News

Primele imagini cu medicul erou după incendiul de la Piatra Neamț. Cătălin Denciu a început să-și revină. Foto

04.03.2021 | 08:08
Primele imagini cu medicul erou dupa incendiul de la Piatra Neamt Catalin Denciu a inceput sasi revina Foto
Primele imagini cu medicul erou după incendiul de la Piatra Neamț. Cătălin Denciu a început să-și revină. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Belgienii au publicat primele imagini cu medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, cel care, pe 14 noiembrie 2020, a fost grav rănit după ce a scos din flăcări mai mulți pacienți aflați în unitatea medicală.

La peste trei luni de când a ajuns la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, au apărut fotografii cu medicul Cătălin Denciu, care arată stadiul în care se află recuperarea sa.

ADVERTISEMENT

Doctorul erou a dat și un prim interviu pentru belgieni, în care vorbește despre primul moment în care s-a trezit din comă, dar și despre stadiul în care se află procesul de reabilitare fizică.

Primele imagini cu medicul erou după incendiul de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu

Cu riscul de a-și pierde propria viață, medicul Denciu a sărit în flăcări, pe 14 noiembrie, în încercarea de a salva cât mai mulți pacienți aflați pe secția ATI de la Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

Acesta a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, majoritatea de gradul II și III. Imaginile cu rănile sale publicate de belgieni și dezvăluie lupta imensă dusă de medic pentru recuperare. Dată fiind gravitatea arsurilor, medicul Cătălin Denciu a stat în comă artificială pentru o perioadă de 3 săptămâni.

cătălin denciu
Primele imagini cu medicul erou după incendiul de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu. Sursa foto: beldefnews.mil.be

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și de kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie.

ADVERTISEMENT

Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta”, spune Cătălin Denciu pentru Beldefnews.

”Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuți și cu terapeutul ocupațional, pentru a învăța să mișc coatele din nou”, mai spune medicul erou.

ADVERTISEMENT

Medicul Denciu, recuperare la spitalul unde a lucrat ca anestezist

Pentru doctorul din Piatra Neamț va începe acum o altă luptă, cea a recuperării. Conform sursei citate, acesta va fi transferat la Spitalul Saint-Luc, acolo unde va începe următoarea fază din procesul de recuperare.

cătălin denciu
Primele imagini cu medicul erou după incendiul de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu. Sursa foto: beldefnews.mil.be

”Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, mai spune Dr. Denciu.

În toată această perioadă, Alina Denciu, soția medicului erou, i-a fost alături. A stat mereu într-o cameră destinată personalului militar din spital, pentru a-i putea fi aproape și pentru a-i oferi sprijin. Aceasta învață tehnici de îngrijire și de reabilitare pentru a putea avea grijă de soțul ei în continuare, mai anunță belgienii.

Pentru Cătălin Denciu, colectivul medical din Bruxelles i-a devenit o a doua casă, o a doua familie. ”În acest moment sunt familia mea. Abia aștept să fiu vindecat pentru a le mulțumi”, spune medicul român despre colegii săi de breaslă.

ADVERTISEMENT
Tags: