News

Primele imagini cu Papa Francisc în România. Ce a făcut Suveranul Pontif pe aeroport

31.05.2019 | 11:44
Primele imagini cu Papa Francisc în România

Primele imagini cu Papa Francisc în România! FANATIK vă spune ce a făcut Suveranul Pontif imediat cum a aterizat pe aeroportul Henri Coandă! Înaltul prelat efectuează o vizită oficială în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. 

Primele imagini cu Papa Francisc în România

Avionul care l-a adus pe Papa Francisc în România a aterizat în jurul orei 11:30. Președintele Klaus Iohannis și soția sa sunt cei care l-au întâmpinat pe Suveranul Pontif pe aeroportul Otopeni. Sfântul Părinte a fost întâmpinat de asemenea de doi copii, care i-au oferit flori. La rândul său, Papa Francisc le-a oferit ceva celor doi copii, probabil, două iconițe. Sfântul Părinte și cuplul prezidențial sunt așteptați să ajungă la ora 12:05 la Palatul Cotroceni, iar la 12:20 vor face împreună o vizită de curtoazie.

O jumătate de oră mai târziu, Papa Francisc va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, pentru ca apoi, la ora 13:00, Papa să țină un discurs la palatul Cotroceni în fața autorităților române, a membrilor din societatea civilă dar și a corpului diplomatic acreditat la București.

Primele imagini cu Papa Francisc în România
Primele imagini cu Papa Francisc în România

Școlile din București, închise în timpul vizitei Pape Francisc

După ce va termina întâlnirile cu politicienii români, Papa Francisc se va îndrepta apoi la Palatul Patriarhal, de la ora 15:45, cu Patriarhul Daniel. La ora 16:15 se va întâlni cu Sinodul Permanent, unde va ține un discurs, după care la ora 17:00 va spune rugăciunea „Tatăl Nostru” la Catedrala Mântuirii Neamului. O oră mai târziu va fi prezent la Catedrala Sfântul Iosif, unde va fi așteptat de peste 25.000 de români să țină Sfânta Liturghie. În turneul său prin România, Papa Francisc va fi la Șumuleu Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu.

Vineri, toate școlile de stat și particulare din Capitală sunt fi închise, pentru vizita Papei Francisc, a anunțat Inspectoratul Școlar al Municipiului București: ”Urmare a vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc, din 31 mai 2019, la București, Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului București împreună cu Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar București, în urma consultărilor comune din data de 27 mai 2019, au propus suspendarea orelor de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de 31 mai 2019.

Pentru organizarea în condiții de siguranță a acțiunii, unitățile de învățământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs și în data de 30 mai 2019, cu aprobarea Consiliilor de Administrație. Aceste unități vor informa în scris Inspectoratul Școlar al Municipiului București, până miercuri, 29 mai 2019. Lista nominală a școlilor aflate în această situație va fi afișată public pe siteul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, www.ismb.edu.ro, în data de 29 mai 2019”, arată Comunicatul Inspectoratului Școlar București.