News

Primele declarații ale bărbatului care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. De ce a comis fapta: “Mass-media a fost lichidată”

Ce a spus individul care a deschis focul asupra premierului Slovaciei. Motivul pentru care Robert Fico a fost ciuruit de gloanțe
16.05.2024 | 08:16
Primele declaratii ale barbatului care la impuscat pe premierul Slovaciei De ce a comis fapta Massmedia a fost lichidata
Explicațiile atacatorului care a deschis focul asupra premierului Fico. Care a fost motivul. Sursa foto: Colaj foto / Captură video / X / Breaking News /
ADVERTISEMENT

Autorul atacului asupra prim-ministrului Robert Fico a dezvăluit public motivele pentru gestul său. Juraj Cintula, un pensionar pasionat de poezie, manifesta dezaprobarea față de politicile guvernului.

Ce l-a determinat pe atacator să acționeze

O înregistrare video cu presupusul atacator Juraj Cintula a fost distribuită pe platformele de socializare. Se pare că acesta, după ce a fost reținut de autorități, a explicat motivul atacului asupra premierului, conform informațiilor furnizate de tvnoviny.sk.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt de acord cu politicile guvernului. Mass-media a fost lichidată. De ce este atacată RTVS, de ce Mazak este concediat din funcție”, a afirmat individul care a deschis focul asupra premierului slovac Robert Fico.

Martorii prezintă pe internet o versiune a evenimentelor conform căreia presupusul atacator, identificat doar cu inițialele J.C., ar fi strigat la Robert Fico înainte ca acesta să se apropie pentru a-i întinde mâna.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-ar fi tras focuri de armă. Individul a fost imobilizat de forțele de ordine imediat după incident. El se află în prezent în detenție, iar Agenția Națională de Combatere a Criminalității s-a implicat în anchetă, conform News.ro.

Aktuality.sk a contactat fiul presupusului atacator pentru a obține un punct de vedere. Acesta s-a declarat șocat de evenimente și a confirmat că tatăl său era posesor legal de armă.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat fiul atacatorului

„Nu am absolut nicio idee despre ce intenţiona tata, ce plănuia, de ce s-a întâmplat acest lucru”, a povestit fiul. Când a fost întrebat dacă bărbatul îl ura pe premier, acesta a răspuns: „Să o spunem aşa – nu l-a votat. Asta e tot ce pot spune despre asta”.

Cu toate acestea, fiul neagă că J.C. ar fi exprimat vreodată intenția de a ataca sau chiar de a ucide un politician. De asemenea, el respinge ideea că bărbatul de 71 de ani ar fi avut probleme psihice.

ADVERTISEMENT

„Poate că a existat un scurtcircuit, nu ştiu. El este mai agitat, dar că s-ar fi ocupat de el un psihiatru sau lucruri de genul acesta, nu”, a spus interlocutorul., a declarat interlocutorul.

Suspectul este pasionat de artă și a publicat mai multe colecții de poezie. În 2016, el lucra pentru o companie de securitate privată, fiind și el victima unui atac într-un centru comercial din Levice.

În acea zi, un tânăr, aparent sub influența drogurilor, l-a agresat pe J.C. De asemenea, Aktuality.sk a luat legătura cu un fost coleg al presupusului atacator, cu care a fondat ironic Mișcarea Anti-Violence.

„A fost un partid pe care l-am fondat împotriva oricărei forme de violenţă, cred că după incidentul în care un filipinez a fost bătut până la moarte”, a precizat bărbatul, care este vecin cu suspectul şi care a promovat şi operele literare ale lui J.C.

ADVERTISEMENT