Fotbal international

Ronaldinho, arestat în Paraguay! Brazilianul este anchetat pentru asociere cu un grup care face trafic de droguri

17.03.2020 | 11:05
Ronaldinho arestat in Paraguay Brazilianul este anchetat pentru asociere cu un grup care face trafic de droguri
ADVERTISEMENT

Ronaldinho are probleme mari cu legea. Fostul mare fotbalist a fost arestat în Paraguay, după ce a folosit un pașaport fals pentru a ieși din Brazilia. Infracțiunea vine la mai puțin de șase luni de la data în care lui Ronaldinho și fratelui său le-au fost reținute pașapoartele în țara natală din cauza unor amenzi neplătite.

UPDATE, 17 martie, ora 11:00 / Judecătorul din Asuncion a decis să nu-l lase pe Ronaldinho în arest la domiciliu, iar presa din Paraguay a aflat care este motivul. Fostul internaţional brazilian este cercetat pentru asociere la crima organizată.

ADVERTISEMENT

Mai exact, sud-americanii susţin că Ronaldinho ar avea conexiuni cu o organizaţie implicată în traficul cu droguri. Conform jurnaliştilor din Paraguay, în ultimele cinci luni a existat o acţiune sistematică de spălare de bani, suma fiind în jur de 400.000.000 de dolari.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 5 MARTIE

Ronaldinho, reținut în Paraguay

Ronaldinho trece, după retragerea din fotbal, printr-o serie de probleme cu legea care pare interminabilă. În luna septembrie a anului trecut, fostul mare fotbalist a rămas fără pașaport pentru construcții ilegale și neplata unor amenzi, iar joi, pe 5 martie, incidentele în care Ronaldinho este personaj principal au căpătat noi proporții.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a fost arestat de Poliția din Paraguay pentru folosirea unui pașaport fals la intrarea în țară.

Ronaldinho a fost reținut în Paraguay. FOTO: NORBERTO DUARTE / Profimedia
Ronaldinho a fost reținut în Paraguay. FOTO: NORBERTO DUARTE / Profimedia

Ronaldinho și fratele său au fost ridicați de la hotelul în care erau cazați în capitala statului sud-american, Asuncion, unde se afla pentru a prezenta un program de educație sanitară pentru copiii din Paraguay.

ADVERTISEMENT
  • Ronaldinho s-a retras din fotbal în 2015

Comunicatul emis de autorități

La scurt timp de la reținerea documentelor lui Ronaldinho, oficialitățile din Paraguay au emis un comunicat oficial în care prezintă situația fostului Balon de Aur.

Documentele celor doi sunt verificate în aceste momente. Aceștia se află la hotelul Yacht și nu pot părăsi incinta până la soluționarea cazului. Două pașapoarte, un alt document de identitate și două telefoane au fost confiscate.

ADVERTISEMENT

Ronaldinho și fratele său au afirmat că au fost invitați în Paraguay de către Nelson Belotti, proprietarul cazinoului Il Palazzo, pentru a participa la un eveniment caritabil”, se arată în comunicatul emis de oficialități.

Din primele informații, Nelson Belotti, un om de afaceri din Paraguay, cel care l-a invitat pe Ronaldinho la eveniment, s-ar fi ocupat de falsificarea actelor.

  • 2005 este anul în care Ronaldinho a câștigat Balonul de Aur
ADVERTISEMENT
Tags: