News

Primele declarații ale bărbatului acuzat de crimele din Bascov: ”Aveam tot felul de frici, am luat jumătate de pastilă seara”

La audierile care au avut loc miercuri, 10 august, bărbatul de 53 de ani din Bascov acuzat că și-a măcelărit familia a făcut primele declarații despre acțiunile sale.
10.08.2022 | 17:30
Primele declaratii ale barbatului acuzat de crimele din Bascov Aveam tot felul de frici am luat jumatate de pastila seara
Bărbatul din Bascov acuzat că și-a măcelărit familia a făcut primele declarații. Sursa foto: colaj Fanatik / antena3.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul din Bascov (județul Argeș), care și-a ucis cu cruzime cinci membri ai familiei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată miercuri după amiaza de magistrații Tribunalului Argeș.

Bărbatul din Bascov acuzat că și-a măcelărit familia a făcut primele declarații

În fața magistraților, care judecau propunerea privind arestul preventiv de 30 de zile, suspectul de crimă a oferit primele declarații despre gesturile sale.

ADVERTISEMENT

Am avut discernământ diminuat, nu mi-am dat seama perfect, aveam tot felul de frici, am luat jumătate de pastilă seara”, a spus bărbatul în fața judecătorilor, potrivit Antena 3.

Imediat după ce a aflat că va sta cel puțin 30 de zile după gratii, acesta a afirmat că nu va face recurs. ”Sunt de acord pentru că nu am unde să mă duc”, ar fi spus suspectul.

ADVERTISEMENT

Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a bărbatului din Bascov

În cursul zilei de miercuri, 10 august, Tribunalul Argeş a decis arestarea preventivă a bărbatului cu probleme psihice din localitatea Bascov, suspectat că a ucis cinci membri ai familiei sale, printre care şi un copil.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. (…) Dispune arestarea preventiva a inculpatului (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 10.08.2022 şi până la data de 08.09.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanţelor de judecată din Argeş.

ADVERTISEMENT

Conform legii, această decizie poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Din informațiile apărute în spațiul public până în prezent, rezultă faptul că suspectul crimelor a acționat noaptea. Într-o primă fază și-a ucis părinții și fratele, după care a așteptat dimineața, când cumnatul său urma să plece la muncă.

La scurt timp, bărbatul a intrat în casa surorii sale, pe care a ucis-o cu sânge rece. Nu a scăpat nici copila acesteia, în vârstă de numai cinci ani.

ADVERTISEMENT

Armele măcelului de la Bascov au fost un ciocan și mai multe pietre, conform datelor preliminare ale anchetei.

ADVERTISEMENT