Fotbal international

Echipele calificate în 16-imile Europa League! 13 formații sunt în primăvara europeană

29.11.2019 | 00:07
Echipele calificate în 16-imile Europa League! 13 formații sunt în primăvara europeană
ADVERTISEMENT

Partidele disputate în etapa a patra din Europa League au stabilit primele echipe calificate în 16-imile de finală ale competiției. Până acum cinci formații și-au asigurat prezența în primăvara europeană, iar CFR Cluj are șanse uriașe de a fi și ea acolo după victoria din partida cu Rennes, scor 1-0.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 00:07 / Meciurile de seară din etapa a cincea a Europa League a adus calificările pentru echipele APOEL Nicosia, LASK Linz și Sporting Lisabona. În acest moment 13 formații și-au asigurat prezența în primăvara competiției.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 22:04 / Echipele AZ Alkmaar, Sporting Braga, Gent, VfL Wolsburg și Wolverhampton Wanderers s-au calificat în 16-imile de finală ale Europa League. În acest moment 10 formații au obținu biletele pentru primăvară.

ADVERTISEMENT

Primele echipe calificate în 16-imile Europa League

Primele echipe care și-au asigurat calificarea în 16-imile de finală ale Europa League au fost Celtic Glasgow, FC Sevilla și FC Basel. Scoțienii s-au impus cu 2-1 pe terenul lui Lazio Roma, cu un gol marcat în minutul 90+5, și sunt pe primul loc în Grupa E, cu 10 puncte, șapte mai multe decât Lazio Roma, formație aflată pe poziția a treia.

FC Sevilla s-a impus în deplasare, scor 5-2, în meciul cu F91 Dudelange și are maximum de puncte în Grupa A asigurându-și prezența în faza eliminatorie a competiției. De altfel, spaniolii sunt supranumiți și regii neîncoronați ai Europa League, competiție pe care au câștigat de cinci ori în ultimii 14 ani. FC Basel a acumulat 10 puncte în Grupa C după victoria cu Getafe și și-a asigurat și ea locul în primăvară.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, aproape de o nouă minune europeană

În meciurile de seară, alte două formații și-a rezervat locul pentru 16-imi: Espanyol Barcelona și Manchester United. Spaniolii au făcut instrucție cu Ludogoreț Razgrad, scor 6-0, și cu 10 puncte sunt în fruntea grupei H. ”Diavolii roșii” au învins cu 3-0 pe Partizan Belgrad și au acumulat 10 puncte cu care sunt pe primul loc în Grupa L și în primăvara Europa League.

CFR Cluj este la un pas de a-și asigura și ea calificarea în 16-imile de finală ale Europa League, șansele unei ratări uriașe fiind infime în acest moment.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri