News
notix pixel id

Primele imagini cu Roman Protasevici. Jurnalistul din avionul deturnat de Belarus pare bătut

Roman Protasevici a făcut primele declarații după ce a fost arestat în Belarus.
24.05.2021 | 23:55
Primele imagini cu Roman Protasevici. Jurnalistul din avionul deturnat de Belarus pare bătut
Primele imagini cu Roman Protasevici. Jurnalistul din avionul deturnat de Belarus pare bătut. Foto: Facebook/Sergei Grits, AP
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Roman Protasevici, arestat duminică după ce autorităţile din Belarus au deturnat avionul în care se afla, apare într-o înregistrare video difuzată pe Twitter.

„Personalul se comportă cu mine într-un mod complet adecvat şi respectând legea. Voi colaborarea în continuare cu anchetatorii”, spune Protasevici în înregistrare, conform Adevărul.

Prezent la reuniunea extraordinară a Consiliului European, Klaus Iohannis a făcut luni seară primele declarații despre avionul deturnat în Belarus.

ADVERTISEMENT

Ce spune Roman Protasevici? Jurnalistul pare lovit la față

Incidentul din Belarus a avut loc duminică. Un avion de vânătoare MiG-29 pentru a intercepta o aeronavă comercială la bordul căreia se afla un jurnalist, opozant al regimului lui Aleksandr Lukașenko.

Aeronava, care efectua o cursă Atena – Vilnius, a fost interceptată în spațiul aerian belarus, sub pretextul că la bord ar fi o bombă. Avionul a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Minsk. Ulterior, jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat.

ADVERTISEMENT

Roman Protasevici, primele imagini după arestare

„Bună ziua, mă cheamă Roman Protasevici, ieri am fost arestat de oficiali de la Ministerul de Interne pe aeroportul național din Minsk. Acum sunt in Centrul de Detentie nr 1 din Minsk.

Pot să vă spun că nu am probleme de sănătate, incluzând aici cu inima sau alte organe. Atitudinea angajaților față de mine e una corectă și conform legii.

ADVERTISEMENT

Voi continua să cooperez cu investigatorii și fac mărturisiri despre organizarea unor proteste de masă în Minsk”, spune jurnalistul, conform Libertatea.

Întrebarea evidentă este dacă declaraţiile lui Protasevici sunt făcute voluntar, ținând cont de contextul în care a fost reţinut şi caracterul regimului de la Minsk.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în imagini, Roman Protasevici pare bătut. Sunt vizibile anumite semne pe fața lui.

Anterior, purtătoatea de cuvânt a ministerul de Interne de la Minsk a declarat că Roman Protasevici se află în arest într-o închisoare din Minsk.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri