News

Primele imagini după incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iași: “Nu s-au mai făcut investiții de 30-40 de ani.” Foto

Au apărut primele imagini din salonul ars al Spitalului Clinic pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași.
23.06.2021 | 11:32
Primele imagini dupa incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iasi Nu sau mai facut investitii de 3040 de ani Foto
ADVERTISEMENT

România a trecut pe lângă o nouă tragedie produsă la o unitate medicală. Un incendiu puternic a afectat, în cursul zilei de marţi 22 iunie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași.

O secția ATI a unității a fost cuprinsă de flăcări iar autoritățile au dat alarma. S-a activat planul roşu de intervenţii iar la unitatea medicală au ajuns echipajele de intervenţie.

ADVERTISEMENT

Din fericire, cadrele medicale au fost la post și au reușit să evite o tragedie. Acest lucru a fost amintit și de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Primele imagini după incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iași

Miercuri, Consiliul Județean Iași a publicat imagini cu salonul în care a izbucnit incendiul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași.

ADVERTISEMENT

În acestea se poate observa faptul că aparatura medicală a fost puternic afectată de flăcări dar şi de intervenţia pompierilor, care s-au luptat minute bune pentru lichidarea acestuia. Imaginile sunt din sala de tratament și holul secției.

Un număr total de 31 de persoane au fost evacuate, printre care copii, părinți și cadre medicale. Flăcările au fost stinse în jurul orei 19:37. Din primele informații, acestea au cuprins un salon de 15 metri pătrați și ar fi afectat și etajul superior.

ADVERTISEMENT
imagini incendiul Spitalul Copii Iași
Primele imagini după incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iași: ”Nu s-au mai făcut investiții de 30-40 de ani. Sursa foto: Consiliul Județean Iași

Președintele CJ Iași: ”Nu s-au mai făcut investiții de 30-40 de ani”

Cel mai probabil, incendiul de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași ar fi izbucnit din cauza instalației electrice suprasolicitate. Pacienţii au fost evacuaţi de urgenţă de cadrele medicale în timp ce pompierii au activat planul roşu de intervenţie.

Primele imagini după incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iași: ”Nu s-au mai făcut investiții de 30-40 de ani. Sursa foto: Consiliul Județean Iași

De starea precară a unităților medicale din județ se plânge inclusiv Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

ADVERTISEMENT

Oficialul a declarat miercuri că planul instalației electrice din clădirea construită în 1970 nu e cunoscut. Acesta a lăudat cadrele medicale, care s-au mișcat extrem de rapid și au salvat viața pacienților.

 ”Din păcate, la Spitalul de Copii Sfânta Maria, la fel ca în majoritatea spitalelor din Iași, nu s-au mai făcut investiții de 30-40 de ani, sunt nereguli.

Nu știm pe unde este instalația electrică. Instalația e veche din 1970, de când a fost inaugurat spitalul. E nevoie urgentă de investiții.

Cadrele medicale s-au mișcat foarte bine pentru evacuarea pacienților. Felicitări echipei medicale, a celor 7 colege minunate”, a spus Alexe în fața presei, miercuri.

Spitalul de copii din Iași, construit în 1970, se află în renovare generală, aripa în care a izbucnit incendiul urmând să fie şi ea reabilitată.

Spitalul din Iași, amendat de 4 ori în ultimele 6 luni pentru lipsa autorizației de incendiu

Unitatea medicală din Iași, care marți a fost afectată de incendiu, a fost amendată în ultimele luni pentru lipsa autorizației față de astfel de evenimente periculoase.

Astfel, reprezentanții ISU Iași au anunțat că au amendat Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași de patru ori în ultimele 6 luni. Amenzile au avut valoarea cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei. De asemenea, au fost date și 14 avertismente pentru mai multe nereguli.

”Una dintre amenzi a fost pentru lipsa autorizației, una pentru exploatarea necorespunzătoare a fluidelor medicale și două pentru fumat. Referitor la avertismente enumerăm: neverificarea instalației electrice, a celei de stingere, hidranți interiori, uși neconforme la case de scări, depozite de materiale combustibile pe căile de rulare, serviciu privat pentru situații de urgență a spitalului neconstituit corespunzător, acces cu dificultate la fațade în urma depozitării materialelor de construcție având în vedere că spitalul e în proces de refacere”, a precizat sublocotenent Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iași, potrivit Telem.

ADVERTISEMENT
Tags: