News

Primele declarații ale Vioricăi Dăncilă după ce a devenit oficial președintele PSD: ”Suntem cel mai românesc partid din România”

29.06.2019 | 19:45
Primele declaratii ale Vioricai Dancila dupa ce a devenit oficial presedintele PSD Suntem cel mai romanesc partid din Romania

Premierul Viorica Dăncilă a ocupat funcția de președinte interimar al PSD după ce Liviu Dragnea a fost arestat și condamnat la închisoare. În cadrul congresului PSD de sâmbătă Viorica Dăncilă a obținut 2.828 de voturi și a devenit oficial președintele PSD. Viorica Dăncilă devine astfel „primul președinte femeie al PSD”, așa cum spune chiar ea după aflarea rezultatului.

Viorica Dăncilă a devenit oficial președintele PSD

Congresul PSD s-a încheiat. Premierul Viorica Dăncilă a obținut 2.828 de voturi surclasându-și contracandidații: Liviu Pleșoianu, Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae . Președintele executiv al partidului a fost ales Eugen Teodorovici care a obținut 2.463 de voturi. Mihai Fifor a obținut 2.366 de voturi și va ocupa începând de astăzi, 29 iunie, funcția de secretar general al PSD. Social-democrații și-au felicitat noii lider pe ritmurile piesei deja celebre ”We are the champions” a formației britanice Queen.

Viorica Dăncilă a ținut să le mulțumească colegilor pentru voturile care au adus-o la conducerea PSD. Premierul a declarat că se simte onorată și această funcție o responsabilizează. „Nu e un drum ușor, va fi complicat, abia acum încep lucrurile. Alături de noi sunt mulți oameni, milioane de români care cred în noi.”, a spus președintele PSD. Totodată, Dăncilă este convină că partidul va lua cele mai bune decizii care vor conduce la victorie. „Să ne implicăm de la primul până la ultimul pentru ca România să aibă locul care i se cuvine. Le spun colegilor din conducerea partidului că au acum în conducere un prieten și un om care vrea să fie parte a rezultatelor din fiecare județ în parte. Cred că împreună putem construi viitorul pe care și-l dorește România.”, a continuat discursul președintele PSD.

Dăncilă a fost prima femeie premier. Ulterior, premierul a preluat președinția rotativă a UE care a arătat că România poate fi performantă. Acum, Viorica Dăncilă a devenit prima femeie care conduce un partid politic. „Am preluat apoi președinția rotativă a UE. Mulți și-au exprimat neîncrederea. Peste câteva zile o încheiem cu mare succes, o președinție pentru care s-a depus mult efort, care a adus multe cuvinte de laudă pentru România. Am arătat că putem fi performanți. M-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD”, a mai spus Dăncilă.

Dăncilă este oficial președintele PSD
Premierul Viorica Dăncilă a câștigat șefia PSD în cadrul congresului de sâmbătă
Sursa foto: g4media.ro

Viorica Dăncilă le spune colegilor din partid să vadă în ea un prieten

Premierul Viorica Dăncilă își dă seama de responsabilitatea pe care o va avea de acum încolo având în vedere că a câștigat funcția de președinte PSD. Dăncilă le spune colegilor din conducerea partidului că „au acum în conducere un prieten și un om care vrea să fie parte a rezultatelor din fiecare județ în parte”. În plus, Dăncilă și PSD susțin parteneriatul transatlantic.

„Sunt convinsă că vom reuși, că împreună vom duce PSD spre victorie, vom lua cele mai bune decizii. PSD este cel mai românesc partid din România. Suntem partidul care în același timp purtăm în suflet tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european.”, a încheiat președintele PSD discursul de mulțumire.