News

Primele imagini cu Roman Protasevici. Jurnalistul din avionul deturnat de Belarus pare bătut

Roman Protasevici a făcut primele declarații după ce a fost arestat în Belarus.
24.05.2021 | 23:55
Primele imagini cu Roman Protasevici Jurnalistul din avionul deturnat de Belarus pare batut
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Roman Protasevici, arestat duminică după ce autorităţile din Belarus au deturnat avionul în care se afla, apare într-o înregistrare video difuzată pe Twitter.

„Personalul se comportă cu mine într-un mod complet adecvat şi respectând legea. Voi colaborarea în continuare cu anchetatorii”, spune Protasevici în înregistrare, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Prezent la reuniunea extraordinară a Consiliului European, Klaus Iohannis a făcut luni seară primele declarații despre avionul deturnat în Belarus.

Ce spune Roman Protasevici? Jurnalistul pare lovit la față

Incidentul din Belarus a avut loc duminică. Un avion de vânătoare MiG-29 pentru a intercepta o aeronavă comercială la bordul căreia se afla un jurnalist, opozant al regimului lui Aleksandr Lukașenko.

ADVERTISEMENT

Aeronava, care efectua o cursă Atena – Vilnius, a fost interceptată în spațiul aerian belarus, sub pretextul că la bord ar fi o bombă. Avionul a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Minsk. Ulterior, jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat.

Roman Protasevici, primele imagini după arestare

„Bună ziua, mă cheamă Roman Protasevici, ieri am fost arestat de oficiali de la Ministerul de Interne pe aeroportul național din Minsk. Acum sunt in Centrul de Detentie nr 1 din Minsk.

ADVERTISEMENT

Pot să vă spun că nu am probleme de sănătate, incluzând aici cu inima sau alte organe. Atitudinea angajaților față de mine e una corectă și conform legii.

Voi continua să cooperez cu investigatorii și fac mărturisiri despre organizarea unor proteste de masă în Minsk”, spune jurnalistul, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Întrebarea evidentă este dacă declaraţiile lui Protasevici sunt făcute voluntar, ținând cont de contextul în care a fost reţinut şi caracterul regimului de la Minsk.

Mai mult, în imagini, Roman Protasevici pare bătut. Sunt vizibile anumite semne pe fața lui.

Anterior, purtătoatea de cuvânt a ministerul de Interne de la Minsk a declarat că Roman Protasevici se află în arest într-o închisoare din Minsk.

ADVERTISEMENT