News

Primele imagini cu noua Dacia Duster. Cum arată modelul spectaculos care va fi lansat în 2024

Compania Dacia a început definitivarea celei de-a treia generații Duster. Un site iberic a prezentat primele imagini cu noul model. Conceptul gândit de constructorul auto este unul complet diferit de precedentele.
23.07.2022 | 12:50
Primele imagini cu noua Dacia Duster Cum arata modelul spectaculos care va fi lansat in 2024
Au apărut primele imagini cu noua Dacia Duster. Modificări majore la modelul din a treia generație. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ibericii de la Motor.es anunță că Dacia a început să definitiveze dezvoltarea celei de-a treia generații Duster.

Au apărut primele imagini cu noua Dacia Duster. Modificări majore la modelul din a treia generație

Jurnaliștii spanioli au postat mai multe fotografii-spion cu noul model pe o șosea din Spania. Potrivit acestora, pentru a-l ține momentan secret, acesta ar fi fost ”deghizat” într-un Renault Captur.

ADVERTISEMENT

Din poze se observă un Duster 3 complet nou, care nu are nicio legătură din punct de vedere al caroseriei cu modelele precedente, scrie sursa citată.

Acest nou model va utiliza platforma CMF-B, pe care Renault a creat-o inițial pentru Captur, motiv pentru care Duster 3 a şi fost mascat sub această caroserie.

ADVERTISEMENT
Dacia Duster 3, modelul care va fi lansat în 2024. Sursa foto: motor.es

Jurnaliștii de la motor.es mai subliniază că va trebui să așteptăm să vedem un prototip ”pentru a confirma că informațiile publicate până în prezent în ceea ce privește designul sunt corecte”.

Recent, directorul general al Dacia, spunea că design-ul noului Duster este definitivat în proporţie de 99% și va urma noua linie de design a companiei, pornit de la Dacia Bigster Concept.

ADVERTISEMENT

Schimbări majore pe partea mecanică. Dispare modelul diesel la Dacia Duster

Nu doar la nivel de caroserie se așteaptă modificări majore. Și pe partea mecanică, Dacia propune schimbări foarte mari. Astfel, conform sursei citate, din gama noului model Duster nu va mai face parte opțiunea diesel.

Dacia Duster 3, modelul care va fi lansat în 2024. Sursa foto: motor.es

Cei care vor să achiziționeze SUV-ul românesc de nouă generație vor avea ca opțiuni doar motoare pe benzină, GPL și hibride.

ADVERTISEMENT

La benzină, Dacia Duster va scoate un model cu un motor 1.3 TCe de 130 CP. Va mai fi și motorul 1.3 TCe de 150 CP cu tehnologie mild hybrid de 12 volți (MHEV).

Din informațiile jurnaliștilor iberici, modelul Dacia Duster 3 va fi prezentat la finele lui 2023. Pe piață, la vânzare, va apărea însă abia din 2024.

În ceea ce privește Dacia Bigster Concept, acest model va fi lansat un an mai târziu, în 2025.

ADVERTISEMENT