Primele imagini cu locul în care soprana Maria Macsim Nicoară ar fi căzut pe scări! Polițiștii, dosar penal pentru tentativă de omor. Cine este principalul suspect

Bogdan Solomon   
în HotNews
13/05/2020, 16:43
Primele imagini cu locul în care soprana Maria Macsim Nicoară ar fi căzut pe scări! Polițiștii, dosar penal pentru tentativă de omor. Cine este principalul suspect
Așa arată vila în care locuiau Codrin Nicoară și soția sa, soprana care se zbate între viață și moarte la spital. Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

În timp ce Maria Macsim Nicoară, soprana care a ajuns duminică seara la spital cu leziuni grave după ce ar fi alunecat pe scări, se zbate între viață și moarte, anchetatorii încearcă să deslușească misterul din jurul acestei tragedii. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, printre persoanele audiate până acum numărându-se soțul victimei, Codrin Nicoară, dar și mama acestuia, Viorica.

Cum arată locul în care soprana Maria Macsim ar fi căzut pe scări

Totodată, în spațiul public au apărut primele fotografii cu locul în care partenerul de viață al cunoscutei mezzosoprane de la Opera Română Iași susține că aceasta ar fi alunecat pe scări, acuzând stări de rău, ca urmare a băuturilor alcoolice pe care le consumase. În imaginile realizate la scurt timp după nefericitul incident produs în vila din Aroneanu pot fi observate cele 13 trepte care fac legătura între mansardă, unde dormea Maria Macsim Nicoară, potrivit declarațiilor făcute de soțul său şi parter, unde bărbatul spune că se afla în momentul tragediei, dar și urmele de vomă de pe perete.

Scările pe care ar fi alunecat soprana Maria Macsim Nicoară. Pot fi observate și urmele de vomă de pe perete. Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
Scările pe care ar fi alunecat soprana Maria Macsim Nicoară. Pot fi observate și urmele de vomă de pe perete. Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Cât despre presupusele picături de sânge care ar fi rămas la fața locului, acestea se pare că nu există. De asemenea, potrivit Ziarul de Iași, chiar dacă treptele din gresie ar fi putut crea răni destul de grave unui corp aflat în cădere, este puțin probabil ca acestea să fi creat leziunile suferite de victimă la nivelului capului, toracelui și coloană, având în vedere că nu sunt suficient de înalte.

Soțul sopranei, anchetat pentru tentativă de omor. Cum se apără bărbatul

Între timp, Codrin Nicoară, soțul victimei, un pianist cunoscut mai ales în rândul împătimiților muzicii clasice a fost audiat de anchetatori și este principalul suspect în dosarul penal ce vizează săvărșirea infracțiunii de tentativă de omor. Însoțit de avocatul său, bărbatul le-a declarat oamenilor legii că soția sa a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool.

Cât despre presupusele certuri care ar fi devenit o constantă în mariajul lor, bărbatul susține că astfel de suspiciuni „nu au niciun fundament”. „Nu aveam niciun motiv să fiu gelos. Nu au existat niciodată certuri pe această temă. Am auzit că sunt tot felul de discuții, dar sunt deplasate.

Nu am bătut-o niciodată. Nu am bătut-o nici în seara respectivă. Nu sunt un tip violent.De-a lungul timpului au mai existat neînțelegeri și tensiuni, ca în orice familie. Dar niciodată nu a fost scandal, nu ne-am certat foarte tare și nu am bătut-o.

Au fost lucruri normale pentru orice familie. Nu a fost nicio discuție despre divorț. Ne înțelegem bine”, a mai spus Nicoară, rememorând apoi tragicul incident din seara zilei de luni.

Scările sunt circulare. Au o înălțime normală între etaje… Nu știu. Doi metri și 20… doi metri jumătate. Nu sunt foarte înalte. Nu avem nicio bară pe partea dreaptă cum se coboară. Avem doar un grilaj pe partea stângă.

Avea și farfuria în mână. Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău din moment ce a vărsat înainte pe perete. Eu am găsit-o jos pe covor. Eu eram la parter când s-a întâmplat. Am auzit în mod direct. Eram acolo, dar nu am văzut, că dormeam. În momentul în care a căzut eu nu am văzut. A fost și Poliția și le-am explicat.

Am fost la spital dimineață, când a preluat-o salvarea. Poliția nu a fost de două ori, a fost o singură dată dimineața, după ce m-am întors de la spital până pe la 11-12. Nu se poate intra în spital și m-am întors acasă.

A fost o singură dată Poliția, două persoane. Le-am arătat de unde a căzut. Am găsit și niște urme de vomă pe perete, la etajul 1. Înainte de a cădea pe scări, cred că a vomitat. A vomitat pe perete înainte de a cădea și ulterior pe covor, acolo unde a căzut. Nu avea nicio afecțiune înainte de asta. Cred că a făcut un puseu de tensiune. Nu a fost internată la spital înainte de asta. Nu mi-a semnalat că ar durea-o capul.

Nu ne-am certat înainte. Ea a fost în vizită la părinții ei, a venit pe la ora 7, am mai stat un pic de vorbă. S-a făcut 8… 8 și ceva. Mi-a zis că vrea să facă un duș. A pus ceva la cuptor la bucătărie să facă, a dat drumul la boiler. Pe la 8 jumate- 9 am zis că mă retrag, că na… este târziu.

După aia… știu că a făcut duș. Am văzut în baie maioul, deci s-a schimbat. Când a căzut, era îmbrăcată în pijamale. Deci s-a schimbat. A făcut la cuptor chestia aia, a făcut dușul și cred că i s-a făcut rău. Nu știu… A vrut să coboare… nu știu.

Ideea este că a coborât cu o farfurie de mâncare în mână. Bănuiala mea este că a căzut pe covor, nu pe scările astea nenorocite. Dacă cădea pe scări, farfuria se spărgea automat. Deci a vărsat pe perete în coborâre, după care a căzut pe stânga jos, pe covor”, le-a declarat Codrin Nicoară anchetatorilor.

Închide ×