmă însă că acesta nu recunoaşte că i-ar fi înjunghiat pe cei doi baschetbalişti.

Antrenorul clubului ACS Cuza Sport Brăila a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre atacul interlopului Dasaev împotriva baschetbaliştilor Darrel Bowie şi Joseph McClain. Cătălin Ştefănescu susţine că pe filmările intrate în posesia anchetatorilor se vede clar tentativa de omor împotriva lui Bowie, imaginile fiind de-a dreptul îngrozitoare.

Aflat pe patul de spital din Brăila, acolo unde a fost operat de urgenţă duminică, Joseph McClain era puţin mai liniştit. Baschetbalistul american susţine că el şi Darrel Bowie au fost loviţi din senin şi că oamenii care asigurau paza în club nu au sărit să îi ajute.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri