News

Primele imagini de la ATI Piatra-Neamț. Cum arată salonul în care au murit pacienții intubați: “E un Colectiv”. Foto

14.11.2020 | 23:41
Primele imagini de la ATI PiatraNeamt Cum arata salonul in care au murit pacientii intubati E un Colectiv Foto
ADVERTISEMENT

Primele imagini din salonul ATI în care a izbucnit incendiul de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț arată proporțiile dezastrului. Fotografiile au fost realizate la scurtă vreme după ce pompierii au reușit să intre în salon.

Pe podeaua salonului se mai pot vedea încă bucăți de jar mocnind, iar incendiul a fost suficient de puternic încât să ardă tocul ușii salonului.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor informații, cea mai probabilă cauză a incendiului este un scurt-circuit, incendiul a fost amplificat de faptul că salonul era plin cu butelii de oxigen care erau necesare intubării pacienților cu Covid-19 aflați în stare gravă.

Zece persoane au murit la secția ATI din Piatra-Neamț

Zece persoane și-au pierdut viața la Spitalul Județean din Piatra-Neamț, dintre care opt se aflau în salonul în care a izbucnit incendiul. Alte șapte persoane sunt rănite. Unul dintre ei este medicul de gardă care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, o parte fiind arsuri de gradul IV. Printre răniți se află și o asistentă medicală ce a încercat să-l ajute pe medic în  salvarea pacienților.

ADVERTISEMENT
sursa: Exploziv TV Neamț

Persoanele rănite și pacienții intubați au fost transferați la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. „Pacienţii aflaţi în stare gravă sunt în curs de stabilizare pentru a fi trimişi la Iaşi. Despre cauze nu putem vorbi decât ca presupuneri. Cei de la ISU fac verificări şi vor comunica public (…) Sunt asistente și medici care au venit de acasă. E un Colectiv, e o tragedie. Chiar am văzut un domn care îşi recunoştea mama. Sunt două saloane de Terapie Intensivă: într-un salon a fost cu flacără, în celălalt a migrat fumul”, a declarat primarul din Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, la Digi24.

Managerul spitalului, Lucian Micu, a precizat, la Digi24, că două dintre cele zece persoane au murit la Unitatea de Primiri Urgențe, iar decesul celor doi pacienți infectați cu COVID-19 nu a avut legătură cu incendiul. „Acum pregătim transferul către Iași al medicului rănit, de unde va fi preluat de un avion militar și dus la București, la Spitalul Floreasca”, a spus Micu. Asistenta medicală rănită a suferit arsuri de gradul I, ea urmând să fie tratată la Piatra-Neamț.

ADVERTISEMENT
Tags: