News

Primele imagini cu fetiţa din Baia de Aramă, alături de noua familie! Ce promisiune a vrut de la mama care a înfiat-o

22.06.2019 | 13:43
Sorina a făcut mai multe fotografii cu noua ei familie. Sursa foto - PSNews

Au apărut primele imagini cu fetiţa din Baia de Aramă, alături de noua familie! Sorina, copilul de numai 8 ani de zile care a fost luat cu forța de mascați din casa fostului asistent maternal pare că și-a revenit din șocul prin care a trecut. Aceasta a pozat liniștită lângă mama care a adoptat-o.  PS News a publicat mai multe fotografii în care Sorina apare zâmbind lângă fratele şi noua ei bunică. Sursa citată scrie că după ce a intrat în custodia familiei care a înfiat-o, Sorina a mâncat şi apoi şi-a desfacut bagajele şi cadourile primite.

Primele imagini cu fetiţa din Baia de Aramă, alături de noua familie!

„Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare”, au declarat apropiaţi ai familiei despre felul în care micuța s-a integrat în noua ei familie.

Fetița a fost luată de la familia care a crescut-o încă de la 3 ani întrucât contractul de muncă al asistentului maternal încetase și era ținută ilegal. Presa scrie că asistentul maternal a avut ocazia să o adopte pe copilă în două rânduri, 2013 şi 2017, dar atunci a dat o declaraţie olografă că refuză. Mai mult de atât, din fişa medicală a copilului rezultă că din 2015, Sorina a fost internată în mai multe rânduri în spital pentru malnutriţie, giardia şi pneumonie.

Primele imagini cu fetiţa din Baia de Aramă, alături de noua familie! Sorina
Sorina a cerut să mănânce când a ajuns la casa bunicii sale. Sursa foto – PSNews

Sorina, copil greu adoptabil

De remarcat că de-a lungul timpului nu mai puțin de 122 de familii au refuzat să o adopte pe Sorina după ce au văzut poza, tenul fetiței fiind unul închis. În timp, Sorina a devenit copil greu-adoptabil şi s-a trecut la aşa-zisa adopţie internaţională, care este făcută de fapt de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Trebuie specificat că fetița de 8 ani de zile a fost oferită familiei actuale în baza unui program de calculator, prin Registrul Naţional al Adopţiilor, neavând de ales din mai mulţi copii.

Și autoritățile din România s-au sesizat după ce în spațiul public au ajuns mai multe imagini cu mascații care au luat-o cu forța de la casa fostului asistent maternal. Premierul Viorica Dăncilă a solicitat de urgență o anchetă asupra situației.

Tags: