Fotbal intern

Primele imagini cu arena de 60 de milioane a Stelei! Cum arată Rapid

Lucrările la noile stadioane din Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf vor demara în vară, în perspectiva Euro 2020.
Autor: Eduard Nicolae Popa | 12.03.2018 | 14:37

„Activitatea sportivă din România se află într-un moment de cotitură. Relansarea sportului e un obiectiv al acestei guvernări. Este un obiectiv de importanţă majoră. Una dintre condiţiile asumate de Guverunul României a fost acela de a asigura câte o facilitate de antrenament corespunzătoare pentru fiecare echipă, distincă de stadionul oficial, Arena Naţională. În urma consultării cu FRF, au fost alese 4 stadioane”, a spus Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, la o conferinţă de presă ţinută la Guvern. 

Cele patru stadioane alese pentru modernizare şi reabilitare sunt Steaua, Rapid, Dinamo şi Arcul de Triumf. Din păcate însă problemele de natură juridică ar putea întârzia foarte mult reabilitarea stadionului din Ştefan cel Mare: „La Stadionul Dinamo au fost multe probleme juridice, e posibil ca stadionul Dinamo să nu fie finalizat până la data la care va începe Campionatul European. Sunt situaţii de avarie dacă asta nu se va întâmpla, avem două stadioane aproape, la Ploieşti şi la Giurgiu. Se pot folosi şi cele de la Voluntari şi Mogoşoaia. Important e ca cele 4 să fie finalizate. Sigur, ar fi bine ca ele să fie finalizate la timp, dar dacă Dinamo nu poate fi gata vom găsi soluţii”, a mai spus ministrul. 

Stadioanele Steaua şi Rapid vor fi sigur gata până la Euro 2020

Lucrările la stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf vor începe în iunie, în timp ce amenajările la Rapid vor porni cu o lună întârziere. ”În graficul nostru, intenţionăm să semnăm contractul de execuţie la Steaua şi Arcul de Triumf la sfârşitul lunii iunie. Ghencea va fi demolat în totalitate. La Rapid şi la Arcul de Triumf vor fi doar lucrări parţiale, sunt lucrări de reabilitare. La Rapid totul va începe, cel mai probabil, cu o lună întârziere. La Dinamo, noul amplsaement este în locul Velodromului. Acolo intenţionăm să-l realizăm. Noua arenă va avea 15-16.000 de locuri” , a spus Manuela Irina Pătrăşcoiu, preşedinta Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii.

La această conferinţă autorităţile au prezentat şi primele imagini cu noile arene din Bucureşti. VEZI GALERIE FOTO

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!