Life

Primele declarații ale Oanei Lis, după ce tatăl ei a murit în Spania: “Am un gust amar! Nu se pune problema să-l aducem în țară”

13.04.2021 | 15:56
Primele declaratii ale Oanei Lis dupa ce tatal ei a murit in Spania Am un gust amar Nu se pune problema sal aducem in tara
Oana Lis este în doliu, după ce tatăl ei a murit. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oana Lis (42 ani) a primit o veste tulburătoare astăzi: tatăl ei a murit. Stabilit în Spania, de mai mulți ani, Petre Ungureanu avea probleme cardiace și a încetat din viață singur, bătrân și bolnav. FANATIK.RO a vorbit cu soția lui Viorel Lis, despre trecerea în neființă a tatălui său, și ne-a dezvăluit că acesta a pus la punct detaliile înmormântării sale înainte să moară.

Orfană de mamă la 13 ani, Oana Lis a fost crescută de bunica paternă. A avut o copilărie marcată de bătăi și nu de puține ori a povestit la ce traume a supus-o tatăl său, despre care mărturisea că avea mari probleme cu consumul de alcool.

ADVERTISEMENT

Anii au trecut, Oana Lis s-a căsătorit, iar relația cu singurul părinte în viață a ajuns să fie practic inexistentă. Petre Ungureanu a decis să plece în Spania, acolo unde era stabilit de mai mulți ani. Ultima dată, Oana Lis s-a întâlnit cu tatăl său în urmă cu 10 ani, iar singurii cu care bărbatul comunica destul de rar erau bunica și fratele vedetei. Tatăl Oanei Lis avea probleme cardiace și a încetat din viață în Palos de la Frontera, oraș spaniol în care locuia cu chirie.

Oana Lis, după moartea tatălui său: “Era bolnav cu inima. A murit singur, bătrân și bolnav”

“Nu aveam o relație apropiată cu el, dar normal că am un gust amar, pentru că este omul care mi-a dat viață, chiar dacă m-a făcut și să sufăr când eram mică. Este ciudat că am aflat de la niște oameni care stau acolo, în Spania, unde a murit el. Am înțeles că el a discutat cu preotul de acolo ca să se ocupe de înmormântare, că i-ar fi făcut o împuternicire, dar, na, mi se pare ciudat că nu a încercat să ne anunțe. Eu i-am scris fratelui meu și i-am spus, pentru că mi-a scris o prietenă din Spania și m-a anunțat.

ADVERTISEMENT

Nu știu nici adresa bine, unde stătea el, dar am înțeles că așa a vorbit cu acest preot, ca să se ocupe de înmormântare. Am încercat să-l sunăm pe acest preot și i-a închis telefonul lui frati-miu. Fratele meu și bunica mea mai vorbeau ce el.

Era bolnav cu inima, nu am alte informații, am aflat de la lume despre moartea lui. Eu m-aș bucura dacă se ocupă de înmormântarea lui, dar era frumos să ne anunțe el că are probleme. Nu avea familie, a murit singur, bătrân, bolnav, așa cum și-a aranjat. Avea pensie în Spania, pentru că a lucrat mulți ani acolo, ca mulți români, și stătea undeva cu chirie la stat. Ultima dată ne-am văzut acum 10 ani, de vorbim nu vorbeam. Nu m-am întâlnit niciodată cu o situație de genul. L-am rugat pe fratele meu să ia certificatul de deces, să se ocupe… . Nu se pune problema de așa ceva (n.r. – să aducă trupul neînsuflețit în țară) pentru că nu am cum să mă ocup, nu aveam o relație ok cu el. Azi îl iert, însă, pentru tot ce mi-a greșit în viața asta!”, a declarat Oana Lis, în exclusivitate, pentru FANATIK, după ce a aflat că tatăl ei s-a stins din viață în Spania.

ADVERTISEMENT

Oana Lis, orfană de mamă, abuzată de tată: “A aruncat cu benzină pe mine”

Oana Lis povestea, în urmă cu câțiva ani, că a fost la un pas de sinucidere, din cauza tatălui său, Petre Ungureanu.  Reconstrucția ei emoțională a durat ani de zile, iar la maturitate a decis să urmeze cursurile Facultății de Psihologie.

“La 14 ani am vrut să mă omor, am vrut să plec la mănăstire, am vrut să fac multe lucruri. Am încercat să nu mă mai gândesc. Când văd un tată cu copilul lui de mână, îmi aduc aminte. Nu pot să uit…Nu înţeleg de ce a trebuit să mă nasc în familia asta?! Era exact ca în filmele de groază. O bătea pe mama, îl bătea pe fratele meu. Odată a bătut-o pe mama cu o bâtă de baseball. Pe mine mă dădea cu capul de masă, de podea… Toată viaţa mi-a vorbit urât. Toată viaţa m-a înnebunit. Tatăl meu îi bătea pe părinţii lui, pe fraţii lui. Mama mea a avut la RMN semne de la loviturile lui. Este un psihopat!”, spunea Oana Lis, în urmă cu câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile tulburătoare nu s-au oprit, însă, aici. Soția lui Viorel Lis mărturisea că părintele său a aruncat cu benzină pe ea și a fost obligată să sară pe geam din casă, pentru a scăpa cu viață.

“Eram un copil și eram bătută, eram traumatizată. Tată era un om violent la băutură și nouă, mie și mamei mele, ne era frică de el. Mi-aduc aminte că a dat cu benzină pe mine și a trebuit să sar pe geam că dacă nu îmi dădea foc.”, povestea, cu lacrimi în ochi, Oana Lis, în 2010, în cadrul unei emisiuni TV, unde l-a confruntat pe tatăl său.

 

ADVERTISEMENT