Life

Primele imagini de la nunta nepotului lui Gheorghe Turda: “Evenimentul a strâns peste 700 de invitați”

Gheorghe Turda i-a făcut nepotului său nuntă în Maramureș cu peste 700 de persoane. La eveniment s-au respectat toate tradițiile locului și mirii au avut mai multe perechi de nași.
17.08.2022 | 17:13
Gheorghe Turda i-a făcut nuntă nepotului său în Maramureș, cu 700 de persoane. Sursa foto: Fanatik.
ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda a jucat de Sfânta Maria la nunta nepotului său. Evenimentul a avut loc în Maramureș și s-au respectat toate tradițiile locului. Mirii au avut mai multe perechi de nași, așa cum se obișnuiește în Săpânța. Ioan Pop, nepotul artistului, a venit special din Franța, unde s-a stabilit în ultimii ani. Gherghe Turda spune că tinerii au vrut să facă nunta duminică, pe data de 14 august, însă era post, așa că s-au căsătorit chiar de Sfânta Maria.

Gheorghe Turda și-a însurat nepotul! Primele imagini de la nunta din Maramureș

Gheorghe Turda, în vârstă de 74 de ani, i-a făcut nuntă nepotului său, în Maramureș, cu peste 700 de persoane. Celebrul interpret de muzică populară a avut invitați din toată țara.

ADVERTISEMENT

Printre nași ar fi trebuit să se numere și una dintre fetele artistului, însă aceasta se afla în vacanță și nu a putut amâna sejurul, pentru care plătise în avans. Ioan Pop este fiul Anuței, sora cântărețului, de care artistul este extrem de apropiat.

”Evenimentul a strâns peste 700 de nuntași. Am avut musafiri din toată țara pentru nunta nepotului meu, băiatul lui Anuța, sora mea. Conform tradiției maramureșene, mirii au avut mai multe perechi de nași. La o nuntă în Maramureș, mirii pot avea până la 12 perechi de nași. Trebuia să cunune și una din fetele mele, dar nu și-a putut amâna vacanța. Mirele a venit special din Franța, unde lucrează de ani de zile”, a declarat, pentru FANATIK, interpretul Gheorghe Turda.

ADVERTISEMENT

Evenimenul a avut loc într-o locație de vis din Sighetul Marmației. La nuntă au fost trei orchestre, una dintre ele fiind cea a soților Florentina și Petre Giurgi. Din Franța au venit special pentru nuntă și finii artistului, Luminița și Marian Baicu.

”Nunta a avut loc într-un local de lux din Sighetul Marmației. La nuntă au cântat trei orchestre”, a spus interpretul de muzică populară.

ADVERTISEMENT

De ce s-a căsătorit nepotul lui Gheorghe Turda chiar de Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului)

Mirii au decis să respecte toate tradițiile maramureșene, inclusiv cea cu ”jocul steagului”.

”Mirii au primit dezlegare să facă luni, pe data de 15 august, cununia religioasă, când a fost și sărbătoare. Nu puteau face duminica, pentru că era post”, a mai spus interpretul de muzică populară Gheorghe Turda. De organizarea nunții s-au ocupat mai mulți membri ai familiei, iar pregătirile au început cu câteva luni înainte de eveniment.

La nuntă, nepotul lui Gheorghe Turda și aleasa au avut covor roșu pus în fața bisericii și au pășit pe petale de trandafiri. Mirele a purtat un costum elegant, de culoare închisă, iar mireasa – o rochie superbă cu dantelă, accesorizată cu un voal de cinci metri.

ADVERTISEMENT

În schimb, Gheorghe Turda a purtat o cămașă colorată, specifică locului, cu pantaloni albi de in și pantofi roșii. Buchetul miresei a fost comandat din flori albe, în special trandafiri și cale. Petrecerea s-a încheiat în zori, iar celebrul artist nu a ratat ocazia de a încânta invitații cu piesele sale.

Gheorghe Turda are două fete

Gheorghe Turda are două fete, Ancuța și Voichița, care l-au făcut bunic. Artistul a fost căsătorit cu Elisabeta, balerină de profesie. În anul 2009 acesta a rămas văduv. Elisabeta Turda a fost diagnosticată cu leucemie în anii 80, după o vizită în Japonia. Moartea soției sale l-a marcat profund. A avut mai multe încercări de a-și reface viața sentimentală, însă nu s-a recăsătorit și spune că nicio femeie nu va reuși să îi ia locul regretatei sale soții.

ADVERTISEMENT