News

Primele doze de Remdesivir au ajuns în România. Cât de eficient este tratamentul pentru bolnavii de coronavirus

01.05.2020 | 12:16
Primele doze de Remdesivir au ajuns in Romania Cat de eficient este tratamentul pentru bolnavii de coronavirus
ADVERTISEMENT

Primele doze de Remdesivir au ajuns în România, iar medicamentul a început să fie administrat bolnavilor de coronavirus, a declarat medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Primele doze de Remdesivir au ajuns în România

Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat, vineri, că primele doze de Remdesivir, medicament folosit în tratamentul bolnavilor de coronavirus, au ajuns deja în țară, potrivit Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Specialistul a vorbit despre criteriile după care a fost medicamentul împărțit la pacienții COVID-19 și cât de eficient este, de fapt, Remdesivir.

“Avem și noi posibilitatea să tratăm pacienții cu acest medicament, la forme severe, în terapia intensivă. Am primit acest medicament pentru a trata pacienții pe niște criterii stricte.

ADVERTISEMENT

Se pare că studiile clinice arată că eficiența medicamentului este foarte bună, pacienții trecând din forme critice în salvări de vieți.

Cât de eficient este, de fapt, medicamentul

Tratamentul este primit pe niște criterii stabilite de firma producătoare. deocamdată au intrat în câteva centre, nu intră în protocolul tuturor centelor, este ca un studiu clinic la pacienții foarte severi”, a declarat Virgil Musta, la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai spus că, în momentul în care se va dovedi eficiența acestui tratament, atunci medicamentul ar putea fi cumpărat și de către țara noastră, pentru a intra în protocolul obișnuit pentru pacienții COVID-19.

Cât despre studiul publicat din greșeală de OMS, care arată că Remdesivir nu a dovedit o eficiență clară în tratarea bolanvilor cu coronavirus, medicul Musta spune că este mai degrabă vorba despre o bătălie economică între producători.

ADVERTISEMENT

“Aici cred că este o btălie economică între firmele de medicamente. Remdesivir este produs în SUA, majoritatea studiilor sunt făcute acolo, cu rezultate foarte bune, dar în China, pentru că au preparat propriu, spun că nu are eficiență și ei nici nu-l mai folosesc.

Este o bătălie între firmele mari de medicamente care nu vor să promoveze anumite medicamente”, spune specialistul de la Timișoara.

Medicul a explicat și cum este administrat Remdesivir în acest moment în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

“În momentul de față este folosit la forme severe ale bolii. Posibil ca atunci când intră pe piață să fie administrat și în forme ușoare. Terapia este de 10 zile, când vom termina terapia pentru cei 9 pacienți care au primit acest medicament, vom trage propriile concluzii”, a mai explicat medicul Virgil Musta.

ADVERTISEMENT