News

Primele imagini ale incidentului Rusia – Marea Britanie din Marea Neagră. Rușii susțin că au tras către nava britanică. Video

Au apărut primele imagini ale incidentului Rusia - Marea Britanie din Marea Neagră. Rușii susțin că au tras către nava britanică.
25.06.2021 | 08:49
Primele imagini ale incidentului Rusia  Marea Britanie din Marea Neagra Rusii sustin ca au tras catre nava britanica Video
ADVERTISEMENT

Situație tensionată în zona Mării Negre. Forțele navale ruse au alungat, miercuri, un distrugător britanic care ar fi încălcat frontiera.

La momentul incidentului, au apărut informații conform cărora rușii chiar au deschis focul în zona navei britanice.

ADVERTISEMENT

Primele imagini ale incidentului Rusia – Marea Britanie din Marea Neagră

La două zile după incident, Ministerul rus al Apărării a difuzat imagini, descriindu-le ca ”alungarea” distrugătorului britanic Defender, din apele Crimeii, pe care Rusia le consideră “apele sale teritoriale”.

Imaginile au apărut la scurt timp după ce Marea Britanie a respins afirmațiile Moscovei conform cărora s-au tras focuri de avertizare asupra distrugătorului Royal Navy și că bombele au fost aruncate în apropierea navei de război.

ADVERTISEMENT

Oficialii ruși spun că o navă de patrulare de frontieră a tras cu focuri către HMS Defender, după ce a intrat în apele teritoriale ale țării în Marea Neagră.

De asemenea, s-a mai spus că un avion de război Su-24M a lansat patru bombe aproape de navă.

La rândul lor, britanicii se apără și spun că nava lor de 152 de metri lungime și 8.500 de tone nu a încălcat nicio regulă, ci ”efectua un pasaj nevinovat prin apele teritoriale ucrainiene în conformitate cu dreptul internațional”.

ADVERTISEMENT

”Nu s-au semnalat atacuri armate către HMS Defender și nu recunoaștem afirmația că bombele au fost aruncate în calea navei”, spun britanicii, conform Sky News.

Ce spune corespondentul BBC aflat la bordul navei britanice

Un trimis BBC care se afla miercuri la bordul distrugătorului britanic HMS Defender, în timpul incidentului din Marea Neagră, Jonathan Beale, a spus că vasul de război a fost survolat de mai mult de 20 de avioane ruseşti şi încadrat în mers de două nave ruseşti de coastă, care s-au apropiat mult, încercând să-l oblige să-şi schimbe direcţia.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că marinarii britanici au intrat în alertă, încărcând armamentul de la bord, în vreme ce de pe navele ruseşti au venit ameninţări cu deschiderea focului.

Potrivit jurnalistului, nava britanică a fost amenințată de militarii ruşi. În timpul transmisiunii sale, s-au auzit pe fundal avioane zburând pe deasupra.

Ulterior, două nave ruseşti care urmăreau nava Marii Britanii au încercat să o oblige să schimbe cursul. Apoi, unul din vasele ruseşti s-a apropiat la circa 100 de metri, scrie NYTimes.

ADVERTISEMENT